Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žánrová priemerovka, ktorá nevydesí toľko, koľko mohla. Mnoho ľakačiek je predvídateľných. Na druhej strane, film síce nebol až taký strašidelný, ale v celku bavil. Ale zároveň pripomenie, že sa nevymýšľa nič nové a stále sa dookola recyklujú tie isté témy a nápady. Prekvapí tvšak ým, že v dnešnej dobe nedať ani jednu posadnutú osobu z lgbt komunity... no nie je to trocha homofóbne? ()

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Ďáblova Kořist by šla popsat, proč jsme tohle dostali? Ďáblova Kořist je velice podobný jako Nun, ale ve stejném hrozném provedením. Ale ještě než se ponořím do tohohle projektu, tak musím říct nějaké pozitiva. Film se pokoušel ze začátku o nějaký zajímaví nápady a první část je docela v pohodě. Jenomže tohle je všechno, zbytek filmů je naprosto nezajímaví. Film má docela chabé postavy, hlavní protagonistka je úplně prázdná a je hodně nezajímavá jako celý film. Vedlejší postavy nejsou na tom lépe, celý film působí jako postavičky bez jakéhokoliv smyslu. Jak už jsem zmínil, hlavní postava je tak nezajímavá, že její backstory mi byl celý ukradený. Tenhle film nemá, ale jakože vůbec nemá žádnou atmosféru a hlavně žádný napětí. No a jumpscary byla velká katastrofa, za celý film jsme se vůbec nelekl ( i když já jsem pravý opak). Film má 93 min, ale stopáž působí jako The Batman nebo i déle. No už k tomu nic nemůžu říct, je to prázdný a nudný film. Fakt nechápu proč jsme tohle dostali. 3/10 ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když se duše stydí, démon do ní vidí!" Čert vem církevní dablmanuál, KVÍZOVÉ OKÉNKO zařadím hned na úvod. [][] Kdo to tluče na dveře? A) Šílená maminka, hlavou. B) Šílený Psychor, svými predikačními koulemi. C) Vrána, svými křídly. [][] Uhodli jste, je to ten pták. Nemyslím ten z B), ale ten z C). Bílá vrána mezi černými exorcistickými havrany, která buší na dveře genderově nevyváženého Vatikánu. V tom jí dopomáhej Bůh, modlitby a kreativní scénář, zářící jako paprsky Boží milosti mezi spoustou šablonovitých, v církevních dogmatech ustrnulých vymítacích filmech. Pomáhal i démon a zodpovědně přiložil pařáty k dílu. Tu vykouknul, aby předvedl ošklivý zlozvyk cucat si vlasy, tu zašumoval v nafouklém bříšku... a najednou šššš, zmizel jak pára nad nevinným pekáčem. Spoiler: samozřejmě nezmizel :-). Jo jo, exorcismus, to je stres a dřina, řehole a stres. A dá-li Bůh, i prvek překvapení. Potěšil i starý dobrý happy end. Pro emancipovanou exorcistku se práce stala koníčkem (to závidím), takže i ve svém volném čase vymítala vše, co jí jen před krucifix vlezlo. Chudák taxikář. Závěrem návrh pro Vatikán: U státnic by studenti prováděli vymítání ďábla z pacienta Psychor, kterého očividně posedl démon samolibosti. A já, ač ateista, bych dal na modlení, aby se jim to podařilo. Kolikrát uhodil "expert" hlavou o zeď? Čtyřikrát! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ak by ChatGPT dokázal na základe jednoduchého textu vygenerovať užívateľovi na počkanie exorcistický horor, vyzeral by presne takto. Ako bezduchý produkt bez štipky originality s pozbieranými všemožnými klišé zo snáď všetkých priemerných exorcist hororov. Absolútne podpriemerný produkt postrádajúci akúkoľvek atmosféru, napätie alebo vlastne čokoľvek pútavé. Len sled, síce profesionálne natočených, ale iba generických, nudných scénok s podpriemernými hercami. Maximálne zabudnuteľné a maximálne zbytočné. Ale tu snáď nikto od režiséra The Last Exorcism nečakal viac. Prey for the Devil je dokonca ešte o úroveň nižšie než jeho predošlý exorcistický kúsok. CELKOVO: 3/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, byť předvídatelné a úsečně jednotvárné filmové cvičení na téma vymítání, které sestává ze spousty žánrových klišé. Je smutné, že z českých kin prakticky zcela vymizely horory s ofenzivním potenciálem, které se dokážou lišit a vytrhávat publikum z navyklých stereotypů. Letos bohužel splňuje daná kritéria pouze Garlandův Men, za jehož uvedení vděčíme artové distribuční společnosti Aerofilms. Uvítal bych, kdyby se ostatní distributoři chytli za nos a adekvátním výběrem snímků znovu začali kultivovat divácký vkus (samozřejmě s ohledem na potenciální návštěvnost), tak jako tomu bylo ještě před pár lety, kdy se v multiplexech stály fronty na skvosty typu The Witch či Mother! Za pár týdnů se za tímto účelem setkám s jedním vysoce postaveným člověkem z Unie filmových distributorů. Uvidíme, jestli moje odborná kritika dopadne na úrodnou půdu... Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Prey for the Devil uděluji dvě slabší hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)

Reklama

Reklama