Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

borec999 

všechny recenze uživatele

Subžáner vymietačských/exorcism hororov je už zrejme totálne vyčerpaný. Diablova korisť sa odohráva v zaujímavom prostredí školy pre exorcistov a veľmi sa snaží byť strašidelným hororom, pri čom občas jej to aj vychádza. V závere ale neponúka nič čo by sme v iných exorcism hororoch už nevideli a je len obstojnou, rutinnou žánrovkou. Pre ľudí, ktorí nevideli veľa alebo možno žiaden horor na podobnú tému, môže byť Diablova korisť pútavá, skúsenejší len mávnu rukou. 55% a priemer. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vymítačských hororů je strašně málo tenhle je jeden z nich. Sestra Ann nastupuje do školy vymítání starat se o posedlé tam si najde ďábel a ona se stane vymítačkou a na konci i posedlou. Zpracování je povedené nemá to žádné hluché místa a navíc je zde i otevřený závěr na možné pokračování ve , kterém sice nevím co by bylo , ale proč ne. 80 procent ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nečekejte žádného Vymítače ďábla. Bohužel jeden z těch příkladů, kdy trailer ukázal skoro to nejlepší a neměl jsem tím pádem přehnaná očekávání. Samotného vymítání se tu člověk vlastně ani moc nedočká a celý příběh se ve své podstatě odehrává ve škole, kdy se novicka Ann snaží stát exorcistkou. Pár slušných scén se tu najde, jsou tu asi dva prima jumpscary, některé efekty taky potěšily ale tím bych to asi ukončil. Na atmosféře to strádá, příběh mě nijak zvlášť nezaujal a představoval jsem si trochu zajímavější/rozvinutější flashback s matkou Ann. Jako jednohubka ok, ale víckrát už to vidět nepotřebuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ono je celkem těžké vymyslet na poli hororů o posedávání démonem a jeho následným vymýtáním něco nového a originálního a Prey For The Devil to jen potvrzuje. Trailer sice vypadal poměrně slušně, ale jak už bývá nedobrým zvykem, využil k nalákání diváka všechny dobré momenty a samotný film je pak jen obalil okoukanou vatou, která nemůže překvapit nikoho kdo viděl alespoň dva horory na tohle téma.Hlavní hrdinka je sice sympatická, ale sama vše utáhnout nedokáže...60% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Filmů o Exorcismu tady máme hodně a na jednu stranu je těžké přijít v tomto žánru s něčím opravdu novým. Ďáblova kořist se v traileru jevila jako menší obměna a svěží vánek do tohoto odvětví hororu. Bohužel jsem se dočkal jen filmu, který je natočen podle základní příručky: Jak natočit film o vymítání a moc se u toho nezapotit. Film se odehrává převážně na jedné lokaci a jednou za čas přeskočí vedle přes ulici k sousedům pro jinou lokaci. Najdeme zde vlastně vše, co v tomto žánru máme zajeto už roky. Malé holčičky posedlé démonem, lámání páteří, vystrašení otcové, hrátky s krucifixem a v neposlední řadě lekačky založené na hudebním motivu, které nejsou vůbec děsivé a člověk se lekne jen proto, že režisér v tu chvíli zvýší hlasitost o 200%. O nějaké atmosféře nemůže být v průběhu filmu řeč. Za mě to funguje spíš jako Thriller než vyloženě horor. Faktem ale je, že v rámci subžánru se pořád jedná o stravitelný kousek, který vlastně neurazí a obsahuje vše, co by normálnímu divákovi mělo stačit. Rozhodně je to natočeno hezky. Kdo má nakoukáno víc, už bohužel snímek prozívá. Plusem je celkem sympatická hlavní hrdinka a intenzivní finále. Kdyby se celý film nesl v duchu jako poslední třetina, rozhodně bych byl spokojenější. Pokud bych měl film doporučit, tak určitě ne do kina. Na domácí použití bude film mnohem stravitelnější. Jestli chcete něco víc hororovějšího, dejte radši šanci snímku SMILE, který mě mile překvapil a jedná se o jeden z těch lepších kino hororů za tento rok ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)

Reklama

Reklama