Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

okkac 

všechny recenze uživatele

První klasická "wooovka". Chow Yun-Fat je tu sice jako až třetí hlavní postava, nicméně jeho postava Marka si celý film ukradne spíš pro sebe, hlavně díky skvělé a Johna Woo definující přestřelce v restauraci, kde si Mark schová pistole do květináčů, takže tragický osud dvou bratrů bude pro vás až na druhem místě. A samotný John Woo se zde v několika scénách mihne jako policejní inspektor. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Je snadné stát se gangsterem, ale je těžké toho nechat“ První film Johna Woo, jenž se zapsal do dějin, sleduje jednoduchý příběh o pomstě, které předchází zdlouhavé vyrovnávání se s minulostí. Akčních scén zde nenajdete mnoho, je to spíš óda na heterosexuální mužské přátelství, ženy a jejich zájmy v tomto snímku nikoho nezajímají. Režisérův vizuální styl ještě nebyl zdaleka tolik promakaný jako ve filmech následujících, nepřekvapí tudíž, že více pozornosti věnuje právě snaze o pečlivé vykreslení jednotlivých charakterů. Mezi samotnými akčními scénami pak možno překvapivě nalézt také několik syrových soubojů muž proti muži, ale i milovníci přestřelek si přijdou na své, jenom v omezenější míře. 70% Zajímavé komentáře: tombac, mm, Zdenda ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh je chytře vedený, člověka zajímá, jak to scénárista a režisér zakroutí dál, a musím říct, že pro mne mnohdy opravdu překvapivě. Akční scény jsou, smíří-li se člověk s dávkou nadsázky, s níž poetika filmu pracuje, opravdu povedené a linie vývoje vztahu dvou bratrů a linie měnícího se přátelství dvou hlavních hrdinů mne oslovily vůbec ze všeho nejvíc. Malinko mi vadily přece jen trochu příliš mravoučné sentence, zvláště v závěru filmu. Určitě by prospělo, kdyby režisér uvěřil, že divákovi také něco dojde samo. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pozrene opat po rokoch: pamatam si na den ked som sa dozvedel ze na NOVE budu davat Honkongsky akcnak od Johna Woo, ktoreho tvorbu som poznal len z jeho americkych filmov (a to sa pisal len rok 1996 ci 97), ale pocul som legendy o jeho cinskej tvorbe. i dnes ma jeho prvy "pravy" heroic bloodshed (po vojnovom Heroes shed no tears) co ponuknut i ked akcie tu nie je tolko ako sme zvyknuty a hlavne nie je tak dokonala ako v jeho dalsich filmoch. vacsina filmu sa sustreduje na pribeh dvoch bratov Kita a Hoa, kazdy na opacnej strane zakona. cinske prepalene melodrama a trapny humor sa tu tiez nachadza, ale nie je to v takom mnozstve az by to bolo smiesne. ako uvod k tvorbe Johna Woo je to idealne... povodny koment: môj prvý kontakt s hk tvorbou majstra akcie johna woo, a tiež prvý film v ktorom som spatril vynikajúceho chow yun-fata (a pochopil prečo práve on patrí do top 3 akčných hviezd hk). akčné scény sú skvelé, ale ešte nie sú tak vypilované k dokonalosti ako napr. v hardboiled. dej filmu vás pohltí, niektoré scény vám v pamäti zostanú ešte dlho (prestrelka s kvetináčmi) a melódiu z filmu si budete pískať ešte nejaký ten týždeň potom čo si túto (dnes už určite) klasiku pozriete. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek udělal pojem z jména John Woo. Leccos už je ale i na mě moc. Rytíř krvavých baletů ve svém přelomovém projektu (producent Tsui Hark jej vyvedl z tvůrčí krize), kde je přátelství, morálka a hrdinství prezentováno zcela typickým asijským způsobem. Východní mentalita mi ale zřejmě nikdy nepřiroste k srdci, takže když Woo na plátně zrovna neosciluje mezi precizní choreografií, pěstními souboji a svištícími kulkami a nesnímá to několika kamerami, tak to asi není pro mě!! Sic Lepší zítřek v roce 1986 zaznamenal obrovský úspěch, nedostižný akční mistr mě dostihnul až v následujících letech a naplno pohltil až s duem Cage/Travolta. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Anglický titul filmu A Better Tomorrow vznikol z prekladu titulu piesne spievanej dvomi deťmi (v mandarínskej čínštine) niekde uprostred filmu. Túto pieseň majú vo zvyku spievať v Číne na Silvestra. (beso74)
  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)
  • Postava Marka Gora měla být původně pouze malá vedlejší role, když si ale John Woo všiml hereckého talentu Chow Yun-Fata, přepracoval scénář tak, aby mu dal větší roli ve filmu. (tequilla)

Reklama

Reklama