Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duben 1940. Oči světa jsou upřeny na Narvik, malé město v severním Norsku, které je zdrojem železné rudy potřebné pro Hiterovu válečnou mašinérii. Během dvou měsíců nelítostné zimní války utrpěl Hitler svou první porážku. (joss11)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Studené. Jak co do atmosféry, což je v pořádku, tak co do emocí, což v pořádku není. Nějak se mi nedařilo soucítit zejména s hlavní hrdinkou, která mi byla vrcholně nesympatická. Stejně tak na mě nefungovaly hrůzy války, které zde byly vyjádřeny velmi decentně. Možná na to nese svůj díl viny i fakt, že Němci se k Seveřanům chovali přeci jen trochu jinak, než na východ od Reichu. Nicméně válečné operace byly technicky celkem zvládnuté, až na výše zmíněnou výjimkou je to obstojné i herecky a ani nemůžu říct, že bych se nějak výrazněji nudil. Notabene jedná se o pro mě neznámou epizodu II.SV, takže jsem se i trochu dozvdělal. Takový trošku lepší průměr. Kdybych byl Nor, nejspíš bych hodnotil výš. 55% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého vývoj som sledoval asi od začiatku. A tešil som sa neho, preto skončil aj v topke na videnie v minulom roku. To som síce nestihol, Shitflix ho z nejakého dôvodu kúpil, našťastie. Vôbec to nie je zlé, na romanticko-historický film. Pretože to presne je. Drámy je tam máličko, bojovky tiež pomenej, postavy a ich konanie je predvídateľné a záver mi vycucal krv úplne najviac. Ako celok to ale funguje, nie je zbytočne natiahnuté, má to spád, bočné linky potlačené a snehové podmienky výborné. Boli to mocní chlapi, keď tam behali len v uniformách a svetríkoch bez zimnej výstroje a prišlo im to normálne. Vikingovia no. Lepší priemer. 3 z 5 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po Holanďanech a Dánech přišli se svou válečnou troškou do mlýna i Norové a výsledkem je béčkové  a poměrně ploché válečné drama, které nedokáže vtáhnout a reputaci si nenapraví ani v bojových scénách. Těch je jednak docela málo a jednak svou nevýrazností připomínají spíš druhořadé akční filmy. I o méně známých událostech druhé světové války se dají natočit víc než slušné filmy. Narvik mezi ně bohužel nepatří...40% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Norský válečný film o největší norské bitvě za druhé světové války a vlastně první porážce nacistického Německa, prostě bitva o městečko Narvik, které bylo klíčové pro expres surovin jak do Anglie tak Německa. Celkem solidní II. SV film s příběhem fiktivní manželské dvojice, kdy on bojuje a ona "kolaboruje", akorát poslední třetina rozkouskovaná do skoků v čase je trochu mínus. Na toto téma je asi nejlepší Boj o těžkou vodu (2015) , kde také hraje Němec Christoph Bach (nar. 1975, Západní Německo) akorát ne konzula ale vědce. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

O tomto filme môžem povedať, že kinematografia je krásna a tiež prostredie, kde sa natáča. Bohužiaľ je toľko filmov so skvelými efektmi a úžasnými zábermi a tento zaostáva príbehom. Dej je rovnaký ako pri mnohých vojnových filmoch, ktoré tu boli predtým. Úprimne povedané dej je tak neoriginálny, že by ste si mysleli, že by ho mohli správne vystihnúť, alebo aspoň vytvoriť tak, aby ste mohli obdivovať vložené jemnejšie detaily. Tu to, ale nehrozí. 5/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postavy Ingrid Tofte a Gunnar Tofte sú fiktívne postavy, ale príbeh je absolútne pravdivý. Eystein Røset, jediný žijúci nórsky vojak z bojov v severnom Nórsku, sa zúčastnil predbežného premietania s rodinou a po filme povedal: „Presne tak sa to stalo.“ (Johnny.ARN)
  • Prvá veľká porážka nacistického Nemecka v druhej svetovej vojne. (Johnny.ARN)
  • Vydanie filmu bolo odložené o dva roky. Najprv kvôli Covid-19 v roku 2019 a neskôr kvôli vojne na Ukrajine v roku 2022. Pandémia Covid odložila natáčanie. A producenti nechceli vydať vojnový film ako vojna vypukla na Ukrajine. Natáčanie filmu bolo ukončené v roku 2021. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama