Reklama

Reklama

Ted K

Trailer

Obsahy(1)

Někdejší univerzitní profesor matematiky se izoluje od civilizace ve své chatě uprostřed rozsáhlých lesů americké Montany. Pozoruje zásah člověka do přírody a destrukční potenciál moderních technologií na životní prostředí. Postupná radikalizace společensky vyloučeného podivína vede ke zrodu ekoteroristy známého jako Unabomber. Hraný životopisný snímek čerpá z deníkových záznamů a filozofujících manifestů Theodora Kaczynského a pomocí montáže vizuálních metafor a snových sekvencí s úryvky z klasické i populární hudby vytváří úvahu o násilí jednotlivce vůči společnosti a společnosti vůči přírodě. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Netradiční biopic, v němž se tvůrci pokusili přiblížit myšlení amerického teroristy Teda Kaczynskiho známého pod přezdívkou Unabomber. Rozhodli se koncentrovat čistě na jeho postavu – perspektivu a vnímání někdejšího univerzitního profesora, který se z odporu k moderním technologiím uchýlil k prostému životu v dřevěné chatičce uprostřed lesů v Montaně, kde pečlivě plánoval a prováděl své sabotáže. Skrze eklektickou koláž metaforických obrazů a zvuků film zprostředkovává imprese z jeho dnů, cituje úryvky z jeho obsáhlých deníků a skrze klipové sekvence hudebních skladeb (od klasické hudby, přes pop až po grunge) zpřítomňuje jeho pohnuté vnímání světa. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sharlto Copley jako známý eco terorista Unabomber! Kdo viděl seriál Unabomber určitě ocení film méně, já šel do filmu úplně neobeznámen a musím říct, že nejsem s touhle životopisnou adaptací až tak spokojen. Sharlto Copley si podává víceméně one man show a hraje velmi dobře. Jako sonda do duše dalšího zvráceného jedince s odporem k moderním technologiím, to částečně funguje, ale rozhodně film selhává v té Krimi a znepokojivé stránce. Film se hodně soustředí na voice- overy hlavního hrdiny, přežití v divočině a plánování sabotáží, což by stačilo tak na půl hodiny, ale zabít tímhle stylem celý film ve dvou hodinách je vyloženě bolestivé. Pokud se jednalo o jeden z největších manhuntů v FBI historii, tak docela zamrzí, že se zde neobjeví žádný pořádný detektiv, který by po něm pátral, vlastně si divák neužije ani pořádných výbuchů a mrtvol, takže za mne docela zklamání. Zajímavé ano, ale taky trochu nuda bohužel. Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 2/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 1/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 5.5/10. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Som milo prekvapený nestrannosťou v tomto filme. Žiadne hranie na city, aké vidíme v iných filmoch a dokumentoch o Unabomberovi. Dozvieme sa aj o jeho motívoch a vžijeme sa do jeho postavy a charakteru, vôbec nevadí, že v limitoch béčkovejšej formy žánru. Žiadne nadbytočné efekty, afekty, dramatizácie a hroty, to tiež oceňujem. Dá sa to pozerať, ale trochu sa to vlečie, nečakajte nič moc akčné. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nedá mi to a musím si trochu hrát na dramaturga - film by byl MNOHEM lepší kdyby jsme spolu s unabomberem sledovali i pátrání po něm. Takto je Sharlitova one man show prázdná, navzdory jeho hereckým schopnostem. Hlavní postava je tu pouhý pošahanec s odporem k lidské společnosti a civilizaci obecně, bezcharakterní chudák s velikášským komplexem, bez charakterního vývoje a dramatického oblouku, a to není na dvouhodinový film příliš zajímavé. A mnohem víc by mě zajímaly detaily jeho četných útoků, a práce policie na jeho dopadení, ale o tom tu není vůbec nic. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S myšlienkami toho chlapa som sympatizoval a tiež tu bola vybraná veľmi dobrá hudba. Inak ale prevedenie slabšie. Chlapík totiž začal pripomínať mentálne zaostalého, ktorý nerobí nič len v divočine nadáva na lietadlá na oblohe a drevorubačov v lese. Hlbší príbeh žiadny, dôvody konania z minulosti ostali zakryté. Predstavovanie klimatických aktivistov v akom šate ľudí skôr odrádza. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu a skutočné udalosti, aj natáčanie prebiehalo v americkom štáte Montana v meste Lincoln. Tedov (Sharlto Copley) dom bol postavený na identickom mieste, kde kedysi stál dom Teda Kaczynskiho. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama