Reklama

Reklama

Spiderhead

  • USA Spiderhead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězeň zavřený v supermoderní věznici začíná pátrat po tom, k čemu má vlastně sloužit droga na ovládání emocí, kterou testuje pro geniálního farmaceuta. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Zajímavě ztvárňuje a rozehrává téma krátkého fiktivního dystopického příběhu Escape from Spiderhead od George Saunderse - aneb jak moc psychopatů po tomhle světě běhá a ještě pod záminkou "lepšího světa" konají, aniž by byli pod zámkem, a jak jsme my lidstvo s tou naší namyšleností předurčeni k vyhubení. U Chrisových filmů slýchávám, že je to jen o jeho těle a vizáži a že v nich moc nenamluví, ve smyslu že "toho moc nezahraje". V tomto případě všem dává na prdel. V této konverzačce je tolik poloh, kde se mohl herecky vyřádit (ostatně to všichni herci) a zhostil se toho se ctí. Mě jen utvrdil v tom, jakého jsem ho poznala na place ;o) A oproti všem předešlým recenzentům (nevím, kdy jste se vy narodili, generace X, Y, Z a já nevím co ještě) musím konstatovat, že soundtrack a použití skladeb ve scénách bylo naprosto luxusně zmáknuté! A už ani nezmiňuju nádherné exteriéry, interiéry, kameru a opět skvělého Milse Tellerse. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trailer byl poměrně neurčitý, ale vzhledem k obsazení a jménu režiséra tu byl jistý potenciál aby byl Spiderhead zajímavým kouskem. To se nakonec povedlo tak napůl, protože výsledkem je těžko zařaditelný žánrový mišmaš s dobrými dialogy a několika hutnými scénami, kterému ovšem chybí odvaha k tomu aby udělal finální krok k tomu být něčím víc než jen jednohubkou, která bude označována spíš jako další netflixovský propadák.Přitom to ale není vůbec špatný film a v rámci tvorby Netflixu patří rozhodně do té lepší poloviny...60% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Spiderhead má výborný námět, který naskýtá tolik možností pro vznik solidního sci-fi thrilleru a popřípadě komediální satiry, přesto to nakonec skončilo někde napůl cesty. Viníkem není režisér Joseph Kosinski, ale scenáristé vysmátých akčních taškařin jako Deadpool, Zombieland a 6 underground, kteří nedokáží ukočírovat podnětný zdrojový materiál a místo toho zkouší nadhazovat rádoby cool přiblblou podívanou, ověšenou atraktivními proprietami. Zmařený potenciál v tom je vidět na sto honů, přesto Spiderhead do jisté míry funguje aspoň jako solidní non-brainer béčko, jež se v závěru bohužel rozpadá v úsměvnou směsici nesmyslů. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nevím, odkud se vzala ta představa, že je Kosinski jakkoli výjimečný filmař, ale prosím, budiž tohle (a upřímně všechny ostatní jeho filmy kromě dvojky Top Gunu) důkazem, že je to fakt jen zručnej řemeslník. Asi jako Shawn Levy, když zrovna netočí Stranger Things. Trochu lepší Jonathan Liebesman. Duncan Jones, když má špatný den. Horší Neill Blomkamp s lepším agentem a více kamarády. You get the point. Tak aspoň že ten Hemsworth si tu mohl vyzkoušet novou polohu. 5,5/10 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to takové hodně "futuristické"...Nicméně - dvojice Miles a Chris mi skvěle seděla a kdyby mi někdo řekl (když tam tak spolu seděly) - koho bych si vybrala - byl by to Miles ;) Pro něj mám rozhodně větší slabost ;) No dál :D Zajímavá myšlenka, je to teda dost psycho, ale skvělým způsobem...Film já jednu skvělou chvilku...a to, když se díváme, co se stalo postavě Milese a za co tam vlastně je...My to průběžně vidíme a slyšíme od něj, ale až zjistíme tu 100%pravdu a on tam stojí u toho hořícího auta - tak to bylo pro mě hodně náročné...a bylo to skvěle znázorněné...Víc než samotný film mám v hlavě myšlenku toho konceptu daného místa...zajímavý "projekt"... ;) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Důvodem Jeffova (Miles Teller) uvěznění ve Spiderheadu je řízení pod vlivem alkoholu, které má za následek nehodu. Miles Teller často hraje postavy, které jsou účastníky nebo téměř účastníky dopravních nehod. Je to vidět v jeho předchozích filmech Krev šampiona (2016), Kouzlo přítomného okamžiku (2013) a Králičí nora (2010). V některých případech to pomáhá zmírnit nebo vysvětlit pohled na jizvy na jeho tváři, které má z autonehody ve skutečném životě. (BMW12)
  • Rogan (Nathan Jones) si číta knihu "Tenth of December" od Georga Saundersa, ktorá obsahuje krátku poviedku "Escape from Spiderhead", podľa ktorej je natočený tento snímok. (belinko)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

01.10.2020

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick, Nevědomí) si vyhlédl další projekt. Podle serveru Deadline filmař nyní chystá sci-fi Spiderhead pro streamovací službu Netflix. Děj filmu je přirovnáván ke… (více)

Reklama

Reklama