Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem přijatelné zpracování jinak již nastokrát otřepaného příběhu. Příběhem se sice příliš neliší od těch dnešních romantických filmů, ale tento rozhodně stavím výše než tu současnou tvorbu. Tato komedie je svižnější a především si myslím, že tehdejší herečtí představitelé uměli takovéhle role zahrát s elegancí, přirozeně... Nikoho nepřekvapím tím, kdo se mi zdál jako nejlepší - Audrey Hepburn předvedla asi nejpůvabnější ztvárnění této popelkovské role. Už jsem v minulosti několikrát psal, že se mi více líbí její pozdější role ze šedesátých let, ovšem tyhlety křehké princezničky neuměl snad nikdo na světě lépe než ona. Jednou jsem měl takové slabší období, kdy jsem si říkal, co na ní tolik vidím. Pak jsem si ale pustil jeden film s ní a znovu mě okouzlila. Od té doby ji zbožňuji ještě víc a už vůbec nepochybuji. Škoda, že charismatický Humphrey Bogart i přes pár vtipných replik nijak výrazně nezáří a to, že je uváděn v obsazení na prvním místě, je spíše záměr přitáhnout diváka - má podstatně menší roli, než můžete čekat. A upřímně, na tuhle roli je už trochu starý. Tento snímek posouvají o úroveň výše také vypilované dialogy, které Billy Wilder prostě uměl - několikrát jsem od srdce zasmál. Skvost to rozhodně není a především v druhé polovině ztrácí dech, ale na nedělní odpoledne celkem dobré - lepší tři hvězdy. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, hm... Sákriš, škoda... čekal jsem, že když dostane geniální Wilder do ruky mou milovanou Audrey, k tomu takové frajery jako byli Bogart s Holdenem musí z toho nutně vypadnout klenot... abych byl k sobě úplně upřímný, nevypadl a já nevím proč-nejspíš to bude ve scénáři, ten příběh je přece jenom strašně jednoduchý a připitomělý... Audrey je úžasná, Holden s Bogartem hrajou svoje standarty, pěkně se na to dívá, ale nic extra... Nevadí, i tak dobrá práce! 70% ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

když jsem vkládala dvd s fixkou napsaným nápisem "sabrina", tak jsem se strašně bála.. strašně jsem se bála, že už jsem ten film viděla a že tam bude hrát ten nemožný harrison ford a já se zase zadusim tou přiblblou romantikou.. a ejhle! ford se nekonal, jednalo se o tenhle původní snímek s něžnou, krásnou audrey a charismatickým fešákem bogartem:-) takhe sladké to bylo akorát.. nemůžu se zbavit dojmu, že některé snímky si remaky prostě nezaslouží.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sladce sentimentální a kouzelné.Pořád to nejsou druhé Prázdniny v Římě,ale i tak je to zábavné a má to v sobě cosi pohádkového.Nesmím zapomenout zmínit úžasnou Audrey,na které film stojí.Už proto nechápu novější verzi Sabriny,kde má hlavní roli naprosto příšerná a ošklivá herečka.TOP ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Sabrina je jedním z těch filmů, které začnete sledovat a říkáte si, že vás ta naivní romantika nemůže ničím překvapit, občasné komediální prvky vás jen utvrzují v tom, že se jedná o klasický snímek, který podtrhuje černobílá barva a jímavá hudba.. a u jehož konce popotahujete a chce se vám volat- tak běž za ní, ty troubo, na co ještě jako čekáš??! :-) Možná je to pro Audrey po Prázdninách v Římě trošku slabší téma, ale mně se líbilo, mně se líbilo za 5*. (Tak joo, jsem zřejmě romanTyčka.. ;-) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)
  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)

Reklama

Reklama