Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti dostane pilot dronu rozkaz přesunout se do válečné zóny, kde mu má velet android v přísném utajení – a společně pak musí zabránit jadernému útoku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné tri hviezdy. Vyššie ísť nemôžem, lebo Mackie sa síce snažil, ale sám tento film nedokázal utiahnuť. Mám rád tieto netflixovské "fláky", ktoré veľa ľuďom nesadnú, ale nie je to pritom tým, čo sami kritizujú, ale tým, že sa doteraz nenaladili na Netflixovský "subžáner", ktorý v preklade znamená "mimo mainstreamu". Drvivá väčšina ich filmov totiž nie sú snímkami, ktoré by boli kopírkami klasických amíckych blockbusterových šablón, málokedy je v ich snímkoch všetko len "čiernobiele" a ľahko rozpoznateľné zlo a dobro tu absolútne absentuje. A ja som rád. Jasné, vedel by som si to predstaviť ďaleko lepšie, lebo z rozpočtom asi problém nebol, pohrali sa aj s perfektnými maličkosťami ako napr. pri ruských GUMPoch krásny pokľak pri použití "ťažkotonážnej" zbrane, ja na film nadávať nemôžem. Nemôžem ho síce vychvaľovať do nebies, ale je to taký typ filmu, ako pár rokov dozadu napr. Spectral, ktorý oproti tomuto mal jediné plus a to fantastické finále, ktoré hralo totálne na efekt a audiovizuálnu bombu. Tuná to bolo presne naopak, Netflix sa snaží trochu dospieť a skúša nahradiť klasické zažité šablóny aj trochu vážnejšími motívmi a tu napr. dilemy, ktoré sprevádzajú Mackieho postavu sú o dosť inde ako v bežných veľkoplátnových predobrazoch. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jasně, Amíci opět zachraňují svět a hlavní nepřítel samozřejmě Rusko. Je to blboučký, naivní a finále až komický, ale já se u filmu bavil, akce byla výborná (top scéna - zabití Viktora), černošské duo bylo tentokrát dost fájn - humor fungoval, nechybělo násilí, roboti super a za ty dvě hoďky, jsem se nestihl nudit. Za mě příjemná akční oddechovka, bez hlušších míst. (289. hodnocení) ()

Reklama

scarfacer 

všechny recenze uživatele

No, afro-americkej terminátor se vážně nepoved a to bych nerad, aby to vyznělo nějak robofobicky. Začátek vypadal slibně a bylo tam pár kvalitních nápadů, včetně volby konfliktu, kór když vůbec netušíte, co jste si to pustili. To by ale nesměla bejt produkce Netflixu, aby z toho nakonec nebyl víceméně předvídatelný výtvor, plný patriotismu a postav s inteligencí šesti učitelů tělocviku. A to si vůvec nedovedu představit, jak srašný to musí bejt s českým dabingem. Ztráta času, do žánru nic nového... ()

imf 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách děsná šmíra. Od Hafströma jsem po Plánu útěku už žádné vzepětí neočekával (a přitom je Pokoj 1408 vizuálně docela hravý... poprvé a naposled asi), ale Za čárou bohužel nabízí jen těžkopádná poselství, nesympatického hlavního hrdinu, kterého Mackie - hrající tradičně na půl plynu - zašlapává do země, a neuvěřitelně roztahanou zápletku prokládanou spoustou akčních scén bez chuti a zápachu. Přestřelky jsou nudné, honičky a bitky zprasené střihem a přehlídka vojenské techniky á la Call of Duty sice vrcholí robůtky, ale jejich povedený production design kvůli strnulé kameře a dramaturgii není využit ani omylem. Jiný scenárista, režisér a producent by s takovým materiálem jistě naložili líp... tohle se bohužel ve slabších okamžicích blíží bulharským seagalovkám a v těch lepších to z dálky kouká na Postradatelné. Mrkněte radši na seriál Almost Human, který tohle téma v jediné (bohužel) sezóně rozpracoval mnohem hravěji a zábavněji. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Co může být nejhorší pro pilota dronu, který neuposlechl rozkaz? Dostat trest jít do přímého boje a vše vidět z jiného pohledu! A co hůř, zjistit že velící je android v utajení a jeho rozhodování není podle pravidel. Nakonec na něm závisí osud lidstva kvůli odpálení jaderné zbraně a to už bylo přitažené za uši. Škoda nevyužitého potenciálu, jinak vizuálně dobré, námět taky i obsazení, ale na sci-fi akční vojenskou podívanou tomu došel v druhé polovině dech! 55% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Scéna prestrelky pred bankou sa odohráva v Budapešti na križovatke Muranyi a Marek Jozsef. Križovatka je v tvare + ale jednu ulicu zablokovali, aby tam postavili vchod do banky. (Mamut)
  • Hoci dej filmu sa odohráva v Ukrajine, v jednom zábere je na ruine budovy vidno charakteristické logo Maďarských štátnych železníc (Magyar Államvasutak). (koba)
  • Ve scéně, kdy se Leo (Anthony Mackie) setká s Viktorem Kovalem (Pilou Asbæk), můžeme vidět, jak mu během bojové scény sebere zbraň Steyr SPP. Jedná se o úplně stejný model zbraně, kterou Anthony Mackie používal v roli Falcona ve filmech MCU. (UncleMorty)

Reklama

Reklama