Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Decker 

všechny recenze uživatele

Uzasnej film. Skveka temna filozoficko-teologicka atmosfera. Dalsim vnadidlem (alespon pro me) filmu je Rim (ktery mam velice rad) a hlavne katerdrala sv. Petra. Herci jsou naprosto v pohode a duo Ledger+Addy k sobe jde velice dobre. Vim ze film se nebude libit urcite vsem tak jako me, ale me se tenhle film opravdu libil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Katastrofa prevedena na platno! Rezia priserne podpriemerna, dej prazdny s kopou prazdnych dialogov a navyse nikam sa nehybe. Reziser Helgeland natocil prisernu nudu, a to mal na konte uz kvalitu : Pribeh Rytire ........ Atmosfera a podobne veci sa tu nevyskytuju, a to sa Pojidac hrichu povazuje za horor. Fuj. 5 % ()

Reklama

xenopus 

všechny recenze uživatele

Tudy cesta nepovede k úspěchu nepovede... Mysteriozní je to málo, akční ještě méně a horor jen náznaky. Ledger se snaží, výprava a exteriéry jsou výborné, ale podle mě stejně nejvíc film doplácí na slabou předlohu umocněnou bídným scénářem. Jak říkám pořád, z hovna bič neupleteš. Nejhorší je, že se film tváří hrozně seriózně - jen si všimněte důležitých a odvěkých problémů spojených s náboženstvím (potažmo vírou) či hledání smyslu života a poslání. Jo a hříchojed (český dabing) je taky krásné slovo :-). Slabé 2*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce áčkové podívané je to málo rafinované a bez uměleckých ambicí, pro příznivce béček pro změnu málo atraktivní, v podstatě nudné a s prapodivným námětem. Brian Helgeland se nicméně problematický scénář snažil zpracovat v rámci možností důstojně a tak bych filmu atmosféru neupíral. Celkový dojem: 35 %. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

To ale byla pitomost. Zajímalo by mě, co strašného se Brianu Helgelandovi stalo, že napsal (to především) a zrežíroval něco tak stupidního, jako byla tahle "kombinace" (čti nesoudný mišmaš, který neví, čím je) všech možných filmových žánrů. Obsahově z mého pohledu naprosto o ničem, ani to bůhvíjak skvěle nevypadalo, a neúmyslně směšných momentů bylo tolik, že by mi na ně nestačily prsty na rukou i na nohou. Kdepak, pryč s tím. Tímhle filmem by se i pojídač zalkl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Vincent Cassel byl původně obsazen do role Williama Edena, avšak po třech týdnech spolupráci ukončil kvůli tvůrčím neshodám. Místo něj roli získal Benno Fürmann. (HappySmile)
  • DVD obsahuje vystřiženou scénu, kde Thomas vládne planoucím mečem, což je biblický odkaz - když jsou Adam a Eva vyhnáni z Ráje, Bůh umístí před jeho bránu anděla (některé prameny tvrdí, že je to archanděl Uriel) s planoucím mečem, který má hlídat, aby se sem nedostal nikdo, kdo toho není hoden. Thomas tak vidí sám sebe jako strážce Ráje. (HappySmile)
  • Predstaviteľ malého Alexa (Leagh Conwell) má vo flashbacku modré oči, predstaviteľ dospelého Alexa (Heath Ledger) má však oči hnedé. (Deftie)

Reklama

Reklama