Reklama

Reklama

Night Stalker: Hon na sériového vraha

(seriál)
  • USA Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Trailer
USA, 2021, 3 h 9 min (Minutáž: 46–48 min)

VOD (1)

Epizody(4)

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ja v dobro ani v zlo neverím, to všetko sú hlúposti. Nik nie je vyslovene dobrý, ani vyslovene zlý. Ľudia sú skrátka ľudia. Ten Richard vyzeral skôr, že mu chýba časť mozgu, ako tak, že je "čisté zlo", čo dookola všetci opakovali. Tváril sa niečo ako polodemencia/člen hardcore metalovej skupiny. Je jasné, že človeka formuje prostredie a výchova, a je mi ľúto, že ho otec priväzoval v noci v cintoríne na kríž, ale človek (ak nie je labilný) má stále na výber nezabíjať. Podľa mňa to bol obyčajný mentálne narušený kretén, pravdepodobne s väčším egom, ktoré si mohol uplatniť iba spôsobom, ktorým to robil. Čiže znásilňovať, biť, zabíjať a okrádať ženy, mužov, dievčatá, chlapcov, pravdepodobne všetko, čo mu prišlo pod (pentagramom potetovanú) ruku. Seriál bol dosť chaotický, prácu polície hodnotiť nebudem, lebo niektorí policajti boli dobrí, ale prácu im kazili tí debilní. Už ten koniec o niečom svedčí - nakoniec ho chytili obyčajní ľudia na ulici. To som sa musela smiať! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takéto dokumenty Netflix dnes vypľúva ako na páse, niet sa ale čo diviť, veď vrahov je celá kopa. Všetky tieto dokumenty sa na seba podobajú spracovaním ako vajce vajcu, mení sa len prostredie, príbeh, iný vrah, iní vyšetrovatelia. Ale tá forma je ustálená, rovnaká. Ale ono to funguje. Takéto dokumenty uznávam. Tento je výnimočný tým, že nám prináša jednak nepochopiteľné byrokratické obštrukcie, ktoré bránili vyšetrovateľov vraha dolapiť skôr než zabil ďalšie obete. Inak by som ho označil za priemernejší v porovnaní s tými, čo doteraz vyšli. Vrah Ramirez je už od roku 2013 mŕtvy. Vyplnilo sa mu teda želanie, ktoré vyslovil na súde: "Hail Satan!" a tak si môže už oslavovať v pekle s ním. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Lahůdková dokumentární záležitost, která ve vás ještě dlouho po zhlédnutí bude rezonovat. Takový hnus se vám z hlavy jednoduše nevypaří, bohužel. Audiovizuální zpracování tohoto dokumentu patří k té nejužší špičce, v tomto ohledu to nemá moc konkurenci (to srovnání s filmem Drive fakt není úplně mimo, má to něco do sebe). Ten styl mě zaujal, hlavní dva detektivové plus nespočet dalších novinářů, svědků či přeživších povídají o tomto monstru, vše doplněné opravdovými fotkami z těch hrůzostrašných míst, kde se ty mrazivé vraždy udály. Plus vše tak úžasně sestříhané, že to ten výsledný hutný dojem dokáže jen umocnit. Jak seriál postupně během čtyř epizod spěje ke svému konci, tak jako divák víte, že se kolem hlavního vraha utahuje smyčka, prostě, že ho brzo chytí (bavilo mě, jak každý díl skončil menším cliffhangerem, takže jste neodolali tomu nutkání pustit si další díl). Jenže jak jsem nic o tomto strašlivém roku v LA nic nevěděl, tak jsem jen zíral s otevřenou hubou na ty různé zvraty. Nabídne to emocionální chvíle, nabídne to tísnivou atmosféru, k které vám bude krev tuhnout v žilách.........Nabídne to jednoduše vše, co by měl správný dokument zabývající se tímto námětem obsahovat. Takže plný počet. Za mě 9/10 ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nikto si nemohol byť doma za zamknutými dverami istý! Tento americký dokument vo mne zanechal oveľa silnejší, aj keď samozrejme v negatívnom zmysle, pocit a zhnusenie zo zvráteného masového vraha ako britský Rozparovač. Dej má spád, posúva sa vpred a diváka nenudí, lebo v každej minúte sa niečo deje. Keď už máte pocit, že ste svedkom dostatočného počtu zvráteností, objavia sa ďalšie. Egoistický psychopat so sklonom ku satanizmu si dokonca osvojuje meno, ktoré mu polícia a média našli: Night Stalker. Pri jeho odhalení a procese vnímame jeho suverénne a neohrozené vystupovanie. Aj keď kamera sa zameria na pohľad do jeho temných očí cielene, je to mrazivý moment, uvedomíte si, aké to muselo byť naživo – aj cez televíznu obrazovku po vás chodia zimomriavky. Zaujali postavy obidvoch hlavných vyšetrovateľov – Franca Salerna a Gila Carillu, vyšetrovanie sa podpísalo na ich fyzickom a psychickom zdraví, ako sami priznali a tiež na ich rodinách. Silné boli aj momenty, keď vypovedala dnes už žena v strednom veku, vtedy 6-ročné dievčatko, ktorej ublížil. Rovnako silno zapôsobí výpočet krívd, ktoré sa stali vrahovi od útleho detstva s konštatovaním, že to je presne recept, ako vychovať narušeného človeka, ktorý sa neštíti pred ničím. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Děsivá série vražd vyprávěná především z pohledů vyšetřujících detektivu. Když si uvědomíte tu škálu všech zločinů spáchanou jedním člověkem, vyrazí vám to dech. Dokument však nezvládá prodat dostatečné informace. Jednotlivé případy vždy jen prosviští, nemáte šanci se v nich pořádně orientovat. Chtělo to hlubší propojenost a citlivější dramaturgii. Poslední díl je též velké zklamání. V minutě vám vlastně představí vraha a zbytek se řeší soud a věci okolo něho. To nejdůležitější tady není. Jeho výslech, reakce na jeho výpověď. Kvůli tomu vám ve finále zůstane jen pocit, že potenciál této látky nebyl ani zdaleka vyčerpaný. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Členové skupiny Marilyn Manson původně používali pseudonymy složené ze jmen populárních osobností a sériových vrahů. Jméno Richarda Ramireze využil baskytarista Jeordie White alias Twiggy Ramirez. (Ruda.neck)
  • Night Stalker zomrel ako 53 ročný, 7. júna 2013. V cele smrti bol už viac ako 23 rokov. (Game90)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno