Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (192)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Jak to od Pixar Animation Studios bývá tak ani tentokrát nezklamali, příjemný animáček pro celou rodinu na zamračené dny. Krásný příběh o dospívající dívce Mei, která se při záplavě emocí mění v červenou pandu. Znáte přeci pohádky, vždycky dopadnou dobře, ale to by nebylo abych neuronila i přesto několik málo slziček při pěkném závěru. „The number one rule in my family? Honor thy parents.“ ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Pixar je u mě zárukou kvality a horší než průměr jsou pro mě do dneška akorát Auta 2. Bohužel Proměna se tomu poměrně přiblížila. Sice se nám tu chce předvést téma rodičů, kteří chtějí svým dětem vnucovat své vlastní sny a cíle + dítě snažící se dát najevo svůj vlastní názor a jít životem svou cestou. Což je fajn námět, bohužel ne v tomto filmu. Až na otce hlavní postavy mi přišli všichni absolutně hrozní. Od afektované Mei, přes tragickou její crew, až po matku, která nemá zábrany či soudnost. Avšak ať jen nekydám špínu, tak humor je tu většinou trefný a začátek mě hodně bavil. Bohužel s přibývajícím časem to bylo horší a uječenější. Za mě 2* a na tuto Pixarovku se sám od sebe znovu nepodívám. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Uniklé informace z Myšákovy kanceláře hovořily jasně, musí to být trošku čínské, musí tam být roztomilé zvířátko a musí to být pro mladé holky na začátku puberty. Výsledek této objednávky je Proměna. Určitě patří k tomu nejslabšího co pod lampičkou kdy vzniklo, ale něco mě říká že jako 40letý chlap jsem stejně nebyl cílovka :) Takže co tady řeším. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pixar utržený ze řetězu a zároveň snaha posunout žánr dětských animáků o kousek dál do žánru coming of age. Je to ztřeštěné, velmi intenzivní, často dost vtipné, místy solidně cringe, ale krásně to vystihuje dospívání, kdy se rozlítaná nálada mění doslova z minuty na minutu. Ze začátku to bylo trochu protivné, což s ohledem na hlavní hrdinku, se kterou cloumaj hormony, do příběhu celkem sedí a po chvíli jsem si zvykl. Jen ta mytologie okolo pandy, jakkoli se dá velmi zřetelně vyčíst, že se jedná částečně i o jakousi metaforu, byla postavena dost na vodě. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Ďalšia rozprávka v kine, a opäť to isté dookola... rasová a kultúrna vyváženosť (nezodpovedajúca realite) - checked. Značná orientácia na nežnejšie pohlavie - checked. Príbeh o tom, ako je dobre byť iný a hrdý atď... - checked. Ak dám bokom toto novodobé hollywoodske klišé, tak samotný príbeh (hoc nudný) bol prevedený celkom dobre. Humor fungoval, a ak by som bol dievča, tak by ma to asi aj bavilo. Takže sklamanie ako pri "Encante" sa nekoná. No od štúdia, ktoré vyrába najlepšie animáky na planéte Zem, a ktoré nám ešte pred pár rokmi prinieslo geniálne Toy Story 4, či skvelé "Vpred" - je toto ďalší pokles dole. Pretože ani "Luca", či "Duša" nijako neohúrili. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Číslo 4 je v tomto filmu zobrazeno jako nešťastné. Číslo 4 je v čínské kultuře považováno za nešťastné, protože v mandarínštině i kantonštině zní podobně jako slovo pro smrt. (BMW12)
  • Upíří román, který Priya nosí s sebou, je parodií na knižní sérii „Stmívání“ od Stephenie Meyer. (BMW12)
  • Zatmění Měsíce skutečně nastalo 26. května 2002, tedy den po událostech, které se odehrály v závěru filmu. Z oblasti Toronta však nebylo dobře viditelné. (BMW12)

Reklama

Reklama