Reklama

Reklama

VOD (1)

Letadlo kdesi nad Atlantikem unesou teroristi a žena, která cestuje se synkem a trpí záhadnou nemocí, kvůli tomu musí odhalit svoje temné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydarený upírsky príbeh, ktorý má pochopiteľne mnoho Netflixáckych neonacistických liberálnych stereotypov. Zlí bieli muži teroristi chcú uniesť lietadlo a na palubu pozvú hneď niekoľko nevinných moslimov, aby vina padla na nich. Všetkých upírov vo flashbacku porazí mladá sebavedomá feministická žena. Dnešné deti sú fakt strašne šikovné, odpáliť výbušninu vedia ešte skôr ako povedia slovo mama. Random mini letisko ma tesne po vyslaní núdzového signálu po ruke zásahovú jednotku neschopných bielych policajtov pod velením neschopného bieleho muža. Prestrelené okienko počas letu spôsobí podtlak a takmer pád lietadla, dieťaťom odpálené dvere už podtlak spôsobiť zabudnú. Predstavivosť tvorcov je tak obrovská, že chlapcovi dajú meno Elias. Krstných mien je tak málo že sa museli inšpirovať knihou Nech vojde ten pravý. A presne preto že toto celé má takmer nekonečných 120 minút, aj keď po mnohých stránkach je to veľmi dobrý film s hodnotením vyššie skrátka nepôjdem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

To by starej Stoker a Hailey asi čubrněli, co se dnes točí za filmečky ! :-). Musím uznat, že mně to tak do první půlky vyoženě bavilo. Letadlo to je většinou dost malý prostor pro dost velká dramata ať už jde o teroristy (tady byli naštěstí muslimové ty hodní), nebo různé defekty v rámci kterých se volá May Day... Jenže tak někde od druhé půlky to trochu začalo haprovat, nelogičnosti se kupily jedna na druhou až to začalo být mírně překombinované. Naštěstí dnešní děti si rozumí s technikou jak nikdo a já se skoro divím, že hošík s tím čtyřmotorákem nepřistál sám. Už jsme tu v letadlech měli lecos od hadů po zombie nákazu, ale toto tu myslím ještě nebylo. Co potěšilo byla hojná účast našich ať už v rámci štábu, tak v rámci obsazení kaskadérů a herců. Dávám za 3 kousance. * * * ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo vystavaný film, ktorý nepresedlá hneď do žánru horor, ale všetko tu ma svoj čas a miesto (úvodná scéna, ktorá je vlastne záverečná, pochopiteľne pokračuje vo finále, pôvod nákazy vo forme flashbacku popri teroristickom únose taktiež nechýba). Filmu hrá do kariet aj celkom zaujímavé prostredie lietadla, kde sa nedá moc schovať. Podarili sa aj masky krvilačných upírov a atmosféra tiež nie je na zahodenie. Moc tento žáner nemusím (pretože mi príde na jedno kopyto a bez nápadov), no tento krát ma bavil svojím netypickým, záhadným a v závere aj brutálne krvavím podaním. Mať to trošku rýchlejšie tempo na začiatku, určite by som išiel s hodnotením vyššie. Takto "len" silná sedmička. 70% - 3* ()

petero 

všechny recenze uživatele

Asi prvý Netflix film ktorý som si dokázal vychutnať k spokojnosti. Pekne vtiahol do deja, napätie fungovalo čo ako sa bude vyvíjať ďalej a záporák bol skvele šialený. Proste fungujúci film ako sa patrí ktorý sa postupne vyvíjal tým smerom ako som si predstavoval. O to väčšie prekvapenie že to je nemecký film o upíroch. Ale nebolo to prvý krát čo ma takto nečakane prekvapili v rámci úpírskych filmov. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je to definitívne. Scenáristom došli všetky aspoň trochu normálne nápady, aj na horory. Toto je bieda a spracovanie nie je o nič lepšie. Otravné decko kazí každý zárodok slušnejšej atmosféry, postavy sa chovajú typicky dementne a masky sú také odfláknuté, že pri každom zábere na herečku vidno, že ma na ksichte prilepenú masku. Kde na tieto B-čkové blbosti Netflix chodí? A inak, v tom Škótsku majú krásne zasnežené hory. :-D ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • V propagační brožuře jsou vyznačena místa pro nouzový východ, ale nejsou tam vyznačena místa pro údržbu, jako např. jak se dostat do zavazadlového prostoru. (PROCESOR)
  • V zavazadlovém prostoru v letadle jsou detekční senzory na snímače kouře, těžko by tam mohl někdo zapálit auto, a to by v klidu doutnalo a hořelo, aniž by se nespustil protipožární systém. Ten se spouští automaticky. (PROCESOR)
  • Letadlo je uneseno teroristy. Když jde na přistání, je udržován kontakt s řídící věží, z čehož je patrné, že letadlo pilotuje někdo z cestujících. Přesto mu těsně před dosednutím doporučí z řídící věže, aby vypnul autopilota. Dnešní dopravní letadla naopak umí přistát pomocí autopilota sama, hlavně za nulové viditelnosti. (PROCESOR)

Reklama

Reklama