Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film. Myslím, že lépe to snad zrežírovat ani nešlo. Navíc Charlize Theron tu podává BEZ NADSÁZKY životní výkon, který byl po právu oceněn Oscarem. Jenže ani Christina Ricci (sakra, od prvních Addamsů se výrazně změnila :-)) nezaostává a více než zdatně jí sekunduje. Takže suma sumárum mohu doporučit, ale věřte tomu, že je to vážně silný snímek. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„To je příležitost jednou za život. Dej mi týden. Když odložíš odjezd, koupím ti pak lístek domů, jo? Sama tě tam odvezu. Jen mi dej týden. Už nikdy nepotkáš nikoho, jako jsem já.“ No, tak to měla Aileen zatraceně velkou pravdu. Zpočátku to vzdáleně vypadalo jako modifikace Thelmy a Louise, ale z tohohle srovnání jsem v myšlenkách brzy uhnul. Bylo to jinde atmosférou, ale i mými sympatiemi k postavám. Ne že by snad nebyly herecké výkony obou hlavních ženských představitelek kvalitní, spíš naopak (už jsem dlouho nezažil herečku, u které bych si tak moc říkal, že je ten Oscar maximálně zasloužený…samozřejmě svou práci udělali i maskéři). Ale mé fandění hrdinkám se během postupující projekce pomalu ale jistě začalo vytrácet. Tím spíš, že se postupně ukazovalo, kdo je vlastně tou skutečnou „zrůdou“, jakože z „chudinky“ Selby a jejího chování mi bylo blivno. Nepříjemná podívaná za solidní 4*. „V životě potřebuješ jen lásku a důvěru v sebe sama. Dobrá myšlenka. I když tak úplně nefunguje. Ale ve třinácti člověk radši slyší lež než pravdu.“ ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Christiny Ricci a především Charlize Theron, která obětovala i svou krásu, pro vytvoření dokonalé zrůdy. Obě herečky si velmi dobře rozumí, i přes "zohavení" Charlize k sobě dobře pasují a na filmu je to velmi znát. na to, že Petty Jenkins prakticky nic nenatočila předvedla velmi dobrou práci, která je zaslouženě oceňovaná. Film se zdárně věnuje všem aspektům vzatu obou postav, problematice doby a pohledu na homosexualitu, kterou by někteří moc rádi léčili, i když si to "léčená osoba" nepřeje. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

"Převtělení" Charlize Theron do role masové vražedkyně je něco naprosto neuvěřitelného. Charlize všem dokázala, že není žádná navoněná blondýna, spíše naopak se neváhá nechat pro roli zošklivit a přibrat několik kilogramů. Hlavně její herecký koncert dělá ze snímku neopakovatelný zážitek a zaručuje, že na její Aileen nezapomenete. Ovšem výkon Christiny Ricci také není vůbec špatný, ale přeci jenom role Theron předurčuje pro vyjímečný výkon. Film sám o sobě se mi poměrně líbil, ale od začátku je jasné kam to všechno spěje, což je trochu škoda. Nejzajímavější je psychologický rozbor hlavních postav a jejich proměny během filmu. O tom, že Oscar za hlavní herecký výkon pro Charlize Theron je ve správných rukou není pochyb. Lepší čtyři hvězdičky......... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Čárlinka se nechala tak kvalitně zmaskovat, že už mě nikdy nezerektizuje. A i kdyby náhodou ano, ručka nebude mít touhu se smýkat a podvědomí se odvrátí k erotičtějším objektům, např. k pročurděným kamaším stoletého strýce. Ricci líčit nenutno, má dawna od boha. Takhle nějak to dopadne, když slabší polovině lidstva nebudeme pravidelně nosit mrtvou flóru, pánové. Bude z nás mrtvá fauna. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Režisérka Jenkinsová si musela důvěru skutečné Aileen, která vždy spolupráci odmítala, nejdříve získat a přesvědčit ji o poctivosti svého počínání. Wuornosová teprve v předvečer popravy vyslovila souhlas s tím, že si filmařky mohou přečíst její dopisy, a tak se Charlize s Jenkinsovou ponořily do čtení korespodence napsané v posledních deseti letech vězení. (Michelle75)
  • Světová premiéra Zrůdy se odehrála 16. listopadu na filmovém festivalu AFI, který takto ukončila. (imro)
  • Charlize Theron (Aileen) musela nosit během natáčení zubní protézu a hnědé kontaktní čočky. (Martinibaby)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno