Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (399)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Cesta z města dýchá přírodní poetikou zachycené především v nádherné obrazové složce (kam se hrabe Máj - Tomáš Vorel má obdivuhodný cit pro mizanscénu) a příjemně naivní hudbě Michala Vícha (první tóny písně Nejsi sám mě na chvíli vynesly do oblak) natolik zhluboka, že jí trochu odpouštím i ten kostrbatý scénář, na kterém vlastně ani tak nezáleží, protože pilířem zábavy jsou tu zase hlavně dialogy a nezaměnitelný projev herců ze sklepácké školy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Filme Cesta z mesta mi vadila prilis do oci bijuca snaha natocit za kazdu cenu perfektny film. Scenar je detinsky, sexisticky s plny cudzich vyrazov, u ktorych som si nie isty, ci im reziser a herecke osadenstvo vobec rozumie. Ucast Tomasa Hanaka /Bony a Klid, Kopytem sem, Kopytem tam/ mam na haku, lebo tohoto herca povazujem za trageda. Hereckeho trageda. Leos Sucharipa /Prodavac Humoru/ sa objavil len na chvilu. Film nezachranil ani Bolek Polivka /Dedictvi aneb Kurvahosigutntag, Sasek a Kralovna, Pelisky/, lebo dostal len minimum priestoru a aj to az tusim v druhej polke filmu. 69 % ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Čo scéna, to tragédia. Buď vulgárna alebo vidlácka. Keď sa herci snažili spievať, tak to vyzeralo ako konkurz do hviezdnej roty v Superstar. Čistý trapas. Celkovo by to Vorel starší aj mladší mohli zabaliť a venovať sa radšej niečomu užitočnejšiemu. Napríklad vojenskej rozviedke. Nech si zoberú vysielačky, drbnú sa niekde do lesa a hrajú sa na vojakov. Potom už im stačí len jedna replika s obmenami: "Tady Vorel", "Tady taky Vorel", "Ale přece tady Vorel!" A takto sa môžu hrať donekonečna. Len nech netočia filmy. Hlavne synátor s mimikou vyplašenej lamy to nedáva. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel je režisér ku ktorého tvorbe musí divák chtiac nechtiac zaujať stanovisko. Nie je možné ju prehliadnuť. Jeho filmy sú hybridy Kameňáku a Samotárov. Je to v českej kotline podľa mňa jedinečný zjav. Rezignoval na priamu "vážnu" spoločenskú kritiku, ktorú nahradil satirou, dejovými úletmi a vizuálnimi "hrátkami". Tým pádom, ale režisér rezignoval aj na to, aby sa jeho filmy páčili masovému publiku, stali sa kinohitmi a aby zožal slávu, ako napr. Svěrák či Sláma. Zato si však zachoval jedinečný podmanivý (pre iných odpudivý) a náladu povznášajúci rukopis. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Tady to je maličko úlet. Prostě mi nějak tento film k partě Hanák, Vorel a spol. nesedí. Nějak jsem se do toho nemohl "vkoukat". Sklepácké počiny mám velice rád, ale tentokrát to u mě nějak nefungovalo. Je to ten typ filmu, na který se podíváte a za týden už ani nevíte, že jste ho viděli. Prostě nezanechá hlubší stopu. A na to já od výše zmíněné bandy nejsem zvyklý. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • V 20. minutě, kdy Honza (Tomáš Hanák) spadne z koně, si lze všimnout, že herci nepřirozeně narostou vousy, stejně jako v 16. minutě, kdy nese syna do sklepa. (ČSFD)
  • Když Honza (Tomáš Hanák) v šesté minutě srazí srnu, má rozbité pravé přední světlo u auta. V následující scéně, kdy odbočuje na křižovatce, je světlo vcelku. (PAULOO)
  • Když se traktorista dozví o profesi hosta, má skoro dokouřenou cigaretu. Následně si dá panáka a rázem je cigareta napůl dokouřená. (Ozzy88)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno