Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někteří lidé si pamatují na časy, kdy se jako děti báli jezdit výtahem. Jedné noci v hotelu dojde k nehodě, při níž málem zahyne několik hostů právě cestou výtahem z restaurace. Vyšetřování případu ale žádnou technickou ani jinou závadu neprokáže. Dny plynou dále a incidentů s výtahem přibývá, tentokrát již smrtelných. Výtahový technik Felix Adelaar se rozhodne na vlastní pěst pokračovat ve vyšetřování i po tom, co je náhle nadřízeným z případu odvolán. Toto rozhodnutí, jak se později ukáže, uvede ve smrtelné nebezpečí i jeho samotného. (FIBO)

(více)

Recenze (22)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

De Lift je príkladom nevyužítého potenciálu. Nápad s nevyspytateľným výťahom ako slasherovým zabijakom je fajn a ním spáchané vraždy sú nápadité. Problémom však je, že ich tu je ako šafránu, nakoľko väčšinu minutáže vypĺňa nezáživné pátranie jedného opravára výťahov a rádoby technicky zamerané kecy o možných príčinách zblbnutia mechanizmu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad s vraždícím výtahem je docela slušný, ale zpracování dost pokulhává... To, že se ve filmu vyskytuje poměrně dost hluchých míst by mi ani tak moc nevadilo, přece jenom v osmdesátkových hororech je to poměrně častý jev, že celý film vyznívá neuvěřitelně béčkově taky ne (herci, hudba, kamera, přesně jak jsem čekal), ale co mě vysloveně nasralo byly samotné vraždy... Že nebyly dostatečně krvavé, čert to vem, ale že byly neskutečně nudné a bez jakéhokoliv nápadu (předvídatelné) to mi vadilo hodně... Škoda, chtělo to trochu originality do toho umírání a z De Lift mohl být hodně dobrý kousek... Takhle jen průměr... ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tenhle snímek mě teda dost příjemně překvapil. Čekal jsem fašírku s krvavým výtahem a krom fašírky s krvavým výtahem jsem se dočkal i docela slušný evropský filmařiny ( v rámci žánru ) a vlastně mě to celý docela dost bavilo a pointa s myšlenkou na rok vzniku snímku teda byla rozhodně dost dobrá. Navíc hlavní hrdina vypadá jako horší ( teda vlastně normálnější ) brácha Jeffa Goldbluma. Na rok 1983 ale fakt dobrý. 7/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kritizovať niektoré filmy len preto, že niesu pôvodom z Hollywoodu a tak ich spracovanie nieje až tak dokonalé, by bolo v tomto prípade nemiestne. Problém je ale v tom, že film stráca grády z minúty na minútu, to znamená že všetko dobré sa odohráva v prvej polovici. Škoda, čakal som viac ako obstojnú žánrovku, ktorá by mi dala opäť najavo, že machri sú aj mimo USA. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice o něco lepší, než Maasův americký remake, ale ani tak se nejedná o žádnou slávu. První půlhodina ještě docela šla. Výtah řádil a z celého filmu dýchala příjemná atmosféra osmdesátkových béček. Ale jakmile mechanik a protivná novinářka začali pátrat po příčině, která nutí rozčilený elevátor vraždit, šlo všechno do háje a začala nuda, která byla rozehnána až v samotném závěru. Stejně jako druhá verze si zaslouží zapomnění i ta první. 35% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, ve kterém je hlídač sťat výtahem, byla točena několikrát. Právě proto je hlava, který spadne do šachty, již zašpiněná a znetvořená. (hladass)
  • Film byl natočen za 30 dní. (hladass)
  • Ve spěchu otitulkovaná verze filmu byla promítaná na festivalu v Cannes, kde se setkala s velkým úspěchem, díky kterému koupila distribuční práva k filmu společnosti Warner Brothers. (hladass)

Reklama

Reklama