Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

A je to tady! Vánoční filmy...Huráááá! Ale tohle se nepovedlo. Když i děti poznají, že je něco špatně, tak je to špatné celé! Je to film typu: Děkujeme, vánoční náladička - parádička, ale příští rok a nikdy jindy naneshledanou. Filmu chybí dobrý příběh a podle dětí: Ta víla je nějaká divná. Mě osobně potěšila Mcgonagalová a Horácio Křiklan yep yep yep...A proto ta třetí *!! ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Nádherný vánoční film od Netflixu s dobrým obsazením. Pokud hledáte nějakou nenáročnou oddechovku pro navození sváteční atmosféry, je Chlapec, kterému říkají Vánoce rozhodně tou pravou volbou. A nemusíte být zrovna děti, film si užijí i dospělí. Ta sněhem pokrytá krajina je jednoduše dokonalá. A má to i značně pohádkovou atmosféru. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Boy Called Christmas" je podľa mňa celkom neškodný rodinný vianočný film. Má v sebe trošku predstavivosti, celkom dobré herecké obsadenie a musím povedať, že ma bavil. Snaží sa povedať ako to s Vianocami vlastne začalo a ako vznikli všetky legendy, no hneď na úvod poviem, že ani v najmenšom sa to nechytá na nádherný animák z roku 2019 - "Klaus". Pokiaľ chcete príbeh o tom ako vznikla legenda, ktorý je vynikajúci, tak odporúčam viac vidieť to. Ale i skrz to môžem povedať, že sa tvorcovia aspoň trochu snažili. Ten politický element mi tu trošku prekáža a pôsobí dosť nasilu. Žijeme v 20-tych rokoch 21-ho storočia, je treba to tam nejako zapasovať. Osobne si myslím, že to vôbec nebolo nutné a je to iba neskutočne rušivé. Nevadilo by mi vidieť viac aj Maggie Smith. Je to pre mňa už skutočne herecká legenda. Vizuálne je film okey, má to vianočnú atmosféru, občas ma to pobavilo, dizajn trollov je tu fakt skvelý. Nemyslím si, že ide o zlý vianočný film pre celú rodinu. V rámci možností ma to celkom dokázalo príjemne potešiť. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tak strašně moc těšila! Trailer je kouzelný a opravdu mě nalákal, ale s výsledkem jsem trochu zklamaná. Příběh to je originální, je to zajímavé pojetí, jak vznikli Vánoce, ale dějová linka je strašně slabá. Vyloženě tam není ani pořádný záporák a Sally Hawkins se do téhle role vůbec ale vůbec nehodila. Její výkon mi přišel strojený, nudný a prostě fakt špatný. Škoda, že se na ději nezapracovalo více a nevymyslelo se něco víc záživnějšího. Kvůli tomu je to spíše horší průměr pro opravdu malé děti, ale dospělého to nepobaví. ()

psychoJoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle… tohle mi sebralo Vánoční náladu hned v první polovině, v té druhé mi to začalo vraždit mozkové buňky a konec zabil mou příčetnost. Jdu si pustit Klause, jedinou novou pohádku o Vánocích, která má opravdu potenciál a skvělý příběh. Tohle je jen generátor náhodných scén z jiných pohádek, které se nikdo ani nesnažil na sebe napojit. Mohla bych psát donekonečna, co tam bylo špatně… ale snad jen stačí, jak hrozně HROZNĚ mě sledování tohohle paskvilu poznamenalo, fakt se cítím zneužitě! Už nikdy to nechci vidět! NIKDY! Jdu brečet. Fakt brečet… a sbírat kousky své víry v lidstvo a naději, že ještě někdo dokáže udělat hezké pohádky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na základě knihy „Kluk jménem Vánoce“ od britského spisovatele Matta Haiga. (Teres)
  • Natáčení filmu probíhalo v Laponsku, Finsku (Kilpisjärvi), Anglii (Londýn), Slovensku (Vysoké Tatry) a v České republice (Hrad Křivoklát, Středověký skanzen Řepora a Barrandov Studio). (GASTON73)

Reklama

Reklama