Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tahle proměna mě teda dostala, sice jsem věděl, že se na tuhle roli Charlize Theron dost změnila, ale takhle moc jsem to teda nečekal, skoro ani neni k poznání, kdybych nevěděl že tady hraje, tak bych jí jen těžko poznával, má fatk šílenej předkus, je dost obalená sádlem a má nějakej poďobanej obličej a k tomu přidala opravdu vynikající herecký výkon a za tuhle snahu a hereckej um si toho Oscara právem zasloužila. Naštěstí nebyla sama kdo zahrál výjimečně, Christina Ricci jí bezproblémů stačila a předvedla zatim svuj životní výkon. Sledovat ty dvě byl opravdu zážitek. Celej film je přeplněnej emocemi a některý scény byly opravdu hodně vypjatý a v nich se nejvíc projevovalo jak skvělý herecký výkony tenhle film poskytuje. Je to ještě lepší, když víte, že se to všechno opravdu stalo a že ty dvě postavy existovaly ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Christiny Ricci a především Charlize Theron, která obětovala i svou krásu, pro vytvoření dokonalé zrůdy. Obě herečky si velmi dobře rozumí, i přes "zohavení" Charlize k sobě dobře pasují a na filmu je to velmi znát. na to, že Petty Jenkins prakticky nic nenatočila předvedla velmi dobrou práci, která je zaslouženě oceňovaná. Film se zdárně věnuje všem aspektům vzatu obou postav, problematice doby a pohledu na homosexualitu, kterou by někteří moc rádi léčili, i když si to "léčená osoba" nepřeje. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Charlize 'Monster' predstavila monštruóznym výkonom naozaj dokonale, klobúk dole, naozaj, prvotriedny výkon. Citovo veľmi dobre skonštruované, čo divák sám pocíti najmä na konci a ženská režisérka vedela asi veľmi kvalitne kam udrieť. Drsná, veľmi drsná výpoveď s prostredia amerického chodníku (šľapania) s príbehom o dvoch stratených dušiach na pokraji spoločnosti. A hlavne som vždy rád, keď to celé nie je o americkej bezchybnosti a najmä to ma vytiahlo z depresívne stanovenej atmosféry tohto filmu. 80%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příběh o "vzniku" jednoho lidského monstra. Snažící se relativně úspěšně ukázat všechny aspekty, takže sice ukazuje i ty "zlé věci", které byly na Aileen páchány, ale zároveň ji nijak neobhajuje, nesvádí všechny její problémy na společnost. Zároveň se snaží odhalit i její lidskou tvář a že i ona byla schopna milovat. Film se do všeobecného povědomí spíše než-li tématem a svými nespornými kvalitami zapsal výkonem k nepoznání změněné Charlize Theron. Což je nefér ke Christině Ricci, která jí více než zdatně sekunduje. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film je ideálni pro ty, kteří alespoň jednou přeleštili obrázek rozkošné Miss Therion. Pro ty, kteří ví, že Ted Bundy není postava ze sitcomu se závazky. Pro ty, kteří nevěří, že by vysloveně ženský film nemohl být strašný maso. Pro nepolíbené je film poměrně nevhodný, jakýkoliv progres to jen zhorší. Pro ty, co nepohrdnou obstarožní kurvou z E55, která jinak bydlí v Chranišově a doma má podlahu z ušlapaný hlíny a zuby si čistí kusem pneumatiky, jako právě výše zmíněná. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • V souvislosti s filmem bylo mnohé řečeno a napsáno o fyzické proměně půvabné Charlize Theron v nepříliš hezkou Aileen Wuornos. Podle herečky šlo o rozhodnutí, vyplývající především "zevnitř": "Pamatovala jsem si dopis, který Aileen Wuornos napsala, když jí bylo třináct. Žila na ulici a jíst správně rozhodně nebyla její největší priorita. Snědla cokoli, co mohla. V tom dopise napsala, že i když byla prostitutka a byla schopná prakticky čehokoli, nikdy by si nesundala košili. Myslím, že svoje tělo neměla ráda. Že pro ni představovalo spoustu vnitřních démonů. Až poté, co jsem si tohle přečetla, řekla jsem režisérce Patty Jenkins, že bych měla přibrat. Takže to vlastně nebylo o tom, jak vypadám, ale co kvůli tomu cítím. Abych mohla cítit to, co cítila Aileen. Abych byla sama sobě odporná." (NIRO)
  • Otec Wuornosové se jmenoval Leo Dale Pittman a Aileen opustil ještě než narodila. Byl obviněn ze sexuálního obtěžování dětí a v roce 1969 se oběsil v cele psychiatrické léčebny. (jenik71)
  • Matka Diane Wuornosová porodila Aileen Wuornosovú (Charlize Theron), keď mala iba 15 rokov a keď mala Aileen štyri roky, matka ju opustila a ponechala v starostlivosti u svojich rodičov Lauriho a Britty Wuornosovcov, ktorí si ju osvojili legálnou cestou. Ako jedenásťročná sa v škole zaplietla do sexuálnych aktivít výmenou za cigarety, drogy a potraviny. Sexuálnu činnosť prevádzkovala aj s bratom. Uviedla že ju dedo, neliečený alkoholik v detstve sexuálne zneužíval a fyzicky napádal. Vo veku štrnástich rokov ju znásilnil dedov priateľ. V 15 rokoch musela odísť z dedovho domu a na živobytie si začala zarábať prostitúciou. Žila v priľahlých lesoch. Vo februári 1993 bola odsúdená na šiesty trest smrti. Obvinenie voči nej však nebolo vznesené v siedmej vražde Petera Siemsa, ktorého telo sa nikdy nenašlo. Jej žiadosť o milosť zamietol guvernér Jeb Bush, syn bývalého prezidenta USA George W. Busha. Posledné jedlo pred popravou odmietla a namiesto toho vypila šálku kávy. Stala sa tak desiatou americkou ženou, na ktorej bol vykonaný trest smrti od zrušenia jeho zákazu Najvyšším súdom v roku 1976. Po kremácii tela bola urna s popolom odovzdaná Dawn Botkinsovej, priateľke z mladosti, ktorá ju odviezla do Michiganu a popol rozprášila pod stromom. (Raccoon.city)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama