Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jasné, je to pro děti, ale i tak si nedovedu představit, že bych z toho někdy mohl být nadšený. Chvílemi se to dost táhne a příběh je to hloupý a naivní. Co mi ale vadí nejvíce, je zhodnocení dobra a zla. Kdy býti hodný, znamená všemu uvěřit a nechat si srát na hlavu. Mimo to, je to díky Netflixu docela zpolitizované a plné nejrůznějších klišé. Váhal jsem mezi 2-3*, ale je tu mnoho moc hezkých a lepších pohádek. 45% PS: Ještě bych rád zmínil neuvěřitelnou názorovou rozpolcenost hlavních postav, které jsou schopny během chvilky zcela nepochopitelně obrátit. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V adventním čase příjemný a pěkný pohádkový příběh od Netflixu, který nám nabízí další možnou verzi toho, jak vznikla bytost, kterou milují děti na celém světě. Chtěl jsem to pustit i svojí čtyřleté dcerce, neboť jsem neshledával nic ohrožujícího její vývoj, až dokud nedošlo na jistou scénu s tatínkem. Škoda, musí si počkat, až trochu vyroste. ()

Reklama

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Netlixovka napasovaná na Vianoce, ktorá od priemeru nevyskočí ani o piaď vyššie. Na Vianočné nič nerobenie okej, no nebyť charizmatickej Maggie Smith, tak prah 1 hviezdy film nepreskočí. Už samotná zápletka je menej kreatívna, veľmi sa nepodarilo ani vyvrcholenie v podobe magickej krajiny. Vhodných námetov na rozvinutie bolo pritom viac, no potenciál ostal nevyužitý. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Chlapec, kterému říkají Vánoce stojí na jednoduchém, ale mile podaném příběhu o (možném) původu Vánoc a s nimi spojenými tradicemi, a i když se jedná primárně o film pro mladší publikum, dokáže zaujmout i staršího diváka. Vedle humorné linie, o níž se postarali hlavně sarkastická vypravěčka s tváří Maggie Smith a výřečný myšák Miika, nabízí film i několik vážných, ale nijak plačtivých scén - ve výsledku se ale film veze spíše na pozitivní vlně. V neposlední řadě chválím nádherné zimní scenérie a nevtíravé poukázání na to, že podstata Vánoc tkví v jejich nemateriálnosti. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně laciné ve všech směrech a leckdy trapné a naivní. Škoda toho nápadu a jednoduchého provedení. Dabing myši hrozný, lépe dokud mlčela. Na vtipnost si jen hrála. Takhle to je jen pro opravdu malé děti, možná. Ani herecky neoslní, příběh kulhá, nelogičnost a neuvěřitelná rozpolcenost postav, které z minuty na minutu názorově otočí o 180 stupňů, 30%, 2* se zavřenýma očima a za snahu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Laponsku, Finsku (Kilpisjärvi), Anglii (Londýn), Slovensku (Vysoké Tatry) a v České republice (Hrad Křivoklát, Středověký skanzen Řepora a Barrandov Studio). (GASTON73)
  • Film vznikl na základě knihy „Kluk jménem Vánoce“ od britského spisovatele Matta Haiga. (Teres)

Reklama

Reklama