Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že zlo je fyzickými schopnostmi a pohyby natolik vytržené z reality, přičemž film se v ní jinak snaží pevně držet. A škoda všech těch divných a nedomyšlených momentů v chování postav či vůbec jejich zasazení do průběhu scén. Protože jinak tato “holka pod schody z Holdenfieldu” velice zajímavě nakládá s žánrovými klišé, umí překvapit a taky potěšit delikátními kameramanskými, střihovými i soundtrackovými lahůdkami. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je inovatívny a nemá ani žiadne svoje nápady, ale zato rýchlo ubieha a hlavne má v sebe tajomnosť či záhadu, ktorá sa vo finále môže zmeniť v hocičo a práve tento fakt, ma vo filme najviac bavil. Pri pozeraní filmu som si spomenul na Esther, Samaru či v dome schovanú bezočivú Annabelle. Áno tých filmov je omnoho viac, ktoré sa mi pri pozeraní tohto filmu pripomenuli, ale tieto mi pripadali ako najbližšie možné vzory.  Ako som už písal na začiatku, mal som niekoľko tipov ako film asi skonči a jeden z nich bol aj správny. Je super, že pri konci sa odviazal a aj keď vraždy sú mimo zaber, aj zohavené mŕtvoly či krik bezbranných obetí niekedy stačí a tu mi to na silnú 3* aj stačilo. A ešte k tomu musim prirátať aj to, že herci boli veľmi  solídni a to hlavne Lizzy Caplan, s ktorej išiel veľký rešpekt. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som adepta na jeden z najlepších hororov roku, dostal som mysterióznu nudu. Nestáva sa často, žeby som nejaký film preskakoval, ale tu som inak nemohol. Okrem niekoľkých atmosférických záberov a hudby tu nebolo nič, čo by udržalo moju pozornosť. A nejde ani tak o individuálny problém, ako skôr o to, že je to proste zlé. V tomto roku vyšlo veľa lepších hororov a tento oproti ním nevyniká v ničom. Možno len v tom, že sa v ňom dejú divné veci, ale film môže byť divný aj bez toho, že by bol debilný. A Cobweb debilný je. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Většinu stopáže napínavá a precizně natočená cesta do nitra jedné podivné rodiny, v níž pouze nejmladší člen tuší smrtelné zlo za stěnami. Sovy zase jednou nejsou tím, čím se zdají být, a diváka čeká nejedno překvapení. Obrovská škoda závěru, který pohřbívá pečlivě budovaný pocit strachu a všudypřítomného nebezpečí, nicméně fanoušci hororů by neměli Pavučinu minout. O talentovaném režisérovi Samuelu Bodinovi snad v budoucnu uslyšíme nejenom díky dalšímu seriálu na Netflixu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Super překvápko, na nějž jsem šla do kina naprosto bez jakékoliv vědomosti. Zpočátku jsem si musela zvykat na celý ten prapodivný feel. Pořád jsem přemýšlela, jestli je to takhle schválně, že jsou ty postavy naprosto neidentifikovatelně divné a co se to tam vlastně děje a jestli vůbec příjde nějaký zvrat. Kolikrát je lepší se asi neptat a nechat se unést, protože naštěstí pro mě to mělo vše důvod. Atmosféra byla fakt hustá jak bramboračka, herecky to příspivalo pořád více ke zintenzivnění mých smíšených pocitů a od určitého momentu fungovala i ta hororově efektová stránka, která mě vzhledem k dosavadnímu ději dost šokovalo svoji kvantitou i intenzitou. Řekla bych, že jeden z nejlepších hororových zážitků tohoto roku a přesto, že režisér si ještě bude muset vybudovat svůj podpis a odprostit se od nápadů, které jsme viděli už v pár zvučných kouskách, určitý styl minimálně v tom strašení má a je tam pro to vidět cit. Slušná žánrovka až na ten úplný závěr, který by chtělo ještě dopilovat a minimálně netlačit tolik na pilu. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama