Reklama

Reklama

VOD (1)

Letadlo kdesi nad Atlantikem unesou teroristi a žena, která cestuje se synkem a trpí záhadnou nemocí, kvůli tomu musí odhalit svoje temné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

castor 

všechny recenze uživatele

Moje máma má divné uši a zuby. Po nějaké době tu máme zase kousek, který se odehrává vysoko nad zemí. Mezinárodní let obsadili teroristé, v letadle je i kluk s matkou, kterou v New Yorku čeká důležitá operace. A bude to ona, kdo začne těm darebákům kazit plány. A ne, nemá speciální výcvik ani nesoutěžila na olympiádě v karate. Upřímně jsme dopředu nic nevěděl, takže jsem byl „překvapen“. Jenže brzy se to začne docela zajídat, motivy postav jsou podivné, jednou se bude s pasažéry zacházet mírně, pak nejeden skončí s kulkou v těle. Vampýrské násilí je explicitní, hravost ale postupně mizí, mnohdy chybí dramaturg a vlastně jsem jen čekal, až bude konec. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Upír v letadle? Jo.  Dominic Purcell? Taky Jo. Ale nenechte se tím zmást! V porovnání s většinovou filmovou tvorbou Netflixu je Blood Red Sky neskutečně funkční snad ve všech směrech. Umí to hrát na emoce, atmosféru i akci. Režie se snaží z minimalistickýho scénáře i prostoru dostat maximum, postavy nejsou úplně debilní, nikdo se s nima nesere a soundtrack buduje tenzi, kterou známe z fláků jako 30 dní dlouhá noc nebo REC. Filmy v letadle mě obvykle dost štvou, tohle bavilo každou jednu minutu. Překvapení! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle partička naprosto bezohledných, pro blaho farmaceutických hyen experimentální rychlokvaškou nenaočkovaných pamrdů nacpe do letadla bez roušek, a sotva byste stačili říct „hnusný vrah tokijských olympijských nadějí s negativním spolehlivým PCR testem“, pijou všem spravedlivým okolo krev intenzivněji než Postih X. Doležal svému psychoterapeutovi! Jediná naočkovaná je škaredá kompulzivní matka, které je to ovšem taky úplně na piču, pardon, drobný překlep, chtěl jsem samozřejmě napsat „k ničemu“, akorát jí slezou vlasy, furt blije a nakonec stejně začne hyperventilovat a šířit ten strašlivý mor dál. Je to takový milý předskokan ke skvělému Kmeni, ten pak v podstatě dále rozvíjí, co by se asi stalo, kdyby se pasažérům povedlo vyletadlit, sice trochu klišovitý, nicméně veskrze originální, svižný, brutální, solidně zahraný (psychopatek byl úpa xežrání) a rozhodně asi ta nejnakažlivější krvesajovina od dob Aljašské mutace. A v neposlední řadě konečně dílo, plně reflektující současnou epidebilologickou situci autokraticky ziskové smrdící pandemence se statisticky prokázanou až kataklysmatickou smrtností na úrovni vampýřího viru. Docela se teď děsím, aby mě nepohryzal nějaký očkovaný! ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet EUR 15miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $401,834▐  Sakriš ten nemčúr Peter Thorwarth je riadne nadaný, teda aspoň vie kvalitne kopírovať a konzistentne niečo zmysluplné v rámci žánru skombinovať. V danom vampír žánre je to jeden z najdômyselnejších príbehov, akčné, dravé, dobre zdramatizované a hlavne fungujúce. Dobre domyslený dej, vedľajšia príbehová flashbecková linka tam pasuje, dokresluje dej náramne. /70%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Žánrové řemeslo slušných technických kvalit, sice kombinující známé věci, ale v sympaticky našlapaném dějovém módu a s požehnanou dávkou brutality. V kombinaci epičnosti a béčkovosti na podobné vlně jako Snyderova Army of the Dead, ale charakterově důstojnější. Počet nesmyslů jedna-ku-jedné vyvážený cool momenty. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • V propagační brožuře jsou vyznačena místa pro nouzový východ, ale nejsou tam vyznačena místa pro údržbu, jako např. jak se dostat do zavazadlového prostoru. (PROCESOR)
  • Ve filmu se vyskytuje postava teroristy Jurije (Jan Loukota), který má být Čech, mluví ale rusky. Omyl je o to tragičtější, že se film natáčel v ČR a polovina štábu jsou navíc podle závěrečných titulků našinci. (panPatejl)
  • Natáčalo sa v mestách Praha, Poprad, Brno, Lipsko, Kolín nad Rýnom a Düsseldorf. Úvodná sekvencia, kde lietadlo pristáva, bola natočená na letisku v Poprade. (Yuri_Boyka)

Reklama

Reklama