Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (283)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se na to nálakat, ale jak jsem se obával tak Ritchie už těžce vyčpěl vykrádá sám sebe a servíruje další unylou špionskou variaci na Bonda. No a Statham se od Fast and Fekalious 7 v žádný pořádný roli taky neobjevil a jeho kouzlo vyprchává. Jediný kdo se tu snaží je Grant, ale na tom malým prostoru nic neuhraje. Takže filmový rok 2023 začal jak skončil ten předchozí a já už bych fakt neměl do toho kina lézt.15% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Toto je opět typický film Guye Ritchieho. Jeho podpisu si všimnete v pozitivním slova smyslu. Příběh je poměrně jednoduchý, ale místy je vyprávěn zbytečně složitě. Je to podobné jako v „Gentlemani“ a „Rozhněvaný muž“. První jmenovaný má složitější příběh s několika zvraty a větším napětím, ale aniž by byl komplikovaný. Ten druhý je na druhé straně velmi jednoduchý a je také vyprávěn poměrně komplikovaným způsobem. V „Operace Fortune“ jsou naopak některé dialogy navlečené na sebe velmi rychle, takže jsem občas nestíhal s množstvím jmen a změn lokací. Bylo to na mě trochu moc rychlé. Sotva jsem měl čas přemýšlet a nechat své myšlenky volně plynout. Nejsem si úplně jistý, ale vybavuji si pár situací, které mi nedávaly moc smysl a přišlo mi nelogické, jak se postavy v těch situacích zachovaly. Emoce jsou zde v zápletce také velmi vzácné. V každém případě jsem s postavami nemohl opravdu sympatizovat. Tím se dostáváme k postavám: Všechny zůstávají pěkně bledé a jde vlastně jen o přímou situační akci. O žádné z postav se vlastně o moc víc nedozvíte. Jsou dost stereotypní. Postava Hugha Granta je podle mě nejlepší, protože svou roli hraje velmi dobře, a tak nějak působí mnohem hmatatelněji a zajímavěji než ostatní. Obecně platí, že si krade show, když je v obraze. Jason Statham hraje svou chladnou a drsnou postavu agenta jako obvykle. Ale to je tak všechno. Je také příjemné vidět Joshe Hartnetta opět ve větším filmu. Jeho role je taková „herecká“ a je to on, kdo se vždy snaží být vtipný, ale je také „zbabělcem“ filmu. Pak je tu Aubrey Plaza jako Sarah Fidel. Je to inteligentní agentka a znovu a znovu mužům ukazuje, že dokáže víc, než za co jí přiznávají. Ještě je zde Bugzy Malone jako JJ Davies. Je to také agent a je to tichý typ a sniper, který jedná spíše ze zálohy. Ale také zůstává velmi bledý. Celkově vzato se postavy moc nevyvíjejí a každý zde hraje svou roli a zůstává uvězněn v jakémsi korzetu od začátku do konce, aniž by se z něj vymanil, což je trochu škoda, protože jsem si k nikomu nedokázal vybudovat citový vztah. Akční scény jsou solidní, ale často se téměř nezobrazují, jako by chyběl rozpočet. Každopádně osobní souboje s Jasonem Stathamem jsou zábavné jako vždy. CGI efekty jsou dobré a pokud se nepletu, mnoho scén bylo natočeno přímo na reálných místech, což se mi líbilo. Kinematografie je solidní a střihy jakbysmet. Humor je ve filmu dobře odměřený a většinou se projevuje suchým sarkasmem a pár vtipy, což se mi líbilo. Hudba byla také OK. Celkově je „Operation Fortune“ solidní, dobře vypadající akční thriller, který jde ve stopách Mission: Impossible, ale nikdy do takové třídy nedosáhne. Zhlédnutí se ovšem vyplatí a rozhodně si přijdete na své, pokud svá očekávání nenastavíte příliš vysoko. Nečekejte však třídu a styl „Gentlemani“. „Operace Fortune“ mi jistě nezůstane v paměti velmi dlouho. Ale protože jsem se dobře bavil a mohl jsem snadno přehlédnout slabiny, uděluji solidních… /70%/ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Atraktivní lokace, drahé káry a chlast, živé i neživé luxusní doplňky, to všechno je součástí vizitky, kterou by Guy, kdyby chtěl, mohl poslat Barče Broccoli. Jenže on nechce. Raději dál bude žít ve svém světě pitoreskních postav, vybírat hercům stylové outfity a propagovat stoly na barbecue dle vlastního designu. Sice to celé jede tak na tři čtvrtě plynu, dialogy často sedí v dětské sedačce a autor se vybodl na svůj tradiční špičkový produkt úvodních titulků, ale pořád to stačí na solidní zábavu. Přiznejme si však, že bez Granta se vzhledem a výřečností Luboše Zaorálka by jí bylo míň.. Apropo, kdyby Stathamovi odletěl nejvrchnější knoflík u límečku, zastaví se natáčení, dokud jej někdo nepřišije..? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Můj komentář a i hodnocení je potřeba brát s velkou rezervou jelikož bondovky, Mission Impossible a obdobný akční špionážní filmy už dávno nejsou mojí krevní skupinou. Do tohohle filmu jsem šel vlastně jen kvůli Stathamovi, kterýho mám celkem rád a už jsem s ním delší dobu žádnej film neviděl. Teď už pár slov k filmu. Příběh mě absolutně neoslovil. Ukecanost a rádoby vtipný hlášky vítězí nad akcí, které je opravdu pomálu. Statham zahrál asi co měl ale určitě hrál v zábavnějších kouscích. A co se týče samotnýho Guy Ritchieho. Ten mě bavil spíš ve svých začátcích( Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k ) dnes už mě jeho filmy moc neberou a tenhle film mi to jen potvrdil. Fandové Ritchieho a fandové akčních špionážních filmů si ale evidentně přijdou na svý o čemž hovoří i zdejší hodnocení(65%). Já radši preferuju přímočarou a možná i samoúčelnou řež alá  The Raid(2011), The Raid 2(2014). Operace Fortune: Ruse de guerre to má u mě za hodně slabý 2hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Viděno v kině. Hurá, má první návštěva velkého plátna v novém roce 2023 je tady! A musím říci, že jsem spokojený. Rozhodně jsem nečekal, že mě to tak chytne, neboť trailer mě moc nezaujal. Obával jsem se trapného humoru a divných postav. Naštěstí, nic z toho se nestalo a já se bavil od začátku do konce. Od tohoto režiséra toho asi nemám nakoukáno nejvíc, třeba GENTLEMANI mě moc nezaujaly, dokonce ani Holmes s Dewneyem. Zato takový Rozhněvaný muž se Stathamem, to už byla pecka. Není divu, že Statham skočil po další spolupráci s tímto režisérem. Ani nevím jak bych tento film žánrově a celkově popsal. Je to dost nadlehčené, na nic vážného si to nehraje, ale není to jen nějaká pitomá komedie s jednoduchou zápletkou. Celé je to naprosto inteligentní s vyváženým humorem a výbornými postavami jejich dialogy jsem přímo hltal. Statham je samozřejmě pořád borec a potěší, že se tu často objevoval v akci. Nejen přestřelky, ale i klasické zneškodnovací scénky + jeho výborné chvaty. Možná, že mu to šlo až moc perfektně, takže bych tu jisté napínavé scény uvítal, ale to je fuk. Lépe film snad ani dopadnout nemohl, s ohledem na to, co se dnes točí za píčoviny. Vedle Stathama mě zaujali Aubrey Plaza, Josh Hartnett, který mě asi nejvíc co se týče komediální stránky bavil, poté Cary Elwes, kterého snad znám jen z prvního a sedmého SAW. Hudba v pohodě. Akční scény byly dobré, bylo jich zde akorát. Ve finále to možná mohlo mít nějaké lepší rozuzlení, ale i tak vše dávalo smysl, takže není si na nic výraznějšího stěžovat. Já nevím, někomu to samozřejmě může sednout méně, ale já se bavil dobře a těším se na další vidění. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 14. januára 2021, pričom prebiehalo v Antalyi v Turecku, Farnborough (Anglicko) a Katare. (Arsenal83)
  • Agent JJ Davies (Bugzy Malone) se při představování nadřízenému dopustí zásadního faux pas – salutuje levou rukou. (Robbi)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama