Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

swed 

všechny recenze uživatele

Je příjemné si občas v klidu sednout a nechat se unášet vkusnou a nekomplikovanou romantikou. Přesně takovou podívanou přináší Sabrina. Je sice pravda, že snímek v druhé polovině lehce ztrácí tempo, navíc Sabrinina přeměna není ve filmu ukázána a někomu může vadit i to, že Bogart už není žádní mladík...inu nikdo není dokonalý. Vlastně ano, někdo dokonalý je: Audrey Hepburn! 8/10 ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Z takovýchto romantických komedií by si měli dnešní hollywoodští režiséři, scénáristé i producenti brát příklad. Výborný příběh o tom, jak nepředvídatelná láska je, patří sice k těm typičtějším, v tomhle zpracování ale ani chvíli nenudí - naopak při každé scéně se budete výborně bavit. Svůj velký podíl na tom má samozřejmě i snad nejcharismatičtější herečka filmové historie Audrey Hepburn, jejímž velkým očím i přirozené upřímnosti uvěříte cokoliv, nebo neméně charismatický Hubhrey Bogart, který už od dob Casablanky zvládl okouzlit tisíce diváků. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Wilder byl prostě ojedinělý úkaz. Dokázal utáhnout romantické slaďárny tak, že ve chvíli, kdy by film sklouzl k trapnosti a patosu, on z toho vybruslil s grácií sobě vlastní a vtipným dialogem. Nejsem zrovna fanouškem Audrey Hepburn, ale už jsem si na ní po několika filmech tak nějak zvykl a věděl jsem co můžu čekat. A když ne, tak to Humphrey zachránil. 7/10 ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Zlatá Audrey v božskej róbe od Givenchy (* naviac). Milé, ohromne vytvárajúce francúzske klišé, La Vie En Rose- ovské. Humphrey čiastočne sympatický ale v Casablance ma bral viac. I keď je trošku starý na danú rolu, no stále menej než Gary Cooper v Love in the Afternoon. Zapamätám si film aj s francúzskym kuchárom. Celkovo fajn, pobaví ale asi sa neuloží v pamäti na večnosť. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem předchozích sedm filmů Billyho Wildera vítal s nadšením a všem jsem dával bez rozmyslu plný počet, tak zde se jedná o první zklamání. Komedie není pro Wildera tím pravým žánrem. Audrey Hepburn je sice okouzlující, ale Humhprey je pro ní prostě starý. V tomto filmů se zdá být dokonce přestárlý a zdaleko to mezi ním a Audrey nejiskří jako s Lauren Bacall. Navíc je nutno zmínit, že první část filmu je neskutečná nuda. Takže slabší ****. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno