Reklama

Reklama

Džingi naki tatakai: Dairi sensó

  • Japonsko 仁義なき戦い 代理戦争 (více)

Recenze (4)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Třetí část s podtitulem Proxy War pokračuje v nastaveném trendu dvou předchozích segmentů Bitev. Vrací se k hlavní linii o Hironovi. Ostatně i v úvodním (až seriálovém) shrnutí prezentuje události první části, přičemž tu druhou, příběhově odchýlenou, zcela ignoruje. Sugawarův Hirono ušel už poměrně dlouho cestu a je zajímavé sledovat vývoj jeho postavy, kdy se z pouličního zlodějíčka stal přemýšlivým bossem vlastního gangu. Není to ale jeho gang, o jehož vedení se svede nelítostný a nebývale intrikánský boj. Jak to ale často bývá, ti, kdo tahají za nitky stojí v počátku ve stínu těch zdánlivě vlivných. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Třetí díl této úžasné série vrací hlavní fokus na původní hrdiny (a tucet nových charakterů) a rozjíždí dosud nevídané mocenské intriky. Jelikož jsou hlavní hrdinové už poměrně vyprofilovaní původními díly a mechanika celého podsvětí po dvou dílech musí být divákům už přeci jen trochu jasnější tak scénář značně přitvrzuje a dostává se k opravdovému jádru bojů o moc. Stejně jako předchozí díly, výkony, režie a hlavně scénář nemají v yakuza žánru dodnes obdoby. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Hirono sa musí zmieriť s Yamamorim, aby mohol byť ďalej yakuza. Ako boss skupiny strážiacej smetisko pomýšľa ešte postúpiť ďalej, takže túto možnosť príjíma. Hirono získava stávky na boxerských zápasoch, jeden z jeho chlapov si z úcty ku nemu za svoju chybu odsekne ruku v zápästí. Jeho budúci podriadený zasa neváha napadnúť boxera, ťažkú váhu s nožmi. Hirono si podriadeného správne otcovsky poučuje a pohlavkuje, nesprávne si už vyberá budúceho nástupníka. V tejto sérii si užívam pokoj dialógov kombinovaný s napätím, čo som zažil aj v The Sopranos, čiže príjemné emócie pri pozeraní filmov či seriálov. Nevýhodou tohto filmu je bohužiaľ príliš dlhé obdobie bez akcie. ()

Reklama

Reklama