Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Biely lotos HBO z dielne vynikajúceho scenáristu, režiséra a showrunnera Mikea Whitea  ponúkla tak prenikavý pohľad pod pozlátko luxusného havajského letoviska, že si nečakane vynútila druhú sériu. Osobití hostia a vskutku zaujímavý personál počas jediného týždňa presvedčil televíznych divákov, že dokonalosť turistov, široký úsmev zamestnancov aj idylickosť prepychového rezortu je úplná ilúzia. Teraz čakajte úplne nové tváre (až na citovú vydieračku Tanyu v podaní vynikajúcej Jennifer Coolidge) a inú destináciu, Sicíliu. Dej sa bude skôr než o dynamiku medzi „pánmi“ a „sluhami“ opierať o mýtus maskulinity a feminity a o motív žiarlivosti. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série jednoznačně převyšuje tu 1.! Nejen ještě lépe napsanými postavami, ale i dějem a napětím, které se především ve druhé polovině série dalo krájet jak porce jehněčího. Sicílie je naprosto nádherný kus krajiny, kamera byla naprosto DOKONALÁ, je slast pro oči dívat se na každý záběr - tak dobrou práci s kamerou jsem už hodně dlouho neviděl. Herecké obsazení je úchvatné, herci předvedli skvělé divadlo, jako fakt respekt všem zúčastněným, hlavně finále této řady je naprosto skvělé a tak dobře zakončit příběh jsem též dlouho nikde neviděl, většinou to jsou otevřené konce bez hlavy a paty. 2. sérii tak mohu jednoznačně doporučit, dokonce bych jí nováčkům doporučil více než tu 1., ale i ta stojí za to. Jsem zvědavý, co si pro nás Mike White a spol. připraví do 3. série, která bude mít fakt těžký úkol - překonat skvělou druhou řadu. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej, pre mňa rozpačitej sérii, kde som nebol úplne presvedčený o tom, či sa mi to vlastne páčilo alebo nie nám Mike White servíruje sériu druhú, ktorá predčila moje očakávania a ja som sa nevedel dočkať ďalších dielov. Vo všetkých smeroch sa kvalita seriálu vyšvihla, čo som pri pokračovaní nečakal. White a jeho jemná, citlivá práca s kamerou ma uchvátila a na toľko zaujala, že som hltal každý jeden záber, kochal sa  režisérskym umom a krásami Talianska. White Lotus sa môže pýšiť kvalitnými hercami, ktorý s nadhľadom zvládajú svoje charaktery a veľmi ľahko divákovi prirastú k srdcu. Za kvalitami nezaostáva ani scenár a výborné dialógy, ktoré robia seriál seriálom. Oceňujem gradáciu deja a budovanie napätia, ktoré sa dalo v posledných dieloch krájať a všetko to vyvrcholilo v poslednom, asi v najlepšom diely celého seriálu. Nezostáva mi nič iné, iba poďakovať za pondelkové výlety na Sicíliu a tešiť sa na tretiu sériu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu mě přesvědčila o dvou faktech. Prvním je to, že Mike White ví, co dělá a dělá to moc dobře. Druhým je jistota, že kdybych se někdy mohl hypoteticky vydat za hranice všedních dnů, určitě bych se nenechal ubytovat v jednom z hotelů řetězce Bílý lotos. Byl by to sice adrenalin, ale ta rizika jsou přece jen příliš velká. Postavy z první série na mě působily přece jen depresivněji, druhá řada mě zase potěšila mnohem zajímavějším prostředím. Naprostá většina postav byla opět skvěle vykreslená, jejich příběhy stály za pozornost, Mike White spáchal i napodruhé drama, které mě zaháčkovalo, zpestřil ho inteligentním humorem a občas mě překvapil myšlenkou, která se mi zdála být na běžný seriál až nečekaně hluboká. Asi to nebude úplně běžný seriál. S optimismem (u mě ne zrovna častým) hledím směrem ke třetí sezóně. / Poučení: Co se stane na Sicílii, zůstane na Sicílii. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní seriálový rok kromě závěrečné řady Better Call Saul a první! poloviny čtvrté sezóny Ozarku nedoručil zas takové množství záležitostí, které by člověka přikovaly k obrazovce. Jestli ale nějakou ano, je jí rozhodně pokračování loni ještě poněkud nenápadného Bílého lotusu. Takhle černohumorné civilní projekty jsou stále a stále potřeba a pokud dokáží překonat samy sebe a stvořit navazující série mnohem lepší než ty původní, je vyhráno. Tohle sedmero epizod byla jedna velká slast a přeju si, aby White nepolevil ani u avizované třetí řady. [viděno na HBO Max] ()

Flynn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 1. sérii, kterou jsme zhltli během pár večerů jsme hned navázali tou druhou. Ze začátku jsme si museli zvykat na nové postavy (krom korpulentní blondýny - ta tu svoji divnoblbost hraje tak skvěle, až mě místy docela srala, ale to byl záměr). Přijde mi, že druhá série ubrala na humoru a přidala trochu více lidského dramatu a napětí. Postavy mi příidou vykreslené ještě o trochu lépe než v té první. Je to zase skvěle vybudované a pocukrované záběry krásného prostředí Sicílie s vynikající hudbou. Finále opět graduje a poslední 2 díly to ženou celé zase k jistým pěti hvězdičkám. Už teď se těším na třetí serií, ať už ji umístí kamkoli na světě. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (8)

  • Veštkyňa hovorí: "La pazzia ti porterà al suicidio," čo znamená "Šialenstvo ťa dovedie k samovražde." (molcan2)
  • Kniha, ktorú Albie (Adam DiMarco) číta, je "Architektúra uzavretých svetov" od Lýdie Kallipoliti. Je o uzavretých, sebestačných systémoch, ktoré by mohli metaforicky opisovať strediská Bieleho lotosu. (molcan2)
  • Druhá série se natáčela ve skutečném hotelu na Sicílii. (raininface)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama