Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (179)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Povedený seriál s mou oblíbenou postavou. V rámci možností jsem si tento seriál užil a fakt mě mrzí, že kvalita nevydržela do samotného konce. V posledních třech epizodách je hodně znát, že je to hloupější, jsou tam logické lapsy, herecky je to nudnější, prostě to ztrácí napětí a zábavnost. Ale ty předchozí díly jsou naštěstí o dost lepší, zajímavější a zábavnější. Tvůrci Dave Filoni a Jon Favreau z mého pohledu udělali jednu velkou chybu. Tou chybou je, že seriál pojmenovali Ahsoka, a přitom o samotné Ahsoke to tolik není, a ke všemu je tady nejméně zajímavou postavou. Bohužel jsem neviděl seriál Povstalci, takže mi chyběli jisté souvislosti, detaily a některé postavy a jejich interakce pro mě byly neznámé a chyběl mi k tomu hlubší kontext. Filoni a Favreau se nezdržují s nějakým vysvětlování a sešlápnout pedál hned od první epizody a seriál je díky tomu svižný a zábavný, a dokáže místy velmi příjemně překvapovat. Hodně se mi líbilo jakým způsobem jsou epizody vystavěné a jak fungují na fanoušky Star Wars, protože tohle jsou ty Star Wars, který mi tolik chyběly. Zábavné, lehce dětinské, ale hlavně dělané od srdce. Bohužel k mé smůle tento slibný začátek vydržel cca do šesté epizody. Od šesté epizody mi přišlo, že se tvůrci začali točit v kruhu, nevědí jak s příběhem a s postavy pracovat dál a rozvíjet jejich příběh. Korunu tomu nasazují logické lapsy a nudná a sterilní akce. Po herecké stránce je to velmi dobré, jelikož herci si v pohodě odehrají své (Ray Stevenson a Ivanna Sachno mají tu správnou hereckou chemii a kradou si každou scénu pro sebe), a jsou ve svých rolí dost sympatický. Vizuální a technická stránka je krásná a osobně se mi moc líbila hudba, která je skvělá. Ahsoka je dobrý Star Wars seriál a já doufám, že další řada bude o dost lepší a vyvaruje se chyb, která má tahle první. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okrem otvaraku a velmi slusnej 6tej epizode ostatne epizody scenaristicky i spracovanim dost vyrazne zaostavaju. Univerzum sice ponuklo par zaujimavych charakterov okolo Ahsoky, i na druhej strane okolo "odpadlikov", avsak pribehovka a i akcia ma casto nudila, ci vo svojej naivite az iritovala. Serial ponuka obcas velmi pekne CGI, to mi vsak nestacilo. Prakticky len pre fanusikov univerza. My ostatni si toho moc nenajdeme. Cajik a sklamanie po pociatocnom optimizme. ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se těšil.. A výjma jednoho dobrého dílu jsem to vyloženě celé protrpěl. Kurva, jak je tohle vůbec možné? Čarodějnice ala oráj. Zombie stormtroopeři. Vyloženě nudný příběh a ještě znuděnější Ashoka v hlavní roli. Nezajímavé akční sekvence, včetně bitev se světelnými meči. Vesmírné letecké bitvy naprosto k smíchu a mohl bych pokračovat. Zlatý Boba Fett, který je oproti tomuhle vyloženě luxusní, protože každý díl měl jasný tah na branku a byl zajímavý, dobře natočený. Tady? Jsem rád, že to mám za sebou - Po Obi-Wanovi další zklamání. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak část titulů ze světa Star Wars dopadla v posledních letech, tak představuje Ahsoka povedenou sérii, kde jsem ochoten odpustit méně povedené finále výměnou za perfektně nacastované obsazení, většinu akce, celkový feeling série (včetně povedeného OST), a napínavý děj. Rosario Dawson jako potulná rytířka Jedi Ahsoka Tano si postupně buduje charisma a sympatie u diváků, z knižního světa na ní čeká geniální velkoadmirál Thrawn (knihy Timothy Zahna doporučuji), se svými spojenci. Série je skutečně výpravná a není to nic ušmudlaného, čím dál více působí epicky a vůbec ne lacině. Uvidíte další zajímavé charaktery na opačné straně barikády jako Shin Hati a hlavně perfektní Ray Stevenson jako Baylan Skoll, který celou sérii ukradl pro sebe. Jeho charakter uživatele síly, co chce stát mimo dobro a zlo vyvolává přímo mrazení v zádech a spoustu otázek. Lars Mikkelsen jako Thrawn má perfektní hlas a výborně ztvárňuje svoji postavu. Paradoxně nejslabší je Natasha Liu Bordizzo jako Sabine Wren, která je prostě lamka většinu času. Kvalita dílů stoupá v průběhu času, ale pokud neznáte knížky Timothy Zahna, a seriály Clone Wars, Rebels a další, vůbec si nestyďte pustit vysvětlující videa na Youtube kanálech jako EckhartsLadder, nebo ScreenCrush. Seriál má sice občas over the top momenty, nebo divné vrstvení děje,  ale to se děje minimálně. Je zde spousta povedených a milých detailů, pro military fetišisty a SW fandy obecně. Některé momenty jsou prostě geniální a velmi silné, repríza je v programu. Máme tady parádní hostovačky jako Hayden Christensen, Peter Jacobson (Taub z Dr. House), Genevieve O'Reilly (Mon Mothma z Andor), a další. Podle mě se máme ve druhé sezóně na co těšit. Uvidíme, zda se někdy dočkáme zfilmování Zahnovy první SW trilogie, nebo bude pouze částečně využita jako rámec, aby se mohly využít ostatní nové postavy a dějové linky z nedávných SW titulů. Uvidíme, jsem neobyčejně napjatý, a cítím cosi znepokojivého v síle. Poznámka pro znalé, bral bych před novou filmovou trilogií podle Zahna, aby se zfilmoval tento titul, protože pak dostanou diváci pochopení motivace Thrawna, jako dlouhodobou šachovou partii vlastně hraje. Navíc bychom zde opět viděli Haydena Christensena a Ewana McGregora. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahsoka Tano je určitě úžasná postava Star Wars, ale jak hodnotit SW seriál, kdy v posledních dvou dílech začnete nějak podvědomě fandit zlu? Negativní postavy jsou mnohem charizmatičtější a mají dokonalý náboj, zatímco parta intergalaktických hipíků v čele s perským princem budí spíše pubertální dojem… Že by jen generační kolize? Zamýšlím se nad tím, proč obdivuji Mandaloriana a Boba Fetta, zatímco Obi-Wan Kenobi s Ahsokou mne zanechávají s pozdviženým obočím… Závěrem musím říci, že pojetí Star Wars očima Dave Filoniho je báječné a držím mu palce v další tvorbě. Jo, Mary Elizabeth Winstead má hezký zadeček ;-)! ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Clancy Brown si v tomto seriálu zopakoval roli Rydera Azadiho, kterého daboval v seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). Je tak dalším z už poměrně dlouhé řady herců v seriálech ze světa Star Wars, kteří si po dabingu kreslených postav zahráli i jejich hrané varianty. V tomto případě volba nebyla příliš těžká, protože postava Rydera Azadiho byla dělána podle hercova vzhledu. (Sidarius)
  • Věta, kterou pronese Huyang (David Tennant): „A long time ago in a galaxy far, far away...“ je nejenom odkazem na to, že se skutečně nacházejí v jiné galaxii daleko odsud, ale je to samozřejmě ikonická věta, kterou celá sága Star Wars vlastně odstartovala a poprvé jsme ji mohli vidět ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama