Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firma ROBGEN INDUSTRIES měla po několika letech výzkumu uvést na trh vylepšený typ androida, specializovaného na ochranu osob. Ale hned po první prezentaci došlo k tragédii. Zkušební kyborg J269 (Olivier Gruner) podle naprogramování sice přesně zasáhl při pokusu o znásilnění Nory (Daphne Ashbrook), ale nešťastnou náhodou útočníka zabil. Prezident společnosti a zároveň tvůrce kyborga Goddard Marx (John Glover) se snaží za každou cenu případ ututlat. (šubelinka)

(více)

Recenze (12)

moriero 

všechny recenze uživatele

Čišela z toho béčkovost jak sviňa. Jak scénářem tak provedením. Ale nějak u mě převládaly příjemné pocity. A to je u filmu hlavní. Asi jsem byl nějak na ten snímek naladěný. Hodně tomu pomohl pro mě moc neznámý Gruner. Asi kdybych byl 15-letá puberťačka, tak mám jeho plakát z Bravíčka nalepený na zdi. Vytkl bych snad jen všudypřítomnou tmu (musel jsem se pak podívat na Googl, jak ti herci vlastně vypadali) a někdy násilný přechod z robotího chladu do vřelých citových výlevů. Ale jak říkám, Grunerovy psí oči a šokující áčková pointa na konci vše zachránily. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný sci-fi film s Olivierom Grunerom. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch blízkej budúcnosti, kedy sú androidi už bežnou súčasťou spoločnosti a slúžia na ochranu osôb, ale deň pred dôležitou tlačovkou významnej firmy, ktorá ich vyrába jeden android chce ochrániť pracovníčku firmy pred znásilnením a náhodou útočníka zabije. Ale prezident spoločnosti si takúto reklamu nemôže dovoliť a tak pošle skupinu žoldnierov, ktorá má androida aj pracovníčku zabiť, no android má výnimočné bojové schopnosti a chce ženu chrániť. Spracovanie mohlo byť aj lepšie, ale ani takto nie je zlé. Prakticky celý film sa odohráva v jednej budove a funguje na princípe akčných filmov na uzavretom priestore, takže jeden akčne schopný hrdina a žena, ktorú chráni sa snažia prežiť a hľadajú cestu preč z uzavretej budovy, ktorá je plná žoldnierov. Tento princíp mám rád a celkom dobrý je aj tu, ale len predsa je tu niekoľko slabších miest, viacero prvkov pôsobí pomerne hlúpo a mimo akcie filmu až na jeden nečakaný zvrat chýba dynamika. Aj takto sa na to bez väčších problémov pozerá, ale dalo sa z toho vyťažiť aj omnoho viac. A čo je pre mňa úplne nepochopiteľné, celá budova má dosť slabé osvetlenie a tak toho často nie je moc vidno. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom dobrá. Jej hlavnou nevýhodou je slabšia prehľadnosť, za čo ale môže to spomínané osvetlenie budovy, ale súbojov je dostatok, Gruner sa vie ohýbať, síce zo začiatku protivníkov iba porazí a nechá tak, ale časom ich už našťastie začne aj likvidovať, len škoda, že tie ručné likvidácie sú slabšie natočené. A okrem toho sa tu aj často strieľa síce v dobre pozerateľných, ale obsahovo aj vizuálne nenápaditých prestrelkách. Herecké obsadenie nie je najhoršie, Olivier Gruner v hlavnej úlohe je na tom dobre, androida zahral dôveryhodne po všetkých stránkach a ani s akciou nemá problém, nesklame ani jeho pomocníčka a záporáci až na šialeného šéfa známeho z mnohých televíznych seriálov plnia funkciu bezmenných pomerne ľahko likvidovateľných protivníkov. Ale zaujalo ma, že pôsobia dojmom vojakov z Votrelcov, či už zbraňami, spôsobom pohybu a rôznymi pomôckami. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, ale dajú sa zniesť. Automatic je omnoho béčkovejšia verzia Smrtonosnej pasce, Votrelcov a Univerzálneho vojaka, ale pozerá sa na to dobre a ani akcia nesklame. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 59%. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Akčním létům mého života Grunerovy bojovky jaksi unikly, tak je musím nakoukávat až teď. Věřím, že tohle by se mi v 15-ti asi dost líbilo aneb jeden z mnoha snímků konfrontující umělou inteligenci s tou lidskou. Gruner film v pohodě utáhnul, probíhá nějaká střelba, pár výbuchů a několik osobních soubojů, v nichž Olivier preferuje aikido a kickbox, avšak celé je to utopené v absolutní tmě, neboť film se odehrává ve zhasnuté budově. 80 minut docela uteklo a já jdu na Savate, kde doufám alespoň občas problikne světlo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to určitě nijak extra originální ani inovativní akční béčko z poloviny devadesátých let, ale dá se v pohodě zkouknout. Ten koncept sice vpravdě nepřichází s ničím novým, ale v rámci možností docela funguje a co se týče výtek některých uživatelů zde v jejich komentářích, že film je po celou dobu tak tmavý, že v něm není moc vidět, tak mě to zase až tak extrémní nepřišlo. Souboje jsou celkem přehledný a dá se v nich dobře rozpoznat co zrovna ten který aktér právě dělá. Přestřelky jsou průměrný, ale určitě nijak nepohoršující a co je nejdůležitější mám v tomhle filmu hned dva svoje herecký oblíbence té doby. Jednak je to Olivier Gruner v roli automatica který celkem bez problému zvládá zahrát strojově přesnou mašinu na zabíjení bez větších emocí, ale především z rozmanitými bojovými schopnostmi. No a pak je tady ještě Jeff Kober ve své naprosto typické a na míru ušité roli zábavného přehrávajícího záporáka. Výsledek jak už jsem zmínil není nikterak objevnej, ale pokud máte rádi klasickej souboj jeden proti všem v uzavřených prostorách jednoho baráku navrch ještě z nějakými těmi hi tech vychytávkami, tak vás tenhle filmík rozhodně nijak nepohorší a nezklame.60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoc, ale začátek příběhu mi silně připomíná český snímek 'Babičky dobíjejte přesně'. Android do domácnosti. Jelikož se jedná o americkou tvorbu, v tomto případě na ochranu. Jak jinak. Šablona však udává zcela předpokládaný směr. Android poruší zákon robotiky a zabije člověka. Je fuk, jestli omylem, nebo ne. Prostě vznikl problém a je třeba ho řešit. Aby byla zvýrazněna temná atmosféra, celou dobu se vše odehrává ve zhasnuté budově. No, nevím jestli se zrovna tohle povedlo. Spíše to vypadalo omšele a uměle. S akčními scénami se nepřehánělo, což je velké plus. Příběh měl alespoň šanci se plynule odvíjet. Byť se jedná o levný videosnímek, což je hodně vidět, nedopadl zase až tak zle. S androida doslova zářilo lidumilství, zato šéf firmy, byl pěkný šílenec. Trochu klišé, ale nevadí, někdo hrdina být musel. ()

Reklama

Reklama