Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Aurus 

všechny recenze uživatele

7/10. Takže tohle je můj poslední film roku 2022 a musím říct že je docela solidní a upřímně párkrát jsem se lekl. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Doporučuji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový vymítací horor, kterému plus mínus nemám co vytknout. Že film vrší jedno klišé za druhým mi bylo celkem jedno, protože jsem s tím počítal a navíc Stamm to dělá celkem nenásilnou formou, takže to divákovi ani nepřijde. Plusem je i prostředí vymítacího semináře a prostřihy do "skutečných" případů. Povedený je i casting s neokoukanou Jacqueline Byers v roli jeptišky, které přihrávají zkušení veteráni jako Virgina Madsen nebo Colin Salmon, který vypadá snad třicet let pořád stejně. A nakonec je tu démon, který sice nepředvádí nic nevídaného, ale prostě umí a to se počítá. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se sestra Ann ještě někdy v budoucnu porvala s nějakým pekelným parchantem. 75% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Filmů o Exorcismu tady máme hodně a na jednu stranu je těžké přijít v tomto žánru s něčím opravdu novým. Ďáblova kořist se v traileru jevila jako menší obměna a svěží vánek do tohoto odvětví hororu. Bohužel jsem se dočkal jen filmu, který je natočen podle základní příručky: Jak natočit film o vymítání a moc se u toho nezapotit. Film se odehrává převážně na jedné lokaci a jednou za čas přeskočí vedle přes ulici k sousedům pro jinou lokaci. Najdeme zde vlastně vše, co v tomto žánru máme zajeto už roky. Malé holčičky posedlé démonem, lámání páteří, vystrašení otcové, hrátky s krucifixem a v neposlední řadě lekačky založené na hudebním motivu, které nejsou vůbec děsivé a člověk se lekne jen proto, že režisér v tu chvíli zvýší hlasitost o 200%. O nějaké atmosféře nemůže být v průběhu filmu řeč. Za mě to funguje spíš jako Thriller než vyloženě horor. Faktem ale je, že v rámci subžánru se pořád jedná o stravitelný kousek, který vlastně neurazí a obsahuje vše, co by normálnímu divákovi mělo stačit. Rozhodně je to natočeno hezky. Kdo má nakoukáno víc, už bohužel snímek prozívá. Plusem je celkem sympatická hlavní hrdinka a intenzivní finále. Kdyby se celý film nesl v duchu jako poslední třetina, rozhodně bych byl spokojenější. Pokud bych měl film doporučit, tak určitě ne do kina. Na domácí použití bude film mnohem stravitelnější. Jestli chcete něco víc hororovějšího, dejte radši šanci snímku SMILE, který mě mile překvapil a jedná se o jeden z těch lepších kino hororů za tento rok ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně fajn přírůstek do exorcistního subžánru, který překvapí svým neotřelým, moderně pojatým prostředím kláštera a náboženskou výukou. Po dlouhé době i nadmíru sympatická a neokoukaná hlavní postava, jejíž chováni má celkem logický vzorec. Po hororové stránce se sice mohlo ještě zapracovat na atmosféře, strašení je čistý průměr. Scénáristicky je to i trošku ukvapené, všechno se tam děje hodně znenadání a postavy to berou jako denní chleba. Navzdory malým chybkám to byl ale jeden z těch lepších vymítačských kousků a přesto, že závěr byl skoro až pohádkový, film měl tu moc si mě získat prostě z obecného pohledu. Možná, že časem i zvýšim hodnocení. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny nie sú vôbec zlé. Hlavná hrdinka je uveriteľná a školenie exorcistov v neohranom prostredí ma zaujalo. Potom sa to však zvrhne na klasické vymietačské klišé, kedy to už nemalo šťavu. Hlavná postava je stredobodom všetkého a jej okolie postáva ako bábky. Škoda. Keby sa viac scenáristi zamerali na mytológiu vymietania a výuku budúcich vymietačov, mohlo to tesne líznuť aj štvrtú hviezdu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)

Reklama

Reklama