Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Ford není Bogart, Ormond není Hepburn. Co v původním filmu fungovalo, bylo milé a okouzlující, tady ztrácí veškerou logiku... Navíc milé náznaky v původní Sabrině tu jsou podány tak, aby to pochopila i babička z Kopanic... boha jeho. Ne všechno se dá předělat... a u filmů s Audrey by se to mělo rovnou zakázat:-)) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Na tento film, jsem se kdysi díval jen proto,že jsem se domníval, že to bude o jiné Sabrině:-) Když jsem svůj omyl zjistil, shledal jsem, že mě proti mému očekávání zaujal natolik, že jsem ho dokoukal a nikdy jsem toho nelitoval. Není to sice žádný zázrak, ale je bezchybně obsazený a proto funguje. Kéž by takových filmů bylo víc. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Na jednu stranu je v něm každá kulisa, jakou romantickej film dneška nemůže postrádat (od známých mužných či hezounských tváří, přes inteligentní a své ženy oplývající taktéž krásou a ještě je tu taky jejich citová vyprahlost), jenže na druhou stranu zas až tak romantickej není. Julii to docela sluší a i Harrison má to svý charismatický kouzlo, jenže není přesvědčivej. Ne dost na to, abych mu dokázal uvěřit třeba i jen stín zamilovanosti. Dějově to je klasická polívka, přesto se mi ten film líbil a i když ani romantičností ani zábavností nedosahuje na takový perly, jako Francouzský polibek nebo Pretty woman, je to mnohokrát lepší než jakýkoliv německý splašek. Jen mohli trochu víc propracovat příběh, to by tomu pomohlo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a milý film, lehce připomínající pohádku o Popelce nebo Ošklivém káčátku. Julia Ormond ze začátku vypadala jako opravdové ošklivé káčátko, pak se proměnila v okouzlující nádhernou labuť, která dokonale zamotala hlavu dvěma bratrům, z nichž jeden je už zadaný záletník a druhý totální suchar bez emocí. Právě ten suchar ale bude muset projevit kousek emocí, aby mu labuť navždy nezmizela. ()

Marooned17 odpad!

všechny recenze uživatele

To, jakou proměnou prošla Julia Ormond po návratu z Paříže mě dokonale znechutilo. Jak si může někdo myslet, že tou zoufalou změnou účesu zkrásněla? Předtím měla krásné dlouhé vlasy a fakt jí to slušelo, potom když jsem jí viděl s tím květákem na hlavě, tak jsem málem omdlel, vpadala najednou jako svá matka. Někdo napsal, že se z ošklivého káčátka proměnila v krásnou labuť. Tak z mého pohledu to bylo přesně naopak. Tyto zbytečné proměny ve filmech i v realitě nenávidím. Prakticky vždy je to jen a jen k horšímu. No alespoň vím, že i filmový průmysl se podílí na deformování estetického vnímání lidí. Pak spousta z nich vypadá, jak vypadá. Pro mě je to katastrofální fail pana režizéra, kterého si proto nemůžu vážit. Tohle prostě nezachrání ani můj oblíbený Harrison Ford, jehož zakoukání se do Sabriny jsem z výše uvedeného důvodu neuvěřil, nehledě na zoufale děravou logiku příběhu. Doufám, že jsem nikoho neurazil, není to míněno ve zlém. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)
  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)

Reklama

Reklama