Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

salalala 

všechny recenze uživatele

I když to na začátku vypadá na lehkou komedii, posléze se film rozjede a vydíme klasický wooovský příběh tragických rozměrů. Žádné laciné dialogy, neskutečné přestřelky, krvavá akce, to všechno v Lepším zítřku je. Chow Yun Fat tu hraje sice menší, ale podstatnou roli a vůbec všichni herci jsou tu báječní. Klasický Woo, klasický hongkong. Lepší zítřek rozhodně nedosahuje kvalit Killera, Hard Boiled a Kulky v hlavě, nicméně je základem všech akčních filmů, proto stojí za to ho vidět. Budete se určitě bavit, já dávám čtyři hvězdy a 80%. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

John Woo roztáčí krvavý epos s poetickým příběhem o dvou bratřích, stojících každý na opačné straně zákona. Chow Yun-fat ve vedlejší roli a jeho dvě Beretty sypou olovo v akčních scénách rychlostí kulometu, za doprovodu zpomalovaček, 80s hudby, hodně krve a pověstného Asijského humoru. Tentokrát ubylo akčních scén ve prospěch příběhu. Příznivci Johna Woo budou vrnět blahem. Pro ostatní to bude kýčovitá slátanina. 83% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první film Johna Wooa, kterým se skutečně dostal do povědomí a pro který se stal hlavně synonymem režiséra, který dokáže natočit pořádnou akční řežbu. Hvězdou jeho filmu je Yun-Fat Chow, který nebyl v amerických filmech nikdy pořádně doceněn, ale tady předvádí opravdu parádní kousky. Žádné kopy a údery, ale pořádně krvavá řežba. To je recept, na který Woo vsadil, spolu se zajímavými postavami a ucházejícím příběhem. A vyšlo to. Na tohle se dobře kouká, pokud máte rádi drsnější akci. Síla tohoto filmu je i v tom, jak dokáže ladně spojovat drsnou akci, humor i vztahovou rovinu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Problém s Wooovými hongkongskými filmy mám jen takový, že mě nikdy nezajímají v emocionální rovině a v rovině příběhu - které jsou ale zjevně důležitou součástí těch filmů, obzvlášť v tomhle konkrétním, kde je tak málo akce. Pro mě jde ale hlavně o čekání na akční scény s pouze malým prožitkem z jejich pojiva, jinak se na to napojit nedokážu. Je to samozřejmě víc můj problém než problém Wooa a i tak jde o dostatečný zážitek. 3 a 1/2 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek udělal pojem z jména John Woo. Leccos už je ale i na mě moc. Rytíř krvavých baletů ve svém přelomovém projektu (producent Tsui Hark jej vyvedl z tvůrčí krize), kde je přátelství, morálka a hrdinství prezentováno zcela typickým asijským způsobem. Východní mentalita mi ale zřejmě nikdy nepřiroste k srdci, takže když Woo na plátně zrovna neosciluje mezi precizní choreografií, pěstními souboji a svištícími kulkami a nesnímá to několika kamerami, tak to asi není pro mě!! Sic Lepší zítřek v roce 1986 zaznamenal obrovský úspěch, nedostižný akční mistr mě dostihnul až v následujících letech a naplno pohltil až s duem Cage/Travolta. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Scéna v baru, ve které Mark Gor (Chow Yun-Fat) vypráví příběh, kdy byl donucen vypít moč, je založena na skutečném incidentu, který se stal právě samotnému herci a režisérovi Ringo Lamovi. (tequilla)
  • Chow Yun-Fat (Mark) nosil ve filmu sluneční brýle značky Alain Delon. Po premiéře byly brýle teto značky po celém Hong Kongu vyprodány. Delon později poslal Chow Yun-Fatovi dopis s osobním poděkováním. (tequilla)
  • Postava Marka Gora (Chow Yun-Fat) se ukázala být tak populární, že mnoho mladistvých v Hong Kongu přijalo jeho styl (černý trenčkot, sluneční brýle, sirka v ústech). Obchody po celém městě byly vyprodány včetně slunečních brýlí značky Ray-Ban za necelý týden po premiéře filmu. To vše vedlo k tomu, že filmoví kritici a vládní úředníci obvinili režiséra Johna Woo, že glorifikuje životní styl triád. (tequilla)

Reklama

Reklama