Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem předchozích sedm filmů Billyho Wildera vítal s nadšením a všem jsem dával bez rozmyslu plný počet, tak zde se jedná o první zklamání. Komedie není pro Wildera tím pravým žánrem. Audrey Hepburn je sice okouzlující, ale Humhprey je pro ní prostě starý. V tomto filmů se zdá být dokonce přestárlý a zdaleko to mezi ním a Audrey nejiskří jako s Lauren Bacall. Navíc je nutno zmínit, že první část filmu je neskutečná nuda. Takže slabší ****. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pohádka a když někdo natočí něco s tímto tématem dneska, vyslouží si tak maximálně zařazení do neurážejícího předvídatelného průměru, ale v těhle starých filmech to zkrátka funguje jinak. Úžasná atmosféra, příběh přes veškerou předvídatelnost báječně šlape a snoubí se v něm čistokrevná romantika s příjemným humorem. A Audrey s Humpreym? K tomu není třeba komentář. Miluju tyhle filmy a nemůžu hodnotit jinak. ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tenhle příběh, zpracování s Fordem. Proto jsem byla připravená dát tomu plný počet. Dokoce se mi líbilo, že nové zpracování není jako přes kopírák, takže i tady mě něco překvapilo. Jenž David se jim vůbec nepovedl. Jeho představitel by měl spíš hrát Linuse. Samotný Linus byl samozřejmě dědula, ale o byl Ford taky. Ale nic z toho by mi ani tak nevdalo. Ale ten konec. To se jako opravdu jen objali? To si nemohli dát pořádnou americkou pusu? Tak to teda ne. A co nejdřív si pustím novější verzi, protože jestli se na konci taky jenom objali, tak tu hvězdu uberu taky. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Sabrina je jedním z těch filmů, které začnete sledovat a říkáte si, že vás ta naivní romantika nemůže ničím překvapit, občasné komediální prvky vás jen utvrzují v tom, že se jedná o klasický snímek, který podtrhuje černobílá barva a jímavá hudba.. a u jehož konce popotahujete a chce se vám volat- tak běž za ní, ty troubo, na co ještě jako čekáš??! :-) Možná je to pro Audrey po Prázdninách v Římě trošku slabší téma, ale mně se líbilo, mně se líbilo za 5*. (Tak joo, jsem zřejmě romanTyčka.. ;-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sladce sentimentální a kouzelné.Pořád to nejsou druhé Prázdniny v Římě,ale i tak je to zábavné a má to v sobě cosi pohádkového.Nesmím zapomenout zmínit úžasnou Audrey,na které film stojí.Už proto nechápu novější verzi Sabriny,kde má hlavní roli naprosto příšerná a ošklivá herečka.TOP ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)
  • Když se Holden do Hepburn zamiloval, Bogart ji zamítl a místo ní požadoval svou ženu Lauren Bacall. (Kulmon)
  • Humphrey Bogart a William Holden se nemohli vystát. (Kulmon)

Reklama

Reklama