Reklama

Reklama

Maso a krev

  • Česko Krev a maso (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na začátku šestnáctého století zuří kdesi v západní Evropě jedna z mnoha šarvátek podporovaných dosud ještě stále netuchající morovou nákazou. Italský šlechtic Arnolfini (Fernando Hilbeck) se snaží za každou cenu dostat zpátky svůj hrad a slíbí bandě žoldáků několik hodin plenění, pokud se jim podaří ho dobýt. Jenže žoldnéři jsou horší jak smečka vlků a tak se rozhodne svůj slib změnit. Odebere jim zbraně i kořist a pár jich pro výstrahu nechá pověsit. Malá skupina z nich vedená Martinem (Rutger Hauer) se ale rozhodne svou křivdu napravit loupením. A jaké je jejich překvapení, když se jim do kořisti připlete i sličná nastávající choť Arnolfiniho syna Stevena (Tom Burlinson) Agnes (Jennifer Jason Leigh). A netrvá dlouho a Martin se zamiluje... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (204)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Až na dobrou atmosféru a výpravu je ten film hrozná ptákovina. Z tvrdého žoldáka a lupiče je najednou trapák, kterému bych měl fandit? Verhoeven staví na nekorektnosti, která, jak je u něj obvyklé, sklouzává do úchylnosti, až mám pocit, že při natáčení držel v ruce i něco jiného než kameru. Nezbývá než citovat kolegyni Rozum i cit, jež ve svém komentáři pro změnu cituje svého přednášejícího: ,,Dnešní výklad se vám bezpochyby bude líbit. Obsahuje totiž sex, násilí a ničení cizího majetku." ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

maso a krev.. co byste čekali od filmu s takovým názvem? maso a krev? áno, áno.. dočkali byste se.. já se navíc dočkala úžasné, cynické, černočerné komedie z temného středověku, kdy na dobro a zlo sral černej pes, kdy vaše bylo všechno, co jste si prostě vzali, aniž by vás okradl někdo další, případně vám rovnou vrazil kudlu do zad.. máme tu mladého, naivního šlechtice, tlupu zlotřilých žoldáků v čele s charismatickým (a neuvěřitelně šukézním) martinem, jednu andělskou nevěstu (krom toho nestydatou manipulátorku, ááách..:), spoustu nebeských znamení.. a taky tu máme jeden nesplněný slib a jeden dobytý hrad.. je to pohádka, je to fantasy, je to drámo, je to komedie.. je to všechno, co budete chtít.. račte vstoupit do těchto dávno zapomenutých časů alá paul verhoeven.. račte vstoupit a nečekejte nic, co jste už stokrát před tím viděli.. je to maso.. (díky drahý příteli, tenhle film byl opravdu neskutečným zážitkem.. a já se bála, že tě zklamu..:) ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Středověká pohádka pro dospělé krutější než pacení daní;) Verhoevenovi se podařilo skvěle ukázat středověk bez jakýchkoli romantických příkras plný násilí, šukání (promiňte mi to ostré slovo, ale co ve filmu uvidíte, se dá těžko nazvat milování) a morové epidemie. Plným právem mu náleží čtyři hvězdičky za odvahu (protože ne každý divák touží takovou věc vidět) a ještě půl navíc za opravdu dobrý film. 89% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Temný a špinavý středověk v podání Paula Verhoevena, který do hlavní role obsadil charismatického Rutgera Hauera. Hauer hraje Martina bývalého žoldáka. Ten velí bandě podobných lidí jako je on sám. Verhoeven nám představil hodně drsný film vykreslující život tehdejších lidí bez všech možných romantických a pohádkových příkras. Libuje si v naturalistických scénách a těch bylo ve filmu poměrně dost. Středověk nebyl procházkou růžovým sadem. Neustále se válčilo, loupilo, drancovalo, vraždilo, znásilňovalo a občas do toho všeho přišla nějaká ta morová rána nebo jiná epidemie, která zbídačelé lidi ještě více odrovnala. Viděno ve velmi špatné verzi s otřesným dabingem. Proti tomu je dabing TV Nova rajská hudba. Všechny postavy zde namluvila jedna jediná osoba, která bohužel stejným hlasem mluvila jak ženy taky i muže, takže jsem se občas i špatně orientovala. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Natáčet maso a krev nestačí. Pro dobrý film je potřeba také smysluplný děj a uvěřitelné scény. V tomhle ohledu asi nejvíce potěší výsuvný žebřík, který pravděpodobně sestrojil Leonardo Da Vinci. Dále si vzpomínám na některé další "boty" jako třeba smrtelný úraz se sochou, nebo eskapády s vodou ze studny. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně založen na nevyužítých scénách a materiálu ze seriálu Floris (1969), ve kterém debutoval režisér Paul Verhoeven a ve kterém také hrál Rutger Hauer. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve španělských městech Belmonte, Cuenca, Cáceres a Ávila. (Terva)
  • Z předčasně uniklých a nelegálních kopií byl snímek znám pod názvem Růže a mečem. (Terva)

Reklama

Reklama