Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Absolutně famózní, nádherná, pestrá animace nepřestala okouzlovat do samotného "budovatelského" závěru, kterému ovšem, na rozdíl od osobitého magického domu, předchozí (rodinné) konflikty pevné základy nepostavily – a pohádkový happy end pak celou snahu o silnou myšlenku (rodina nad schopnosti) poněkud setřel. Jinak jsem se ale nechal unášet fantastickými muzikálovými čísly (bóóóže, zase písnička… Wow!) a neodolatelné hlavní hrdince, chytré, odhodlané, dobrosrdečné, zaujatě držel palce. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Originálne, nápadité, principiálne, vkusné a vtipné. Po dlhej dobe animák, ktorý dokázal prekvapiť svojim námetom a kompozíciou. Už len samotné prostredie kolumbijského vidieku, v ktorej žije čarovná rodinka, je výborným základom. Príbeh mal kvalitnú zápletku aj tempo, postavy boli zaujímavé, a dej mal v sebe okrem drámy aj množstvo vtipných okamihov. Veľkým plusom boli aj vcelku chytľavé pesničky v latino rytmoch (najmä We dont talk about Bruno stálo za to). Jedinou slabinou celého Encanta bol záver, ktorý mi prišiel taký v štýle "no čo už, musíme to nejako rýchlo ukončiť". Škoda toho, ale inak veľmi dobré. 4* ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Vizual, hudba, pribeh. Nemaju jedinu chybu. Tie postavy, farby, casita, priroda. Aj keby bol ten film len tie postavy tancujuce po ulici a dome, tak by to stalo za to. Hudba je prenadherna. Kazda piesen je ina, ale spolu vytvaraju uzasny celok. A Dos oruguitas je punch in the gut. A Colombia, mi encanto je letny hit ako vysity. Postavy su krasne nakreslene aj vykreslene. A ten pribeh. Generacna trauma, citit sa, ze nenaplnate naroky na vas nalozene, byt ciernou ovcou rodiny, a ako vyliecit vsetky tie rany. Nadhera. Encanto, indeed. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Encanto je na jednu stranu nádherným animákem. Je barevné, veselé a sází na spoustu zajímavých postav, které mají něco do sebe. Zoufale však postrádá výraznější příběhovou gradaci (kterou má například Coco absolutně dokonalou) a hlavně chytlavé písničky. Lin-Manuel Miranda dělá co může, hudba je v základu moc pěkná, ale kromě úvodního songu o rodině Madrigal si člověk po prvním zhlédnutí není schopný zapamatovat jedinou melodii. Což je u disneyovky docela problém. Na druhou stranu musím říct, že jsem se víceméně celou dobu bavil a některé scény si moc rád pustím znovu. To však nemění nic na tom, že jako celek musím Encanto hodnotit spíše jako zklamání. Pokud ale máte děti, moc rád vám tenhle film doporučím. Pořád se nejedná o nic hloupého (Ledová sezóna, Vilík: Rychle a vesele) a příjemné poselství tam je. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Madrigalovi žijí už po generace v kouzelném domě uprostřed džungle. A každý z nich má díky magii nadlidské schopnosti, až na Mirabel. Jenže právě ona, úplně obyčejná holka, bude muset rodinu zachránit, protože magie slábne. Disney poslal do světa krásně vypadající pohádku s fajn latino atmosférou a sympatickou hrdinkou, které ale podráží nohy příběh, který je v některých momentech nečekaně dospěle temný. A nejsem si úplně jistý, jestli hlavní problém a jeho řešení jsou témata vhodná pro nejmenší diváky. Ale možná je jen podceňuji. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Strýček Bruno se měl původně jmenovat Oscar, ale jeho jméno bylo změněno, aby lépe pasovalo do písničky – „We don't talk about Bruno-no-no-no-no“. (Azuko)
  • Název filmu Encanto pochází ze španělštiny a znamená kouzlo, čáry, okouzlení, ale i půvab. (Stanislaus)

Související novinky

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama