Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je teda nářez!!!!!!!! Přestřelky jsou naprosto vynikající a už chápu proč s vyslovením jména John Woo všechny akční magory přepadne posvátná úcta. Tohle se totiž opravdu jen tak nevidí hrdinové si to s bouchačkami dávají tak nehorázně že klerikové z Equilibria jsou proti nim hadr. Chow Yun-Fat s brokovnicí je fakt cool a když se stará o to mimino... Takhle nějak by měl vypadat Punisher, holt každej den neni posvícení. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po prvej prestrelke je jasné, že toto je ten film kde sa záobníky nemenia. Kto má zhliadnuté Wooove hollywoodske filmy, tomu budú niektoré scénky známe. Dej je slabší ako pri Killerovi no na oplátku na konci čaká inferno so stovkou mŕtvych pri prestrelke v nemocnici, kde som len žasol ako to mohli natočiť, že to nekonečné strieľanie nevyzerá otrepane a kompozície prestreliek v chodbách nemocnice, kde si dvaja policajti prestrieľavajú cestu, si tiež zaslúžia uznanie. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže Killer disponuje akčním drajvem a vypravěčskou poetikou, které lze slovy jen těžko popsat a vystihnout, tak pro zběsilé vyvražďovací tempo Hard Boiled ve známém vesmíru pojmenování zkrátka už neexistuje. Ale asi tak - kdyby všichni ti, kteří se příběhem nedokázali prostřílet a zůstat naživu, byli židé, jednalo by se o zdaleka nejoblíbenější snímek Adolfa Hitlera (kdyby ho měl možnost zhlédnout, samozřejmě) :D Takhle bez respektu obírat o život nejen stovky záporáků, ale i desítky nevinných, v hollywoodských konvencích takřka nedotknutelných civilistů, to prostě nikde jinde neuvidíte. Jsem sice jeden z mála, komu úplně nevyhovoval charakter závěrečné nemocniční přestřelky, která už chvílemi upadala do těžké parodie, ale úroveň prožitku filmové akce s grandiózně vypiplaným vizuálem a chytře upgradovaným příběhem "v pozadí" je přesto tak čistá a intenzivní jako v málokterém jiném akčňáku devadesátých a ostatně i všech zbylých let. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, asi v rámci subpubžánru >hongkongské mlátostřílečky< má tanhle duchaprázdnost něco do sebe. Mám však podezření, že tento filmařský >mašíbl< je určen snad jen nějakým těm podivným uživatelům nějakých těch blbých televizí všeho světa - a ač (to klidně přiznám) jsem se chvílemi i bavil, nejsem schopen tuhle srajdu nějak objektivně zhodnotit. Ano, bombastické BÉČKO, u kterého je asi stylové si uchcávat a mít pocit toho spiklenectví s podobně postiženou komunitou... Podle zdejších hodnocení pomalu nejlepší film v databázi. Možná proto, že soudní lidi se na to s odpuštěním vyserou. Takže - bez nějaké zášti (a opravdu nemám nic proti akčním filmům jako žánru!) - absolvováno ze studijních důvodů a bez zaujetí i bez ujetí, čili poctivě bez hodnocení... - - - P.S. Na novácké debivizi s totálně stupidním šašským dabingem našich béčkových čudlařů - toť vskutku zase jednou ta pravá fiskulturní úchylnost! Měkké, jak ty sračky vyvařený... - - - P.P.S. Po zhlédnutí na dvd (samozřejmě v původním znění v kantonské čínštině!) jsem se rozhodl (pře)hodnotit. Dvě hvězdy za dvě >hvězdy< , jinak nic víc... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další ukázkový akční spektákl z dílny neodiskutovatelné legendy žánru – Johna Woo. Woova bravurní rozlučka před vstupem do Hollywoodu vyniká kromě vymazlených akčních scén i nezvykle otevřeným přístupem k násilí, což si vymohlo dosti razantní cenzorské zásahy. Odlétávající střepiny, mezi explozemi elegantně padající těla, krev stříká proudem a mezi tím vším Chow-Yun Fat v ostré střelbě ze dvou pistolí. A vše korunuje vydatné předlouhé finále v nemocnici s mistrovskou instrumentací akčních scén. Škoda, že mistrovy poslední opusy za oceánem dopadly tak, jak dopadly. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Stejně jako v mnoha dalších filmech Johna Woo, akční sekvence byly částečně improvizované. "Schodišťový sestup" v čajovně či zakončení stejné scény s moukou (s nápadem přišel Chow Yun-Fat) patří k nejznámějším. (Satan)
  • Během přestřelky v nemocnici, kdy Yuen a Alan nastoupí do výtahu, měl štáb přibližně 20 sekund na to, aby uklidil podlaží, aby tak vypadalo jako úplně jiné podlaží. (HellFire)
  • Ve filmu se objevilo přes 200 zbraní. (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama