Reklama

Reklama

Lockdown

  • Velká Británie Locked Down (více)
všechny plakáty
Trailer

Linda (Anne Hathawayová) a Paxton (Chiwetel Ejiofor), kteří se právě rozešli, se ocitli v nepříjemné situaci. Povinná karanténa v době londýnské epidemie koronaviru je nutí i nadále žít pod jednou střechou. Linda, úspěšná marketingová ředitelka, je kvůli novým pracovním povinnostem rozčarovaná z korporátního světa, a kreativec Paxton, který má za sebou kriminální minulost, zůstává bez práce. Zatímco se oba spolubydlící snaží o poklidné soužití, díky poezii a hektolitrům vína v sobě znovu probudí dávno vyhaslou touhu po životě. Nechají se zlákat jedinečnou nabídkou podílet se na riskantní loupeži šperků. Uhrančivá romantická komedie Lockdown sleduje Lindu a Paxtona, kteří se rozhodli vsadit vše na lukrativní příležitost, jež jim může navždy změnit život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Aquila 

všechny recenze uživatele

Hodně konverzační konverzačka s divadelní aranží, takže různé situace jsou až teatrálně nerealistické. Tedy to, že to nedává úplně smysl až tak moc nevadí. Rozhodně nejde očekávat thriller. Scénář funguje, dialogy se zajímavě vyvíjejí, Hathaway a Ejiofor hrají každý za sebe dobře, ale jako pár nejsou uvěřitelní. Když to mezi nimi začne opět jiskřit, tak to mezi nimi nefunguje. Možná film dojel na vynucenou rasovou vyváženost. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Lockdownu mali kvôli pandémii koronavírusu sťažené podmienky pri natáčaní a tak sa muselo veľa vecí riešiť takpovediac za pochodu. Možno aj preto som mal pocit, že sa pozerám na študentský film, ktorý sa dobrý námet snaží spracovať v rámci veľmi obmedzených možností. Extrémne ma napríklad vyrušovali trhavé zábery z videohovorov natočené priamo v reálnych službách (autori by si mali pozrieť Searching). Som rád, že podstata filmu spočívala v sledovaní zaujímavého vzťahu rozchádzajúcej sa dvojice, ktorá spolu musí žiť počas lockdownu (veľmi dobré herecké výkony oboch hlavných hercov), no vedel by som si predstaviť, že sa pôjde do väčšej hĺbky. Zároveň mi finálna lúpež, ku ktorej to celé smerovalo, prišla hrozne odfláknutá, a nebojím sa napísať, že až priblblá. Lockdown možno čiastočne považovať za vierohodnú dobovú výpoveď, no zároveň je to, žiaľ, ďalší z radu zabudnuteľných filmov, ktoré síce pobavia (vtípek s Edgarom Allanom Poeom ma dostal), no trvácnu hodnotu nemajú. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne taká píčovina, jak celý lockdown. To je presne ten film, ktorý ti ukáže skutočnosť, ktorú žiješ, len je okolo neho hype, lebo bol natačaný v ťažkých podmienkach. Takéto film tú už ale sú a volajú sa drámy. Výpovedná hodnota rovnaká, ostriháš pri nich ovcu a nič ti nedajú, o nič neprídeš, len tu, pod kamery v najpopulárnejšom obchodnom dome, skúsiš čorknuť diamant a dúfať, že to bude v pohodičke. Ach zlatá prvá vlna. 1 z 5 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jdu do země nemrtvých koupit nějaký mlíko." Českej lockdown mě neskutečně štval a anglickej Lockdown se tomuto pocitu neskutečně blížil. Koronavirus zkrátka světu dal domácí vězení, vyhazovy z práce a nekonečný hádky o nebezpečnosti viru. A já idiot jsem se na to ještě musel podívat ve filmu. Moje chyba. Tak jsem se pokusil najít nějaký pozitiva a byly přesně dvě: možnost objevení Afghánistánu za sušákem a vysmátí se do ksichtu globálnímu monolitu. Já vím, není toho moc, ale kde nic není, tam ani covid nebere. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Veľká spokojnosť s týmto filmom. Na pozadí lockdown v Londýne, ktorý odzrkadľuje reálne skutočnosti sa odohráva vzťahová dráma dvoch ludi, ktorí sa odsudzili, no stále nič nie je stratené lebo ich spájajú silné zážitky. Veľmi sa mi páčilo ako vykreslil ten lockdown lebo aj v reále to už ide na mozog a človek lezie na nervy vlastne sám sebe akoby sa nevedel zmestiť do kože. No a možno práve ten lockdown ich spojí a vymysli bláznivý plán ako zbohatnúť rýchlo a jednoducho. Veľmi pekne film plynul, takže som sa vôbec nenudil a pekne vykreslil charakteri hlavných postáv. Samozrejme obsadiť Anne Hathaway a Idrisa Elbu bolo bravúrne. Svoje úlohy zvládli na výbornú, takže nemám čo vytknúť, môžem len odporučiť. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Kompletní natáčení probíhalo během pandemie COVID-19 pouze v rozmezí 18 dnů v Londýně a okolí. (Kuzmik)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama