Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

je třeba říci, že v minulosti se ve westernech dost často vyskytovali černoši a nikomu to nevadilo 

na příspěvěk reagoval mm13

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Movielaik

Njn, jseš prostě hlupáček. Reinharda s Václavem spolu nedáš, protože Reinhard byl arijskej borec a Václav ožralá troska. Ve skutečnosti je dohromady nedáš, proto, že je každý (v ČR) zná a bylo by mu to divné. Ovšem když zapluješ více do historie, tím méně ti lidé postavy znají. Například Království nebeské. Bezesporu vynikající historický film. Až na to, že půlka postav žila v jiném století než ta druhá půlka. Takže zřejmě je Ridley prodle tebe hloupé tele ... a nebo není a to, že to (a ne jednou, viz Gladiátor) udělal ti nevadí prostě proto, že není černej. Kdyby černej byl, tak by jsi řešil, rozdíl i pár let.

A mimochodem, výše uvedené filmy byly historické, tedy historické nepřesnosti by jim bylo možno vyčítat. "Tím tvrdší je pád" se do role historického dramatů vůbec nepasuje, takže.... ?! Jasný rasista a to ten špatný (tj. haníš jen na základě rasy).

na příspěvěk reagoval Movielaik

drake31

drake31 (hodnocení, recenze)

Naozaj si protirečím, alebo len nechápeš? Podľa tvojej odpovede mne a cernakusovi sa mi tak zdá, že máš problém s chápaním a čítať s porozumením čo sa ti snaží byť vysvetlené. 

 

Ak sa ti film nepáči tak sa ti film nepáči. Ak máš kritiku kladnú či negatívnu čo sa filmu týka, to ti neberiem, umenie je subjektívne. Ale v momente keď je tvoja "kritika" o tom, že film natočili tvorcovia istej farby pleti, alebo sú tam obsadený herci istej farby pleti, nedajbože vo väčšom počte (atď atď atď), tak nebuď prekvapený, že si nazvaný rasista (alebo niečo iné), lebo je jasné kde máš problém, čo ti v skutočnosti vadí. A to že sa to snažíš schovať sa "hyperkorektnosť" či iné buzzwords, ktoré ťa napadnú v momente len ukazuje, že si zbabelec. Cernakus, napríklad, ten si to aspoň prizná, a to dokážem s nechuťou rešpektovať aj napriek tomu, že sme na úplne opačných stranách spektra, lebo mi aspoň do tváre povie čo je za človeka, a zdá sa byť férovou osobou; ty na druhú stranu, ty si buď klameš a možno ja nie som ten čo potrebuje zrkadlo, alebo čo je horšie, vieš presne čo robíš s tou rétorikou a snažíš sa byť CSFD lite-verziou mien ako Shapiro, Crowder či Carlson - ale to by som ti možno dal až príliš moc kreditu...

na příspěvěk reagoval Movielaik

JokerBaby

JokerBaby (hodnocení, recenze)

NAJDEŠ V MOJOM DENNÍKU 

SONDTRACK - The Harder They Fall

Od : 1.30 minúty - Barrington Levy - Here I Come live - jódlující AFROAMERIČAN .

V tom Westerne ta hudba rezala ako horská pila .

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

drake31

Ty si ve svém komentáři tak protiřečíš, že ani nevím jak reagovat :D A proč mě odkazuješ na nějaké staré "nekorektní" filmy? To mám jako zákaz se vyjadřovat k něčemu, co se mi nezamlouvá?? Smím komentovat jen to co se mi líbí? Zákaz kritiky?? Hoši, chyťte se za nos, přečtěte si po sobě ty své výplody a podívejte se pak do zrcadla. Třeba uvidíte skrytého komunistu, nebo něco horšího.....když tu stále někoho odkazujete někam jinam, doporučujete mu nekomentovat věci co se mu nelíbí, škatulkujete a nadáváte mnohdy nelogicky do rasistů apod. Tobě se nelíbí film, kde hrají černoši?? Tak jsi rasista!! Nelíbí se ti, že černoch fauluje ve sportu jako dobytek?? Tak jsi rasista!! Tohle je už tak zdegenerovaný myšlení, že to snad není možný. A právě proto to komentuju, abych rozvířil debatu a zjistil, jak to vidí jiní. Ale bez urážek, odkazování někam jinam apod. Kdo mě urazí, tomu to samozřejmě vrátím.

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

cernakus

Přečti si ještě jednou můj komentář. "Všichni negři ve filmu, byli i negři v reálu. Takže tohle neokecáš." Kde jsem to zpochybňoval a okecával?? "A že byly dány postavy, co se reálně nemohly potkat do jednoho filmu? Haló budíček, to je jeden ze základů filmografie!" ...Tohle jsi vyhrabal kde proboha?? To jako dáme dohromady třeba Václava Havla a Heydricha, uděláme je stejně starý a bude to bezva biják?? Ty jsi snad úplně mimo. Vůbec nechápu, co nového jsi mi chtěl svým románem sdělit. Na co vlastně reaguješ? A tvrdíš, že jsem rasista? Tak já tvrdím, že jsi idiot, buď si to neuvědomuješ, nebo si to odmítáš přiznat.

na příspěvěk reagoval cernakus, Flakotaso

drake31

drake31 (hodnocení, recenze)

Movielaik

The Guardian ma na túto tému dobré video - https://youtu.be/KkmD-vpQ4Qs a Wiki tiež nie je ďaleko https://en.wikipedia.org/wiki/Black_cowboys 

 

... a je ti tiež jasné, že všetky filmy nemusia byť mierené pre teba? To čo ty vidíš ako preháňanie a hyperkorektnosť, znamená že teraz iný ľudia než biely hetero chlap (ako ja) sa vidia na obrazovkách keď prakticky od vzniku filmu menšiny na tých obrazovkách neboli v takých prominentých úlohách či hlavných úlohách, či boli tvorcami týchto filmov, či mali pre seba žáner filmu - koľko filmov bolo o čiernych kovbojoch alebo s čiernymi kovbojmi, a koľko v porovnaní s bielymi. To že Jamie Foxx strieľal otrokárov 10 rokov dozadu, neznamená, že černosi nemôžu mať ďalších hrdinov, obzvlášť takých ktorý nie sú len v prostredí rasizmu a otroctva, lebo ako by ti mnohý povedali, oni samotný sú otrávený z toho, že keď filmy o black experience tak to je len o otroctve, rasizme a bolesti z minulosti. Prečo by oni nemohli mať zábavný western. Nikto ťa nenúti to pozerať, Mr Netflix nedrží pištoľ k tvojmu spánku a núti ťa presedieť dve hodiny pri takýchto filmoch.

 

Samozrejme, Netflix a všetky ostatné spoločnosti sa snažia byť PC a mať charaktery vo filmoch a seriáloch ktoré sú inej farby pleti, orientácie atď. len preto aby sa nepovedalo, čo lezie na nervy aj mne, lebo tie charaktery sú len to a nič iné, ale znova, ak sleduješ, rozprávaš sa, či čítaš názory z týchto komunít tak mnohý ti sami povedia, že mať v seriáli token x len preto aby tam bol je bezvýznamné, ak všetko čo tá postava je len o farbe či orientácii. Preto napríklad veľa ľudí miluje Sex Education lebo tieto charaktery v tom seriáli sú napísané ako reálne postavy, bez toho aby boli zhrnuté len do kategórie gay, černoch, NB, atď. 

 

Nauč sa žiť s tým, že nie všetko je vytvorené pre teba. Ak ti vadia súčasné filmy kvôli ich "hyperkorektnosti", mám pre teba novinu, tie staré "nekorektné" filmy sú ti k dispozícii v mnohých formátoch. A ak film nechceš pozerať v prvom rade, tak na čo plytvať energiu a more sĺz na písanie príspevkov o tom ako ťa veľmi štve že všetko je HYPERKOREKTNÉ a ty to nebudeš kvôli tomu pozerať *reee*

na příspěvěk reagoval Movielaik

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Moc nechápu, proč to je srovnáváno s filmy od Quentina. Protože tohle se vůbec ani neblížilo jeho stylu. Je to prostě klasický revenge western. Z moderních to má mnohem blíže k 3:10 to Yuma.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Movielaik

Všichni negři ve filmu, byli i negři v reálu. Takže tohle neokecáš. A že byly dány postavy, co se reálně nemohly potkat do jednoho filmu? Haló budíček, to je jeden ze základů filmografie!

Jsem si jistý, že nikdo neví kolik bylo vůbec kovbojů/honáků natož aby někdo věděl kolik z nich mělo jakou barvu. Americké sčítání lidu a obecně úřední záznamy té doby v lepším případě dokázaly pokrýt občany z města, ale už samoty a osady jim unikaly, honáci bez domova pak byli zcela mimo jakoukoliv kontrolu.

Nicméně tvůj předpoklad, že otroctví bránilo tomu, aby negr byl honákem či dokonce cestoval je mylný. V oblastech, ve kterých se tyto činnosti provozovaly se otroctví buď nevyskytovalo a nebo bylo velmi vlažné a svobodný negr si žil lépe a bezpečněji, nežli po válce. Fakt je, že tvrdá segregace, nerovnost před zákonem, lynčování a podobné americké radosti vznikly až dlouho po válce v rámci revanšistických tendencí "Jima Crowa" (byť jsou výjimky, viz Oregon 1844).

Mimochodem, stejně jako postavy ve filmu měly reálný základ, stejně reálný základ má "black only city". Osady obývané výhradně černochy vznikaly nejen před válkou, ale hlavně po ní a zařízly je právě až segregační zákony v 90tých letech.

Podtrženo sečteno - tím, že si negři udělali svůj vlastní western, kde vtipně oddělili bílé a černé, tím vlastně tvůrci nejenže nepřekročili meze do oblasti hyperkorektnosti, ale dokonce oddělili potenciální nevoli diváka, pokud by se neztotožnil se schématem "černý hrdina" vs "bílý zločinec". Dokonce i v tomto ohledu rizikovou scénu z vlaku zvládli obstojně (byť glejt k likvidaci "nepohodlné" vojenské jednotky od jejich nadřízených byl těžký facepalm). A díky tomu, že to byli samí negři, tak se neřešily pro dnešní uvědomělé filmy rasistické blbosti a normální člověk po pár desítkách minu přestal barvu pleti u postav vnímat. Je to obrovský rozdíl oproti například Lovecrafota země, kde bílí byli všichni do jednoho zlí a bylo nutné je všechny zabít a negři až na kolaborující výjimky, byli všichni utlačovaní dobráci. A bylo to tak na sílu, že se to prostě nedalo vydržet.

Mimochodem jsi rasista, jen si to buď neuvědomuješ nebo odmítáš přiznat. Mimochodem je legrační, jak vyčteš jednomu zobecněné urážení, čehož se sám jen větu před tím dopustíš :-D

na příspěvěk reagoval Movielaik

JokerBaby

JokerBaby (hodnocení, recenze)

Movielaik

Dík za pochvalu . Laik máš rád WESTERNY ? Já ano . To je celé. A môžu ho hrať aj Eskymáci.

Keď idem do kina mám rád aj mimozemšťanov STAR TREK, Hviezdne VOJNY, GREEN LENTER a aj Indianky či dobré Azijské KUNG FU..

Keby si trochu nazrel na INTERNET tak okolo tohto filmu je dosť veľký ,,POVYK ,, 

Celý svet prekvapil.  Plný Jutub je o tom - hercov všade pozývajú na stretavky do štúdiií. Z režiséra sa stala Celebrita . Že nebol ten film určený pre teba to tam nikto nerieši . X ľudí sú  z neho PAF . 

POčuj, normálne tu kukni ešte raz celé vklude a potom mi sem napíš . Ja si medzi tým kuknem tvoje oblúbené filmy .

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

Even.Deeper

Prosím o věrohodný zdroj, kde se píše, že 25 % kovbojů na Divokém západě před zrušením otroctví bylo tmavé pleti. Rád se dovzdělám. V době těžkého otrokářství asi těžko. To se černoch nemohl samostatně téměř pohybovat. Po roce 1865, kdy bylo v USA zrušeno otroctví po občanské válce, tak to už je trochu jiná situace. To jich bylo určitě dost, nějak se živit museli. I když na jihu to asi stále nebylo ono. Černoši mi ve westernu vůbec nevadí, pokud se to alespoň trošičku blíží realitě. Např. Morgan Freeman ve filmu Nesmiřitelní. Django byl samozřejmě taky super. Prostě mi vadí, když se všechno přehání. A hyperkorektnost, ta je snad vidět dnes už skoro v každém filmu. Kdo to popírá, je buď slepej, nebo blázen. A westerny z padesátých let zrovna skoro nesnesu. Takže, rozhodně netvrdím, že nebyli černí kovbojové, rozhodně nejsem rasista (kdo to tvrdí, je duševní kripl) a oslovení jouda si nech pro svýho fotra, ty dacane nevycválanej.

na příspěvěk reagoval cernakus, drake31

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

drake31

Samozřejmě že jsem rasista. Sice to nesouvisí s nadužíváním slova negr, ale jsi příliš hloupučký na to, aby jsi to pochopil.

