Reklama

Reklama

VOD (1)

Letadlo kdesi nad Atlantikem unesou teroristi a žena, která cestuje se synkem a trpí záhadnou nemocí, kvůli tomu musí odhalit svoje temné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že mi někdo před filmem prozradil podstatu ony záhadné nemoci: To však naštěstí nakonec tolik nevadilo a já si byl stále schopen dílo náležitě užít. Nebylo zde mnoho strašidelných pasáží, ale akční části byly bezchybně natočené a atmosféra byla tak tajemná, že jsem se zatajeným dechem netrpělivě čekal, co se odehraje v každé nadcházející scéně. Nejvíce však na díle oceňuji vykreslení jednotlivých postav a odhalení jejich pravého sobeckého ,,Já" během krize. To vedlo k postupnému stupňování této už tak vyhrocené situace a parádní masakr na závěr. Film byl velice napínavý a v zásadě mne velice bavil. Nicméně , přestože se dílo od začátku neslo v duchu pěti hvězd, doufal jsem, že se konec trochu více vyhrotí a můj dojem finále mírně pokazilo. Momentálně se rozhoduji v rozpětí 4-5*. 81% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Synovy krve krůpěje rudé... v paprscích slunce se zatřpytí. Chroptění hrdla, na něhu chudé... osud se do dlaně nechytí." Njn, jak se začne míchat láska, člověčina a upířina, je to vždycky průser. Naposledy mě takhle citově rozboural jiný romantický film, Coppolův Dracula. Teď jsem empaticky v pérdeli a ani za sto krevních konzerv fakt nevím, jak uchopit téma a komentář. Tak asi za osikový kůl, Elias a Nadia prominou. Kam se hrabe Lufthansa nebo British Airways, ve výběru aerolinek pro adrenalinový let to jasně vyhrávají Transatlantic. Tímto se s vámi, jménem kapitána našeho letadla in memoriam, naše aerolinky loučí. Doufáme, že jste měli příjemný let a užili jste si naše letušky, jakož i jiné občerstvení. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Trochu kostrbaté představování kladných postav a ne úplně hladká expozice v tempu, ale výborní (a snadno identifikovatelní) záporáci, vlastně docela obstojný dějový oblouk a naprosto skvělá finální třetina. Podobný hravý masakr tu v rámci upírského žánru tuším nebyl od Od soumraku do úsvitu. A to už je sakra let! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci možností celkom originálna záležitosť. V hlavnej úlohe totiž nie je jedinec či skupina bojujúca proti zombies, ale... nechajte sa prekvapiť a nečítajte si nikde ani krátky obsah. Poteší aj retrospektívna línia, ktorá niečo málo vysvetlí. Bohužiaľ tvorcovia niektoré veci nedomysleli. Občas som mal dojem, že cestujúci pre potreby režiséra niekde zmizli a potom sa zase objavovali podľa rád dramaturga a mierne do stratena vyšumel aj záver. Možno sa ráta s druhou časťou už na pevnej zemi, avšak tam by zrejme šlo už čisto o rutinu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Svěží vítr do Stmíváním znásilněného tématu nezavál. Upířina nikoliv jako řemeslo od rakve, ale nákaza, možná i virová, není v tomhle žánru zase žádná velká novinka a když vás na celém filmu opravdu baví pouze několikaminutový zasněžený flashback, tak to prostě nemůže být ono. Němci umí být a jsou dost často světoví, ale tady jsem se nedokázal zbavit pocitu, že se dívám na nějakou jejich levnější televizní produkci. Od hororu se navíc rychle přesunujeme spíš k jakési lehce nadpřirozené variaci na Smrtonosnou past, ale té jaksi chyběl Bruce a Alan Rickman byl taky lepší Skopčák než tunajší pan Scheer. Bez nadšení, tři  takové ty zuby zahnuté dolů... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Letadlo je uneseno teroristy. Když jde na přistání, je udržován kontakt s řídící věží, z čehož je patrné, že letadlo pilotuje někdo z cestujících. Přesto mu těsně před dosednutím doporučí z řídící věže, aby vypnul autopilota. Dnešní dopravní letadla naopak umí přistát pomocí autopilota sama, hlavně za nulové viditelnosti. (PROCESOR)
  • Když velitel zásahu informuje o sniperech, tak na ně ukazuje rukou. Kdyby ho pozoroval nepřítel, tak mu vyzradil polohu všech střelců. (PROCESOR)
  • Letadlo do New Yorku má mít podle palubního hlášení mezipřistání v Římě. Na monitoru, kteří mají cestující před sebou, je ale vidět, že letadlo míří přímo na západ. (blueskin)

Reklama

Reklama