Reklama

Reklama

VOD (1)

Po šesti měsících na sólové misi najde osamělý astronaut (Adam Sandler) na palubě záhadného tvora a s jeho pomocí zachrání svoje manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (238)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Sedněte si na prdel, přestaňte se furt za něčím honit, dělat deset věcí najednou a nic pořádně a nechte na sebe film působit. Skvělé herecké výkony, Adam boží.  Pokud bude Hanuš mluvit hlasem Paula Dana, vždycky ho uvidím s tváří Paula Dana :) Hudební doprovod skvěle doplňuje a závěrečný song rozseká na atomy. Tleskám českému týmu. Hvězdičky navíc za Orloj a za Rusalku. "You go wherever I go and I go wherever you go. Right, Spaceman?" "If I had known what I know now, would have I kissed you? Would you? Would you kiss me again? It was really good kiss." "If I could do it again, I would do it better. That´s a promise I would never ever break....if I could do it again!" ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Johan Renck je šikovný filmař, Adam Sandler je dobrý herec.... a to přece věděli všichni ještě před uvedením Kosmonauta z Čech! Co jiného tedy světu dává adaptace románu Jaroslava Kalfaře? V podstatě nic.  Jak je vesmírný pavouk Hanuš v podání Paula Dana působivý a Paul Dano svádí k úvahám nad tím, zda si dabéři už též nezaslouží své uznání v podobě oscarových nominací, veškeré jeho diskuze s Jakubem Procházkou s existenciálním přesahem nemají navzdory snahám žádnou hloubku a vedou do jisté míry k jednomu velkému nic. Hezky se na to kouká, Česko alespoň na Netflixu dočasně dostává svůj spotlight a to je tak všechno. Všechny ty sexy vesmírné mlhoviny a barevné palety ke spáse nestačí.... ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava kosmonauta Jakuba Procházky (Adam Sandler) skrze vesmírné galaxie za sebepoznáním, do nitra své duše, do podhoubí svého vztahu s manželkou Lenkou (Carey Mulligan). Cesta za odhalením reality, za očistou duše a za přijmutím odpovědnosti za své činy. Tato niterná a srdceryvná podívaná je podpořená výjimečnými hereckými výkony Adama Sandlera a Carey Mulligan, kteří snímku dodávají neuvěřitelnou dávku lidskosti. Kosmonaut z Čech je pozoruhodnou exkurzí do lidské duše a jedním z nejniternějších snímků světové kinematografie s významnou českou stopou, v níž je nekonečná láska bez hranic smrtelnosti tou pravou esencí života. Připravte si kapesníčky, Adam Sandler vás rozpláče a rozloží na prvočinitele. Silné čtyři hvězdy. 👍 (01.03.2024) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

O Hanuších pod kůží se mi zdá běžně, jen čekám, kdy se začnou ozývat jeho sladkým hlasem. Škoda, že se musí všude cpát láska, sex, trápení, fialové úvahy nad nekonečnem vesmíru by asi jinak byly zbytečně imerzivní. Dát 3* je mi víc líto než toho, že to nakonec neni zas tak dobrý. Při vytěsnění bolestně nesympatické ženské postavy, přihlédnutí k bizarně nízkému hodnocení a přimhouření všech 6 očí 3,5* ↑ (takže klasicky hodnocení za to, co to mohlo být, ne za to, co to je... tak vesmír chode). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kozmonaut z Čiech (ako postava, tak názov), rieši manželskú krízu, traumy z minulosti a psychoterapiu s nie zrovna fotogenickým mimozemšťanom. A zvláštny úkaz pri Jupiteri, v ktorom sa, ako po celý čas predpokladáme, bude odohrávať finále. Je síce prínosné premýšľať aj nad múdrosťami ohľadom ľudskej sebeckosti, unikaniu pred problémami a strachom z blízkosti druhého človeka, avšak aj tak nás najviac zaujíma, čo sa nachádza v onej hmlovine. No a je to zhruba to, čo očakávate, nič viac a nič menej. Proste všetko a nič, začiatok aj koniec. A mne sa tam páčilo. Vyššie s hodnotením ísť nemôžem kvôli arachnofóbii. 70% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (14)

  • Do vesmíru vzlétli čtyři kosmonauti českého původu, jeden zůstal mezi náhradníky. Prvním byl Vladimír Remek, který letěl do vesmíru na palubě Sojuzu 28 v roce 1978. Byl to tehdy první nesovětský a neamerický astronaut. Remek byl také konzultantem tohoto filmu. (Maulincio)
  • Stejnojmenný román Jaroslava Kalfaře vyšel v roce 2017 nejdříve v angličtině, až později byl přeložen do češtiny Veronikou Volhejnovou. (Jamal)
  • Kvůli smíšeným reakcím z testovacích projekcí byl film v postprodukci téměř 3 roky. (Maulincio)

Související novinky

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

16.04.2021

Filmová adaptace knihy Spaceman of Bohemia českého autora Jaroslava Kalfara přibrala další hvězdu. Poté, co se projektu ujal Adam Sandler spolu s režisérem Černobylu Johanem Renckem, se nyní k… (více)

Adam Sandler v adaptaci české knihy

Adam Sandler v adaptaci české knihy

27.10.2020

Před časem jsme informovali, že kniha českého spisovatele Jaroslava Kalfaře žijícího v USA The Spaceman of Bohemia alias Kosmonaut z Čech se dočká filmového zpracování od streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama