Proměna

• USA Turning Red (více)
Trailer 5

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 5

3DD!3

všechny recenze uživatele

Dívčí emocionální exploze o proměně v pandu červenou, kombinovaná s touhou dostat se na koncert boybandove kapely popravdě není úplně moje krevní skupina. Určitě to bude mít u malých divaček větší úspěch než u mě. Finále ve stylu Godzilly je ovšem tak neskutečný bizár, že jsem třeštil oči s čím to Myšák tentokrát zkouší. Originální určitě, ale znovu to vidět nepotřebuju. ()

MrHlad

všechny recenze uživatele

Třináctiletá Mei je průměrná puberťačka, která se kvůli rodině a hlavně mamince snaží nosit ze školy samé jedničky a nezlobit. Nebo alespoň nezlobit, když ji vidí máma. Jenže jednoho dne se probudí jako obří panda červená a zjistí, že staré rodinné prokletí je teď její problém. Pokud nechce vypadat jako obří zvíře, musí držet svoje emoce na uzdě. A pro třináctiletou holku není nic těžšího. Nová Pixarovka sice nepřekvapí co se týče příběhu, opět jde o střet rodičů, dětí a jejich pohledů na budoucnost, ale pořád je to velmi vtipné, dojemné a zábavné. Pixar tyhle věci zkrátka umí a i když tentokrát s originalitou šetřil, pořád je to mezi animáky první liga. Nebojte se vyrazit do kina, novou revoluci ale od Proměny nečekejte. ()

Spiker01

všechny recenze uživatele

V kontextu Encanto jsem vůbec nečekal nějaké zlepšení, i jsem si nějakou dobu myslel, že je od Pixaru obojí, leč momentálně stále Pixar tvoří vyspělejší animáky než Disney, i když na velkou pecku z ranku Up stále čekáme. Proměna je ale sympatická podívaná s mnoha přesahy, u které se ani dospělý nenudí a děti si v něm najdou spoustu oněch pand. Že bych ale potřeboval film někdy v budoucnu vidět znovu, to se říci úplně nedá, třeba až s dětmi. PS : Etnikum hlavní postavy mi došlo až po vjezdu do Chinatown. :D ()

Toren

všechny recenze uživatele

8/10. Hrozně jsem se bál, že Pixar narazí po delší době na čím dál méně častější průměr... ale obavy byly zcela zbytečné. Dospívání je bestie… a tady se bestie projevuje v podobě velké pandy červené, jenž slouží jako metafora k magické pubertě. Inovativní přístup k jinak dost klasickému tématu, který umí pracovat jak se silnou nostalgií, nepředvídatelným chováním, balíčkem pubertálních emocí, tak solidní dávkou trapných situací a gagů. V novince dochází pochopitelně i na zcela uvěřitelný konflikt mezi dítětem a rodičem a navazujícím odloučením, které útočí na správné emoce a rotující myšlenky. Baví mě... s jakou precizností a smyslem pro detail Pixar vypráví "banální" příběhy a přitom předkládá výpovědní hodnotu jako nikdo jiný z jejich konkurence a osobní vklad a zkušenosti se projevují takřka v každé scéně. Tohle bude nedoceněný střípek animované historie studia s lampičkou v logu a upřímně mě to mrzí. Jde totiž v jádru o stejně silný počin, na jaký jsme od těchto géniů běžně zvyknutí. Více: ZDE ()

Dadel

všechny recenze uživatele

Z Pixaru je bohužel už jen průměrné studio, kterému se občas něco povede (Duše), ale většina produkce je už jen průměr (dřív tomu bylo naopak, asi do doby než začali místo jednoho filmu ročně chrlit dva). Tohle je průměrná disneyovka s nesnesitelnými dětskými postavami. Navíc mě štve, že kvůli podbízení se velkému čínskému trhu bude asi odteď už skoro každý animák obsahovat čínské postavy a motivy (a to i když se odehrává třeba v Kanadě). A český distributor se s vymýšlením českého názvu zrovna nenadřel... ()

• Po Carlu Fredricksenovi z Vzhůru do oblak (2009) a Joe Gardnerovi z Duše (2020) jde o třetí film Pixaru, jehož hlavní hrdina nosí brýle. (M. Caine)
  • Na jedné ze záchodových kabinek v Meiině škole je samolepka s klaunem, která odkazuje na film Hledá se Nemo (2003). (BMW12)
  • Upíří román, který Priya nosí s sebou, je parodií na knižní sérii „Stmívání“ od Stephenie Meyer. (BMW12)