Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Zůstane to v rodině." Sabrina je neuvěřitelně mile natočený film prošpikovaný romantikou od A po Z s mnoha humornými momenty, který těží z inteligentního scénáře a hereckých výkonů. Audrey Hepburn byla jako vždy naprosto kouzelná - na její zasněný pohled a neskonale milý úsměv bych se mohl dívat od rána do večera. Humphrey Bogart se svou typicky hrubou vizáží tvořil skvělý kontrast ke křehké krásce a navíc měl charismatu na rozdávání. Vedle titulní dvojice nabízí film úsměvné vedlejší postavy v podobě potrhlého bratra s pořezaným pozadím, věčně kouřícího otce bažícího po olivách či služebnictva s trefnými poznámkami. Příběhově se sice nejedná o žádný hluboký a inovativní film, je však natočen a zahrán tak svěžím a nadčasovým způsobem, že mu nelze odolat ani po těch dlouhých letech od vzniku. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Mně se nové zpracování Sabriny s Harisonem Fordem a Julií Ormond líbilo víc. Možná, protože jsem ho viděl dřív? Audrey je jako vždy kouzelná, ačkoliv krátký účes jí tolik nesluší. Co se týče ostatních - H. Ford je u mě mnohem charismatičtější a lepší herec než H. Bogart. Ale i přesto je to tak na 70%. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem předchozích sedm filmů Billyho Wildera vítal s nadšením a všem jsem dával bez rozmyslu plný počet, tak zde se jedná o první zklamání. Komedie není pro Wildera tím pravým žánrem. Audrey Hepburn je sice okouzlující, ale Humhprey je pro ní prostě starý. V tomto filmů se zdá být dokonce přestárlý a zdaleko to mezi ním a Audrey nejiskří jako s Lauren Bacall. Navíc je nutno zmínit, že první část filmu je neskutečná nuda. Takže slabší ****. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý romanticko - komediálny film s Audrey Hepburn (podala priemerný výkon), ktorý v podstate nemôže nikoho uraziť a veľmi pekne dokáže dokresliť čas strávený napríklad s priateľom či priateľkou. Tak ho teda odporúčam pozrieť s vašou polovičkou, občas si ho pristavte a trošku sa cicmajte. O čom je film? Film je o žene Sabrina (Audrey Hepburn) čo je zaľúbená až po uši do jedného muža, ale ten o ňu nejaví záujem a vlastne úplne ju neberie do úvahy. Ďalej tu celkom zaujímavú rolu hrá rozdiel medzi chudobnými a bohatými (spoločenskými vrstvami). Sabrina sa počas filmu hľadá a snaží sa pochopiť čo vlastne chce a to aj mužský predstavitelia, čiže dá sa povedať, že film nie je prázdna romantická komédia, ale je aj o hľadaní a o pocitoch ľudí. Koniec je veľmi pekný a príjemný a objíme Vás, tak tento film jednoznačne odporúčam. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem přijatelné zpracování jinak již nastokrát otřepaného příběhu. Příběhem se sice příliš neliší od těch dnešních romantických filmů, ale tento rozhodně stavím výše než tu současnou tvorbu. Tato komedie je svižnější a především si myslím, že tehdejší herečtí představitelé uměli takovéhle role zahrát s elegancí, přirozeně... Nikoho nepřekvapím tím, kdo se mi zdál jako nejlepší - Audrey Hepburn předvedla asi nejpůvabnější ztvárnění této popelkovské role. Už jsem v minulosti několikrát psal, že se mi více líbí její pozdější role ze šedesátých let, ovšem tyhlety křehké princezničky neuměl snad nikdo na světě lépe než ona. Jednou jsem měl takové slabší období, kdy jsem si říkal, co na ní tolik vidím. Pak jsem si ale pustil jeden film s ní a znovu mě okouzlila. Od té doby ji zbožňuji ještě víc a už vůbec nepochybuji. Škoda, že charismatický Humphrey Bogart i přes pár vtipných replik nijak výrazně nezáří a to, že je uváděn v obsazení na prvním místě, je spíše záměr přitáhnout diváka - má podstatně menší roli, než můžete čekat. A upřímně, na tuhle roli je už trochu starý. Tento snímek posouvají o úroveň výše také vypilované dialogy, které Billy Wilder prostě uměl - několikrát jsem od srdce zasmál. Skvost to rozhodně není a především v druhé polovině ztrácí dech, ale na nedělní odpoledne celkem dobré - lepší tři hvězdy. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)
  • Humphrey Bogart na poslední chvíli nahradil Caryho Granta. (Kulmon)
  • Když se Holden do Hepburn zamiloval, Bogart ji zamítl a místo ní požadoval svou ženu Lauren Bacall. (Kulmon)

Reklama

Reklama