Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Sabrina je jedním z těch filmů, které začnete sledovat a říkáte si, že vás ta naivní romantika nemůže ničím překvapit, občasné komediální prvky vás jen utvrzují v tom, že se jedná o klasický snímek, který podtrhuje černobílá barva a jímavá hudba.. a u jehož konce popotahujete a chce se vám volat- tak běž za ní, ty troubo, na co ještě jako čekáš??! :-) Možná je to pro Audrey po Prázdninách v Římě trošku slabší téma, ale mně se líbilo, mně se líbilo za 5*. (Tak joo, jsem zřejmě romanTyčka.. ;-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bogart s Audrey se mi k sobě sice úplně nehodí (rozdíl třiceti let je tady prostě vidět), ale oba dva mají tak velké charisma že by utáhli s přehledem i mnohem horší filmy. Sabrina je příběhově prostá klasická romantika, která sice nemá moc čím překvapit, ale i tak ty necelé dvě hodinky celkem slušně utečou (což ovšem neznamená, že by lehčí krácení nepomohlo)...70% ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a roztomilá romantická komedie v tónu kousavého vtipu, svižného dialogu, strhujícího děje a vznešené atmosféry. Lásky cit je nevyzpytatelný ve svém působení na jednotlivce, ve své aroganci, přehlížení, vlastnímu stavění lepšího člověka, chtění, trpění, čekání, bláznění, mučednictví, teatrálností a ponoření se do vzájemného opětování. Chudá dívka Sabrina Fairchild (šarmantní Audrey Hepburn), bezhlavě a trpitelsky zamilovaná do chlípně bohémského muže, se vlivem svého vzestupného sebevědomí a dvojitého mužského obletování, dostává mezi dva bohaté bratry. Do práce ponořeného Linuse (zajímavý Humphrey Bogart) a zhýralého Davida (dobrý William Holden) Larrabeeů. Zmínit se ještě musí otec bratrů Oliver (Walter Hampden) a starostlivý Sabrinin otec Thomas (John Williams), řidič dotyčné rodiny. A začíná rozkošné a hravé představení, kdy má každou chvíli navrch někdo jiný. Láska působí prazvláštní chemické reakce v lidském těle a nevyzpytatelnost v chování všech zasažených. Vše spěje až do velkolepého finále a konečného nalezení té správné a opravdové dvojice. Laskavé, příjemné a zábavné. Více než příjemné odreagování, když se zábavou dostáváme i potřebnou dávku umění a krásna pro rozkoš filmové duše. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozprávka s veľkou porciou presvedčivej romantiky. Pod pláštikom dojímavého príbehu o naivnej pipke s veľkými očami, čo sa zaľúbila do toho nepravého, sa propaguje podnikavý kapitalizmus s čestnou tvárou, umožňujúci ľuďom ľahší život.. Jednoznačne stojí na strane pracovitých biznismenov a majiteľov firiem, neváhajúcich sa vložiť celým telom aj mysľou do riadenia firmy a inovačno-podnikateľských plánov. Tento postup tvorcovia podporujú aj u menej zámožných. Na ich príklade ukazujú, že vyslanie na štúdiá do zahraničia zatraktívnia i triedne nižšie postavených v očiach elity. Alebo ako plebs môže stúpnuť o level vyššie, ak sa naučí správne rozbiť (zlaté) vajce. Poznámka: V oficiálnom texte distribútora sa píše, že hlavná hrdinka je chudobné dievča. Nuž neviem - jej oblečenie, správanie a najmä jej samostatná veľká izba mi pripomínali všelilenčo, len nie chudobu. Ale možno to vyplynulo z akéhosi amerického distribučného textu k filmu. Pretože tesne po vojne sa v USA za príslušníka strednej triedy považoval vysokoškolsky vzdelaný človek s príjmom, ktorý stačil uživiť všetky potreby partnera v domácnosti bez príjmu, dve spoločné deti, vlastníctvo auta, chaty, dovolenku dvakrát ročne a náklady na vysokú školu pre oboch potomkov. Z tohto uhla pohľadu mohla byť Sabrína považovaná za chudobné dievča. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl remake a tak se mi do originálu moc nechtělo. V poslední době jsem si, ale moc oblíbil Billyho Wildera a Audrey Hepburn a taky jsem byl zvědav na Humphreye Bogarta. Vzpoměl jsem si, že kamarád si pořídil DVDčka s A. Hepburn, nebylo co řešit. Dal jsem tomu šanci. A byl to nádherný romantický zážitek. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)

Reklama

Reklama