Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

1p1100 

všechny recenze uživatele

Nechápu to nízký hodnocení! :D Možná asi jo, není to prvotřídní film, dialogy pokulhávají, dějová linie předvídatelná. Ale celkový dojem z filmu je úžasný. Super písničky, rádoby drsná parta a krásná hlavní hrdinka. Pokud nečekáte nejlepší komedii nebo nejúžasnější romantiku, tohle je film, který pobaví, potěší a neurazí. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdybych v prvních záběrech nezalédla Johnnyho Deppa, tak bych nemilosrdně přepnula. Nicméně jsem ho zahlédla a i když jsem měla po 20 minutách silné nutkání prostě přepnout, tak jsem vydržela. Bohužel se nekonalo žádné "ještěštěstížejsemtonepřepla" a většinou jsem jen přemýšlela, jakou další kravinu tvůrci asi vymysleli. Ale abych jen neplivala... ačkoli mě období, ve kterém se film odehrává přinejmenším nebere, tak u hudby je to jinak... a když už nic, tak tohle jsem si užila. A Deppa a taky další pěkné hochy, kteří se příběhem prolínali :) ()

Reklama

Natha 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa na film v štýle Pomáda s Johnnym Deppom. Po prvých "vtipoch" som si povedala, že no dobre, tak to nebude úplne "seriózny" film. :) Mám rada komédie, ale toto mi prišlo miestami skôr ako paródia na niečo. Trošku moc prehnanej srandy na môj vkus (napr. Hatchet-face, tetovanie el. kresla na hrudi, ...), ale Johnny Depp a Amy Locane neodolateľní. Kvôli nim, hudbe a atmosfére 3,5/5. :) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za šílenost? :D:D Tohle mi přišlo moc šílený i na Johnnyho, ale vcelku slušně to utíkalo a některý scény se mi fakt líbili (př. "won't you let my man go free?"). Takovej, no zvláštní film :D btw. Xichtylda je snad nejošklivější člověk, kterýho jsem kdy viděla. A neskutečně mě rozčilovali, že to přeložili jako Uřvánek, proč to nemohli nechat i ve filmu nepřeloženo nechápu. Jo a ten "porod" v tom autě byla už jen třešnička na dortu. 3* ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že po všech těch Depp/Burton filmových šílenostech už bude připraven na všechno. No, na tohle vás ani nic moc dobře nepřipraví. Osobně ani moc muzikály nemusím, takže o to hůř se mi to hodnotí. Pár dobrých písniček tam bylo, ale kvůli těm hrozným zjevům se mi to chtělo několikrát vypnout. Znovu to vidět nemusím. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno