Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Lima 

všechny recenze uživatele

Dokonalá fyzická a duševní přeměna Charlize Theron, za kterou stojí její ochota nechat se pro roli zošklivit a skvělá práce maskérů. Zde nejlépe sedí slova renomovaného Rogera Eberta, že u ní to už není herecký výkon, ale čiré "vtělení se". Změna hlasu, klátivá chůze, výrazný předkus, tělo obalené tukovými pneumatikami (zvlášť patrné v jedné scéně), způsob vyjadřování. Už to není Theron, ale Wuornos - lesbická vražedkyně a prostitutka, zhnusená ze svého zpackaného života a plná emocí a lásky ke své mladičké partnerce v dost depresivním a místama velmi působivém filmu. Při vypjatých scénách vražd umí Jenkins pořádně "zahustit" atmosféru, brutální scéna se znásilněním a první vraždou mi jen tak z hlavy nevymizí, stejně jako třeba tragikomický moment s "hand-jobem". Ale hlavně - chtěl jsem se dívat na Monster jako na film, kde hraje Charlize Theron. Ale prostě jsem jí v tom filmu nenašel. Ta ženská mi prostě nedala šanci :o) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já teda Charlize Theron nemám zrovna moc v oblibě, ale musim uznat, že nejlepší věc na celym filmu je asi její hereckej výkon. Sice vypadala, jak kdyby jí někdo na xicht nahodil omítku, ale zahrála tuhle podivnou roli naprosto přesvědčivě. Christina Ricci byla vždycky divná, takže se k ní hodila. Problém filmu je v tom, že pokud jsem na začátku pociťoval k hlavní dvojici aspoň trochu sympatie, tak postupem času mi ty dvě krávy začaly lézt na nervy a na konci bych jim dal oběma elektrický křeslo. Za zmínku stojí docela dobře zvolenej soundtrack. No aby taky ne, když je pod tim podepsán BT. Celkově průměrnej film na jedno zhlédnutí... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som to tak dlho odkladal. Dostal som film plný nenávisti, nespravodlivosti a ľudskej nemohúcnosti vyhrabať sa z bahna, do ktorého sa človek narodil a tiež veľkej kopy nešťastia. Myslím, že za veľa je zodpovedná spoločnosť sama, ktorá si takýchto netvorov robí ľavou zadnou. Po dramatickej stránke nemám výhrad, všetko to dôležité bolo podané s náležitou precíznosťou, pričom vo veľkej miere tu vynikol aj herecký talent Charlize Theron. Naproti tomu neviem prečo, ale Christina Ricci mi tu moc nesadla. Výhrady mám len k obsahovej stránke, je tu pár pasáží, kde príbeh stráca tempo a stráca na zaujímavosti. Nadpriemer. 75/100 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a příliš uřvané na to, aby se mi to líbilo. Nehledě na to, že postrádám postavu, s kterou bych sympatizovala. Většinou zvládnu fandit i záporákům, ale tady jsou hlavní postavy, jmenovitě dvě titulní hrdinky prostě tak strašně pitomé, že pro mě byla vyloženě muka film sledovat. Podle toho, co se píše v časopisech a tak, je to film o nedostatku lásky a ztracených existencích a zpackaném osudu a bla bla bla, ale je to spíš jenom exhibice v tom, který z těch priviligovaných hollywooďanů ze sebe dokáže udělat větší white trash. Nehledě na to, že postrádám ty šokující a nekonveční okamžiky. Celý film mi přišel značně "tradičně" natočený (rozuměj, to už jsem stokrát viděla nebo to ve mně vyvolává ten dojem) a bojí se jít někam dál za hranice "slušnosti" nebo "normality". Pro mě další příklad filmu, který se všem líbí, protože se jim řeklo, aby se jim líbil (nebo mám prostě jiný vkus). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odporný film, od kterého se to už předem musí čekat. Jen mě dost zaujalo to, jak pracně dokázali z nádherné Charlize Theron udělat právě onu zrůdu, která je odporná, příšerná, ubohá a bůhví co ještě, a rozhodně není hezká, což jsem absolutně nechápal. A ona to ještě k tomu dokázala zahrát naprosto precizně a bez problémů, a za to se musí tedy složit řádná uctivá poklona, protože za tohle se člověk rozhodně nemusí vůbec stydět. Zrůda je film sám o sobě klasickým, co se týče těhlech příběhů masových vrahů, takže prakticky žádná změna, ale rozhodně se na to nekouká s radostí, za to se zaujetím ano. Nevidím na tom filmu nic špatného, jenom je to prostě rutina, které ale právě Charlize Theron dodává osobité kouzlo, díky kterému na tento film nedokážu zapomenout, a na oči hlavní herečky už vůbec ne. Tady je prostě Christina Ricci někde uplně mimo...tohle je jednoznačně koncert jedné osoby. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Role Selby (Christina Ricci) byla původně nabídnuta Kate Hudson, ale ta ji odmítla. (Martinibaby)
  • Snímek podle skutečných událostí debutoval v amerických kinech 26. prosince 2003 jen ve čtyřech kinech a odnesl si za první tři dny 86 831 dolarů. Po půlroce, kdy už samořejmě zasáhl více promítacích ploch, vydělala 8-milionová produkce 34,5 mil. dolarů. (imro)
  • V souvislosti s filmem bylo mnohé řečeno a napsáno o fyzické proměně půvabné Charlize Theron v nepříliš hezkou Aileen Wuornos. Podle herečky šlo o rozhodnutí, vyplývající především "zevnitř": "Pamatovala jsem si dopis, který Aileen Wuornos napsala, když jí bylo třináct. Žila na ulici a jíst správně rozhodně nebyla její největší priorita. Snědla cokoli, co mohla. V tom dopise napsala, že i když byla prostitutka a byla schopná prakticky čehokoli, nikdy by si nesundala košili. Myslím, že svoje tělo neměla ráda. Že pro ni představovalo spoustu vnitřních démonů. Až poté, co jsem si tohle přečetla, řekla jsem režisérce Patty Jenkins, že bych měla přibrat. Takže to vlastně nebylo o tom, jak vypadám, ale co kvůli tomu cítím. Abych mohla cítit to, co cítila Aileen. Abych byla sama sobě odporná." (NIRO)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama