Reklama

Reklama

Znepokojujúci skutočný príbeh 17-ročnej Lisy McVeyovej (Katie Douglas), ktorú v roku 1984 uniesol, niekoľkokrát znásilnil a neskôr pustil na slobodu sadistický sériový vrah Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Napriek prežitej hrôze však všetci jej príbeh spochybňujú. (TV Doma)

Recenze (61)

riza-do 

všechny recenze uživatele

Televizní film s velmi silným příběhem podle skutečné události, který by se rozhodně nemusel stydět jít do kin. Výborný přesvědčivý výkon Katie Douglas, jenž ztvárnila oběť únosu násilníkem a když už se jí podaří osvobodit, to nejhorší teprve přijde — děsivá rodina, neschopní policajti, které by za takové jednání k oběti člověk nejraději viděl šlapat chodník. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo do posledního detailu vyprávěl o tomto životním příběhu, tak bych mu řekl, že ten dotyčný je dost kreativní osobou. Ale tento pozoruhodný příběh si zakládá na skutečných událostech. O to více tíživější je pak sledovat tento film týkající se Lisy McVey a představit si, čím vším si tato dívka musela projít. Hrozné, můj žaludek se právě otočil o 180 stupňů. Hlavní představitelka se své role zhostila absolutně dokonale, věřil jsem jí každý pláč, smích na konci, prostě úplně všechno. V tak kruté situaci se zachovat s tak chladnou hlavou a zapamatovat si tolik podrobností ke svému únosu, fakt před ní smekám kloubouček. Ten detektiv ze sexuálních zločinů si taktéž zaslouží obdiv, jen on (plus její sestra) jí věřil, vsadil všechno na svůj policejní a lidský instinkt a šel za tím. Nečekejte žádnou akci, tohle je příběh o jedné holčině, co si musela projít doslova peklem, aby mohla rozjet normální život tak, jak si ho všichni představujeme. Za mě 8,5/10 P.S. Sériový vrah Bobby Joe Long podstoupil trest smrti injekcí v roce 2019 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na TV film viac než slušne spracované v podstate to má reálne filmové parametre, nižšiu kvalitu vôbec nebadať. Film, z ktorého sa miestami otvára nožík vo vrecku. Nie z úchylného vraha, ani z obete. Ale zo zasranej polície a ešte retardovanejšej rodiny. Tá polícia sa našťastie spamätala, ale nebyť jedného slušného vyšetrovateľa, kto vie, ako by to dopadlo a koľko obetí by ešte bolo. K dokonalosti tohto zaujímavého prípadu chýbalo len viac explicitnosti pri únose a násilí. A to tiež zo strany rodiny obete, kde šlo tú tyraniu ukázať ešte viac a vzbudiť ešte silnejšie emócie. Inak nenápadný, no kvalitný film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zrovna tohle téma by si zasloužilo nějakou větší produkci, ať už ve filmovém nebo seriálovém formátu. Ovšem to neznamená, že by to Kanaďané natočili špatně. Naopak. Příběh dívky, která doma dostává sodu, což jí paradoxně pomůže ve chvíli, kdy je unesena a znásilňována, je podán důvěryhodně a v některých momentech i nepříjemně sugestivně. Navíc herečka v hlavní roli zahrála na výbornou, takže člověk nemá problém se o ní bát a fandit jí. Casting se vůbec povedl. Problém je, že mi to připadalo takové letem světem a třeba sekvence, ve kterých dívka přesvědčovala policisty o tom, co se jí stalo, by zasloužily větší prostor. A totéž platí o neutěšeném rodinném zázemí. Nicméně i tak je výsledný dojem velmi dobrý. 80% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Desivý skutočný príbeh s až neskutočnou súhrou nešťastných okolností pre hlavnú hrdinku Lisu. Veď uznajte, či to nie je až absurdné: dlhodobo sexuálne zneužívaná -> takmer samovražda -> únos masovým vrahom -> ďalšie sexuálne zneužívanie-> takmer vražda. Asi len vďaka tomu, čím si Lisa musela v živote prejsť, dokázala prežiť aj nemožné. Film je plný nechutných kreatúr - chlípny strýc so zvrhlou babkou, odpudivá, bezohľadná matka, hnusne tlstí žrúti šišiek. A akoby to všetko nestačilo, do tohto panoptika vstupuje ešte aj perverzný masový vrah. Opäť raz americký Juh ako vyšitý. Škoda, že danú látku trochu degraduje TV spracovanie, ktoré sa najviac prejavuje obrazom (neprirodzené farby) a hereckými prejavmi. Najlepšie nakrútené sú určite thrillerové scény, pri ktorých sa až dych zatajuje, naopak, emotívne scény sú ako z nejakej telenovely a to vyšetrovanie je ako epizóda nejakého lacného krimi seriálu. Celkom dobre sú obsadení hlavná hrdinka (Katie Douglas) a aj úchyl (Rossif Sutherland). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Okrem televízneho vysielania sa film dočkal aj špeciálneho premietania v Tampe, v tom istom kine, kde bol v roku 1984 zatknutý Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Na premietaní tohto filmu sa zúčastnila skutočná aj skutočná Lisa McVey Noland (Katie Douglas). (Arsenal83)
  • Bobby Joe Long se narodil s extra X chromosomem, mutací známou též jako 47,XXY, jednou z variant Klinefelterova syndromu. (Morrighan)
  • Únosce a vrah Bobby Joe Long byl popraven smrtící injekcí 23. května 2019. (Morrighan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno