Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (193)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Uniklé informace z Myšákovy kanceláře hovořily jasně, musí to být trošku čínské, musí tam být roztomilé zvířátko a musí to být pro mladé holky na začátku puberty. Výsledek této objednávky je Proměna. Určitě patří k tomu nejslabšího co pod lampičkou kdy vzniklo, ale něco mě říká že jako 40letý chlap jsem stejně nebyl cílovka :) Takže co tady řeším. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ryze ženský animák. A já nejsu žena, takže to nedokážu moc objektivně zhodnotit, i když je to podané tak, aby ty jejich pocity pochopil každý. Osobně jsem se tu ale tak jako tak neměl s kým ztotožnit a vlastně jsem si ani žádnou z postav nedokázal oblíbit, spíš naopak, lezly mi všechny na nervy. Větší problém mám ale s tím, že to působí nesmírně chudě a že to strašně postrádá zajímavou zápletku, humor, silné scény a kromě toho motivu s proměnou v pandu červenou ani nic zapamatovatelného. A nápady typu "použití anime prvků v disneyovském animáku" apod. mi přišly taktéž protivné, stejně jako fakt, že skoro každý chlap tu je metrosexuální sexsymbol nebo úplný idiot nebo taky to, že je to zase další animák o Asiatech. Nic proti, ale těch za poslední roky vznikla hromada a čínská kultura a postavy jsou nejen u Disneyho a Pixaru asi dost populární, když jí musí dát hlavní roli i zde, byť se to odehrává v Torontu. To poselství beru, ale celý ten svět je vytvořený strašně laxně, jako by nad scénářem ani nikdo moc nepracoval a ani nechtěl, protože je to od Disneyho a Pixaru a to si úspěch získá i bez jakékoli snahy... Závěr je asi nejzajímavější (+ možná taky ještě ta část, ve které holky získávaly peníze na koncert), ale taky působí až moc na sílu. A animace sice samozřejmě je dokonalá a je fascinující vidět, jak se animátoři nadřeli na chlupech pandy, ale nadhodnocovat animák od nejslavnějšího animačního studia na světě mi přijde naprosto zbytečné, jelikož se to od nich očekává - stejně jako od Marvelu dokonalé efekty apod. Celkově za mě teda velké zklamání a od Disney/Pixar nejslabší animák za celkem dlouhou dobu. Lepší 2* ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Mailin je dospievajúca teenegerka, ktorá sa musí denne potýkať s problémami svojho veku a svojho etnického zaradenia. Na rozdiel od svojich rovesníkov nemusí ale krotiť iba uhry na tvári ale aj démona v podobe červenej pandy, ktorý v nej drieme a snaží sa dostať na povrch. Herecké obsadenie: Opäť ako pri väčšine animovanej tvorby veľmi dobrý slovenský dabing. Prevedenie: Mňa osobne tento príbeh veľmi nevytrhol zo stoličky. Nie je zasadený do prostredia ktoré by ma nijako zaujalo alebo zaujímalo. Na druhej strane pár dobre zvolených vtipov a na konci menšia emočná dráma nie je nikdy na škodu. Pocity: Nič moc som od novej Pixarovky nečakal a tak ma mohla už iba milo prekvapiť. Mojim deťom sa ale evidentne páči a tak som nútený ju pozerať minimálne 3x do týždňa a tým pádom donútený aby sa páčila aj mne. Pridaná hodnota: Som rád že Pixaru nedochádza dych a má stále množstvo neopozeraných námetov na kvalitné rozprávky. Nenastal sice Wow efekt ako pri "Príbehu hračiek" ale na škodu to úplne nie je. 71% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Pixar už tady je s námi pěknou dávku let. Od té doby jsme od nich dostali spoustu výjimečných animovaných filmů, ale ne všechny byly revoluční. Turning Red bych zařadil někde do společnosti Onward a Luca. Není to jedinečný animovaný zážitek, ale pořád dokáže nabídnout více než většina animovaných filmů, které vychází. Skrývá v sobě totiž opět velmi hluboké téma a někdy i docela tabu téma. Bavím se o dospívání mladé holky, která prožívá spor se svou matkou, kterou bych nazval podle jednoho pedagogického termínu - Matka sběratelka trofejí. Malá Mei je typická holka, která dospívá a chce jenom a pouze trávit čas se svými kamarádkami. Cítit motýlky v břiše, když slyší zpívat její oblíbený boyband a nebo si psát svůj úchylný deníček snů. Turning Red je určeno spíše pro dívčí publikum, ale osobně jsem si to taktéž užil a usmíval se od ucha k uchu. PS: Ludwig Goransson opět nezklamal a servíruje nám tady úžasný soundtrack. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Marně bojuju s tím, že mi všechny animované pohádky poslední doby přijdou hrozně stupidní... a vlastně pro děti nevhodné. Já nevím, ale kdyby z tohohle vystříhali vše, kde není panda, bylo by to super! Protože vše, co pandu neobsahuje, je prostě bizár... nějak se neumím smířit s tím, že se to dětem líbí... takže dávám jednu hvězdu za roztomilou pandu, druhou hvězdu za to, že to aspoň nebylo sprosté, ale zbytek si nechávám pro něco, z čeho nebudu mít bolesti za krkem (z toho nevěřícného kroucení hlavou). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Upíří román, který Priya nosí s sebou, je parodií na knižní sérii „Stmívání“ od Stephenie Meyer. (BMW12)
  • Chrám byl inspirován chrámem Bok Kai, historickou památkou v kalifornském Marysville, kterou v roce 1880 postavila místní čínská komunita. Zvláštní poděkování je uvedeno v titulcích. (BMW12)
  • Po Carlu Fredricksenovi z Vzhůru do oblak (2009) a Joe Gardnerovi z Duše (2020) jde o třetí film Pixaru, jehož hlavní hrdina nosí brýle. (ČSFD)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama