Reklama

Reklama

VOD (1)

Objevuje se nečekaný spojenec. (Disney+)

Recenze (86)

UncleMorty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představte si že děláte seriálovou produkci, která soustavně zašlapává do země ty sequelový sračky a pak pustíte ven tohle. Jestli po téhle epizodě Disney nedošlo že dělá něco špatně, tak už na filmovou produkci šance není. Doslova obří fan service v podobě pilotu pro třetí sérii Mandaloriana je něčím úžasným, po čem zamlaská slastí  jakýkoliv fanda Star Wars. ()

karlosss18 

všechny recenze uživatele

(POZOR, LEHKÉ SPOILERY!!!) Jakoby dost nadprůměrný díl, ale fakt mínus za mě je to, že je to seriál o Fettovi a celý to dali Mandovi. Tomu vůbec nerozumím. Kór když má tedy tahle první série celkově jen sedm dílů. Normálně bych dal 4*, ale za tuhle dehonestaci si to zaslouží jen tři. Návrat ke Groguovi je taky trapný, hned první díl Manda(Fetta) a on chce okamžitě, bleskurychle za svým malým kámošem, pro kterého má i vyrobený obleček na míru. :D Hm, dóóbrý zase, zase tak moc Mandaloriana nežeru. Ještě by ho mohli posléze fláknout do nového SW filmu, protože to teď přeci běží, je to v kurzu...OMG Zase něco podstatného, kde Disney šlápl vedle, bohužel. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je Mando frajer a vesmírem obklopená skrýš posledních Mandalorianů je skutečně cool. Tak přes to všechno je tenhle díl tím nejplošším ze všech. Což je obrovská škoda. Celá pasáž s opravou stíhačky byla táhlá a upřímně nudná. Parodie na kohouta trošku na sílu. Celkově nechápu, proč je tenhle díl tak vysoce hodnocený, když je zatím beze vší omáčky tím absolutně nejslabším. A to je ještě mírně řečené. Nakonec to nejlepší bylo ke konci dílu. Nostalgie ze závodů na Tatooine a byrokracie Republikánů v praxi. Slabší tři hvězdy. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mando zase na scéně.. škoda že byla epizoda jak vytržená z kontextu. V podstatě to byla taková vsuvka toho, kde mezitím co Fett buduje svuj rajón, co za tu dobu dělá Mando. Až na to, že to bylo nezáživné. Mando je totiž kdesi, kde plní úkol o kterým nevíme nic a nic se ani nedozvíme, protože úkol začíná koncem, kdy jen přinese hlavu zadavateli. Pak putuje vesmírným mhd a epizoda začíná být zajímavá až v době, kdy dává do kupy svůj nový vozový park. Nějaká spojitost s příběhem přichází až na úplném konci, kdy se objeví Fennec. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda seriálu The Book of Boba Fett je takovým oříškem. The Return of Mandalorian v režii Bryce Dallas Howard totiž nebýt závěrečné scény nemá se samotným seriálem The Book of Boba Fett prakticky nic společného a působí spíše jako takový prostředník mezi 2 a 3. sérii Mandaloriana, která právě pro chystanou 3. sérii připravuje půdu. Titulní hrdina seriálu se paradoxně v seriálu neobjeví a zároveň paradoxně je tento neoficiální pilot Mandaloriana III prozatím nejlepší epizodou seriálu!   Po prvních čtyřech epizodách se tentokrát dočkáváme i někam jinam než na planetu Tatooine a vidíme Dina Djarina znovu v akci. A tentokrát s jeho novým suvenýrem, který si na konci 2. série Mandaloriana zajistil. Být tohle regulérní start 3. série Mandaloriana, lepší by to snad býti nemohlo. A i když se člověk musí smířit s faktem, že je tak trochu zvláštní věnovat kompletně epizodu čistě hrdinovi seriálu, který právě pro The Book of Boba Fett vystavil cestičku, esence Star Wars je v páté epizodě vlastně cítit zatím nejvýrazněji.   Din Djarin se už v úvodní scéně vrátí do akce a tentokrát i se suvenýrem, který si pořídil na konci 2. série svého seriálu. Být tohle první díl 3. série, lepší by být nemohl. Sliby o tom, že bude The Book of Boba Fett takový Mandalorian 2. 5 při sledování vlastně začnou dávat smysl, protože se tu krom vyprávění příběhu Boby Fetta právě připravuje i půda pro 3. sérii Mandaloriana. I skrze návrat dalších známých postav, opakované prozkoumání mytologie Mandalorianů a především právě oněch náznaků, kam se to celé bude vyvíjet dál. A 3. série Mandaloriana má rázem rozhodně neskutečný potenciál. Vyložené nadšení tak skutečně může jen snadno vyvolat pocit, že je zvláštní tuhle novou kapitolu příběhu Dina Djarina odvyprávět právě v seriálu o Boba Fettovi.     Ludwig Göransson poté pochopitelně do hry vrací hudební motivy z Mandaloriana a v úvodních titulcích dokonce zkombinuje ústřední melodii Mandaloriana s ústřední melodií The Book of Boba Fett a tenhle mix zní náramně. I po stránce vizuálu je tato epizoda zatím nejhezčí a zapomenout se pochopitelně nesmí ani na náznak toho, že příště nejspíš dorazí malý zelený přítel. Snad se ovšem tentokrát pozornost bude více věnovat i samotnému Boba Fettovi, když už to má být přeci jen jeho seriál. Paradoxně je ovšem z této epizody The Book of Boba Fett skutečně Star Wars jako takové cítit nejvíce v rámci celého seriálu..... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Když Impérium zjistilo, že nedokáže ovládnout Mandalore, spustilo jednu z nejhrůznějších operací Impéria „Velká čistka Mandalore“. Celá operace vyeskalovala vybombardováním desítek městských kopulí a povražděním přeživších pomocí bezpečnostních droidů série KX pod dohledem Imperiálních sondážních droidů. Tato operace nesla název „Noc tisíce slz“ a byla poslední tečkou a definitivním rozprášením mandalorských sil, které se musely začít skrývat po celé galaxii. V té době také Moff Gideon získal od Bo-Katan Darksaber. (Veskoslav)

Reklama

Reklama