Na druhou stranu, to že je člověk rasista neznamená, že musí být zároveň rasově nespravedlivý. Prostě když se něco negrovi povede, tak ho pochválím a když nepovede, tak ho pohaním. V momentě, kdy negra pohaním i když se mu něco povedlo, prostě jen proto, že to je negr, tak už jsme z neškodného (či spíše prospěšného) rasizmu u toho škodlivého, nenávistného. A je fuk, že dotyčný hodnotitel by na rozdíl ode mne slovo negr nikdy nepoužil (ani ne tak, že by se mu hnusilo, jako že se bojí, aby ho náhodou nějakej internetovej anonym neosočil z rasizmu ;-)

Prostě nemám rád neobjektivní a nerovný přístup, který odpaďáci a jednohvězdičkáři zde aplikují.

drake31

drake31 (hodnocení, recenze)

cernakus

"Na druhou stranu, rasizmus místních odpadářů a jednohvězdiček moc nechápu" si si istý, že to nechápeš alebo len ignoruješ rasizmus ktorý do sveta dávaš ty? Lebo z tých dvoch príspevkov nesrší nič iné len rasizmus. Či si taký woke-rasista a svoj príspevok si myslel v štýle "keby ten film bol zlý tak rasizmus je ok a plne zaslúžený, ale keďže film je fajn, chlapci ten rasizmus trochu preháňajú a film podhodnocujú"?

Mimochodom, sú to len rétorické otázky, a ak chceš o tom debatovať, a náhodou tvrdiť, že nie si rasista, možno si prečítaj pár krát tie príspevky a zapoj trochu sebareflexie. 

na příspěvěk reagoval cernakus

NifKor

NifKor (hodnocení, recenze)

JokerBaby

Pokud je pro tebe troll urážka, tak sorry ale psát, že někdo neviděl podle tebe určitý film jen na základě toho, že tobě se nelíbil a někomu jo a dal tomu vysoké hodnocení zní, jako kdyby to doslova psal troll, který se snaží jen nasrat lidi. Je pěkné, že máš svůj názor ale nemusíš ho cpát pod filmy, které doslova s tím s čím máš problém nemají nic společného (reaguji samozřejmě jen na tu dunu). 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu, rasizmus místních odpadářů a jednohvězdiček moc nechápu. Jasně, že to je negr film. Ale zase tak špatný nebyl a všichni aktéři s "reálnými základy" byli fakt negři i v realitě. Jen samozřejmě neměli spolu nic společného a někteří se ani nemohli potkat, respektive v době, kdy by se tohle odehrávalo, by někteří z nich byli děcka a někteří už starci.

Ovšem vyčítat westernu historickou nepřesnost je na hlavu. Osobně oceňuji, že nepřemalovali bílé postavy na černé, jak je dnes moderní. A některé rasistické vtípky byly boží - například "white town" :-D

na příspěvěk reagoval drake31

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Silně nevyvážený film co se scénáře týče. Obvykle, když je scénář sračka, je sračka celkově, ale tohle mělo hodně světlé momenty a taky hodně tmavé. Říkám si jestli to je tím, že na něm dělali negr a bílek odděleně a nebo spolu, ale nemaj na to. V každým případě by měl někdo negrům vysvětlit, že dát do kotle výborné herce, ranec peněz, krásné exteriéry a velmi dobrou zápletku nestačí. Ještě je třeba ten scénář a taky choreografii dotáhnout.

Mělo to potenciál líznout pět hvězd, ale zůstal nevyužitý.

JokerBaby

JokerBaby (hodnocení, recenze)

NifKor

Poprosim bez osočovania a urážok . Každý vieme nadávať a hnusne tvrdo, neboj. Len to nasilu zadržiavame. Lebo je to tu kultúra a inteligencia.

Hovorí sa -  že  tu každý má svoj názor . Kritizuj,  to beriem len ma neprirovnávaj / a teraz by som mohol použiť čokoľvek / tvoju manželu dcéru, rodičov atď . Neosočuj  tu dík.

Chcem mať svoj názor bez toho aby mi tu niekto nadával. Dik NIF-KOR - Ozaj čo to znamená ?

na příspěvěk reagoval NifKor

Uživatel NifKor smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

IMDb - je to dobrý western.

 

CSFD - a ti migranti nám seberou chalupy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama