Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová (Kelly McGillisová) svého syna Samuela (Lukas Haas) na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi (Harrison Ford) s následným vyšetřováním. Krátce po zjištění, že ve zločinu jsou zapleteni také příslušníci policejního sboru, je Book postřelen a nucen potají odvézt Rachel se synkem do jejich domu mimo město. Časem se detektiv na venkově sbližuje se členy místní amenitské sekty, pomáhá lidem s pracemi a vztah mezi ním a matkou se prohlubuje. Mezitím se však nepřítel pomalu přibližuje ke svému cíli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Poslední samuraj po amišsku. Zdánlivý thriller, který se postupně mění v krásné romantické drama. Peter Weir je mistr v zobrazování lidského nitra skrze pohledy postav. Tak, jako magicky sleduje duše hrdinů v Pikniku na Hanging Rock, nebojí se i tady nechat promlouvat lásku mezi hlavními protagonisty za pomoci odzbrojujících, nádherně na delší sklo rámovaných a zcela mlčenlivých interakcí. Harrison Ford a Kelly McGillis jsou spolu skvělí. Jen je trochu škoda té přímo ukázkové, 80kové synťákové brakovky. Ale čert to vem. 7/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jednoduše skvělý film, jeden z těch, které jsem viděl kdysi coby capart a na jejichž úžasnou atmosféru nezapomenu. Excelentní Ford, skvělá režie, hudba, jemný humor, napětí....Není to nejlepší Weir, ale velice dobrý určitě ano. "Madam, jestli toho nenecháte, tak přísahám, že vám strhnu podprsenku a uškrtím vás na ní!"__"Slyšeli jste, co mi ten amenita řekl??" ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak v prvni rade tezce, ale hodne tezce Vangelisovska hudba bez Vangelise, skoro mi prijde jako by Maurice Jarre pred skladanim hudby Vangelisovi zavolal, jestli by mu mohl poslat presety jeho legendarniho CS-80 synthu, protoze zvukove to je skutecne 1:1. Trosku problem, kdyz vidite uvodni sekvence filmu poli americkeho venkova, rozezni se hudba a vam pred ocima zacnou litat vznasedla a nastvani replikanti, nemluve o tom, ze v obou filmech hraje hlavni roli Harrison Ford a hlavni zensky charakter se jmenuje Rachel. Na druhou stranu Blade Runner ma cca nejlepsi soundtrack filmove historie, takze si prece nebudeme na obcasnou podobnost stezovat, ze? Obzvlast kdyz i tady je hudba jednoznacne nejlepsim elementem. Jinak je to vicemene prumerna story o ochrane klicoveho svedka a zkorumpovane policejni siti, jenz se presune do zajimaveho prostredi Amishske komunity. 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, opět mi to nějak nesedlo. Nedávno jsem viděl film Vysoká hra patriotů a to také nebylo nic extra, prostě nuda - to samé v tomto případě. Film má celkem nezajímavý příběh o poldovi, kterého hraje Harrison Ford - ten musí chránit malého chlapce (svědka, jenž viděl brutální vraždu jednoho policisty) a jeho matku. Úvod filmu nezáživný. V necelé patnácté minutě filmu chlapec vidí onu vraždu. Pak na scénu nastupuje Harrison Ford, což je nejlepším kladem filmu. Má občas dobré hlášky a grimasy. Jenže pak se to táhne do zhruba čtyřicáté minuty, kdy je Ford postřelen. Náhle spolu s oním chlapcem (svědkem) a jeho matkou ujíždějí do jejich vesnice, kde mají svoje pravidla. Ta Fordovo vážné postřelení vyléčejí. A od té doby jak už jsem psal, zhruba čtyřicáté minuty se děje tolik věcí. A to myslím ironicky. Forda přitahuje přítomnost chlapcovi matky a to samé časem platí i o ní. Forda učejí na vesnici tvrdou, poctivou práci, dokonce i dojení krav ! :-D Z toho jsem fakt nemohl. Nebo spolu s vesničany stavěl velkou stodolu, asi zhruba 10 minut tato "úžasná" scéna trvala. Sakra já z toho opravdu nemohl. To znamená, že nějakým způsobem divně nostalgický, romanický film se z toho stal. A nějaké drama ? Znám lepší, takže mi to moc nesedlo no. A až ke konci, konečná asi slabá patnáctiminutovka, ani snad ne se vrátí 3 lumpové, včetně toho vraha do té vesnice a vše dpadne dobře. Ford nakonec důstojně odejde z vesnice. No, nevím nevím. Romantické filmy moc nemusím, ale i mi to tak nepřišlo. Bylo to takové divné, těžko popsat. Některé scény byly příjemné, jak se Ford přivyknul zvykům rodiny ve vesnici, ale mohlo to být více vylepšené. Jako scény jsou skoro všechny přehnaně zdlouhavé, 10 minut staví dům, skoro dvě minuty se lidi dívají na sebe, hrůza. Potěší ještě jedna rvačka proti dvěma otravům na konci, kdy se s nima Ford hezky vypořádá. Co se týče hereckého obszanení. Nejlépe to táhne samozřejmě Harrison Ford. Zbytek ujde. Danny Glover v menší, vedlejší roli záporáka zde nemá moc prostor, moc se nepředvedl, ale potěšil účastí. Hudba celkem jde, ikdyž v některých scénách je divná. Ve výsledku vidím bohužel hluboký podrůměr, nikomu film neberu, ale mě holt nesedl. Rozmezí mezi 1 a 2 hvězdou. Ale tak snímek neměl zas tak drastické chyby, tak dávám druhou. Hodnotím na 30% = ** ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Po dvadsiatich rokoch príjemné zopakovanie. Zvláštne, ako si po takom čase človek skoro nič nepamätá. Ako keby som videl celkom iný film. Film vyskladaný nielen na základe kvalitného scenára, ale myslím, že aj režijná stránka sa vydarila nadmieru. A stret dvoch tak rozdielných kultúr je pre mňa vždy lákadlom. Fordovi síce policajné role až tak nesvedčia, ale tu sa činil hlavne v romantickej linke. Trilerový záver zasa dodáva atmosferickú vložku, aj keď si to žiadalo kvalitnejších záporákov. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu hraje český herec Jan Rubeš st., který emigroval do Kanady. (M.B)
  • V jedné z prvních filmových rolí je možné zahlédnout Viggo Mortensena, který zde hrál jednoho z Amišů. (bubun)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Reklama

Reklama