Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruby je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (203)

scroochy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma – hlavní hrdinka je jedinou slyšící v hluché rodině a chce se věnovat zpěvu místo toho, aby pořád dělala tlumočnici své rodině a pracovala na rodinné rybářské lodi. Film má trochu romantiky, prvky Whiplashe nebo Good Willa Huntinga, ale vlastně mi to přišlo jako dost obyčejný, ničím moc nevybočující film. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, proč CODA vyhrála Oscara pro nejlepší film. Sice to není úplně oscarový materiál, ale podobné feel-good filmy občas prostě uspějí. I když v hereckém obsazení nejsou žádné hvězdy a celé to působí dost low cost a indie, tak filmu nelze upřít jistá výjimečnost. Mně osobně CODA naprosto sedla a po dlouhé době mě film nějakým způsobem více zasáhl, i když je to poměrně klišoidní a docela banální. Výborná záležitost. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Trivialita se srdíčkem. Další teenager chce opustit rodinu, která ho potřebuje, aby dosáhl něco víc, aby uplatnil talent. A tak to všichni řeší. Jenomže snad poprvé v americkém filmu s hluchoněmými postavami a posunkovou řečí. Snímek sice námětem a klíčovými scénami kopíruje evropský originál Rodinka Belierových z roku 2014, ale přidává do něj i množství nápadů, a jako celek je perfektně zrežírovaný a zahraný. Oscar za film roku? Film nebyl natočen za účelem dostat ho, byl natočen ženou a s již zmíněným srdcem a vypravěčskou invencí přibližuje život handicapovaných. Takže všechny predispozice. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejnej starej známej příběh o tom, jak se outsiderce svou pílí a talentem povede splnit si svůj sen. Film to nebyl špatnej, ale mám pocit, že právě kvůli tomu handycapu se tomu při různých oceněních trochu nadržovalo, aby bylo vidět, jak s nimi všichni soucítí. Ale právě to neslyšení bylo tak jediné, co tento film nějak ozvláštnilo a ano, je to neokoukané téma. A Emilia Jones zpívala hezky. To je tak vše. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy mě naposledy takhle nějaký film pořádně chytl za srdce. Přitom možná nebýt celosvětového uvedení na Apple tv+ bych si jej ani nevšiml. Coda je skvěle natočený a výborně zahraný a zaspívaný film (úchvatná Emilia Jones, ale celá rodina je vybrána precizně + učitel Eugenio Derbez), který v člověku zůstane i po závěrečných titulcích. Ano, najdou se i dlouhé pasáže, kde se malinko zpomalí, ale v celkovém kontextu filmu se jedná o výjimečný feel good kousek, který doporučuji povinně všem předplatitelům této čím dále lépe si vybírající VoD služby a těm co nemají, to doporučuji zkusit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, v rozmedzí od 22. augusta do 17. októbra 2019. (MikaelSVK)
  • Emilia Jones strávila devět měsíců učením se zpěvu s americkým přízvukem a také jak obsluhovat rybářskou loď. (UhLee)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama