Reklama

Reklama

Ztracené království pirátů

(seriál)
  • Česko Království pirátů (více)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Působí jako výplod mýtů a legend. Svérázní psanci přinášející na širé moře vraždy a chaos ovšem nejsou hollywoodský výmysl. Dokonce vytvořili vlastní demokratickou republiku... (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Netflixovské podanie dejín s mizerným herectvom a prekrúcaním či dokonca až fantazírovaním o udalostiach, ku ktorým nemáme dokonalé informácie, ale to neznamená, že si ich musíme vysvetľovať po svojom. V podstate ešte aj seriál Čierne vlajky je historicky vernejší a nepochybne pútavejší. Netflix to poňal celé po svojom a ohýbanie histórie v tom správne liberálno-progresivistickom smere je u nich povinnosťou. A tak sa tu dozvedáme, že aký to bol strašný svet pred 300 rokmi, kedy fungovalo otroctvo a neboli povolené rozvody - to fakt dávame na jednu úroveň? Z pirátky Anne Bonney, o ktorej osude sa vie dosť veľký prd sa tu urobil svätý grál feminizmu, pretože bola taká slobodná, že mohla ošukať všetkých pirátov, zahodiť ženské šaty a obliecť si mužský odev. Úžasné, to znie fakt sexy. Mnoho z tej libiotskej propagandy tu popísal aj užívateľ diccon. Nedá sa nič iné len konštatovať, že určite sa neučte dejepis z dokumentov netflixu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál od Netflixu, který popisuje historii pirátů v karibské oblasti v 18. století. Hezky zobrazuje, co stálo za jejich vznikem a jaké to mělo následky. Taky se tu dozvíme, jak vlastně pirátská společnost vypadala a fungovala. Je to rozhodně dost zajímavé, co se tady člověk všechno o tomto tématu dozví. Je to proloženo hranými scénami z jednotlivých období a konfliktů z pohledu historických postav. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moře je slaný hrob Pirátů!! Netflix natočil nejlepší žánrovou věc s Piráty, co jsem kdy viděl a fanoušci Historie a Pirátů si tohle nesmí nechat ujít. Je zde využit polo dokumentární styl. Tedy vypráví se zde epický příběh s krásným vizuálem, skvělými kostýmy a řízným drivem, který je doplněn výklady zkušenými historiky a funguje to výborně. Seriál nám představí vznik Pirátské demokratické republiky v Nassau až po konec zlaté éry Pirátů a je to strhující, velkolepé a tak poutavé, že při sledování jsem měl několikrát čelist až na zemi. Herci jsou vybráni naprosto věrohodně a trefně a z pirátů nejvíc zaujme trio Black Sam Bellamy, což byl férový a nejbohatší pirát své doby, Charles Vane, tyran a psychopat zároveň proslaven mučením a týraním vězňů a pak samozřejmě nejznámější Edward Thatch!, který si na svou největší slávu musel chvíli počkat, ale nutno uznat, že ten jeho přerod/proměna v absolutní ztělesnění ďábla a šílence aka legendárního Blackbearda je zde natočená dokonale. Tedy jakmile propadne šílenství a vystoupí na příď své lodi se zapálenými vousy, 3 kolty a zařve na širé moře I am Blackbeeard! tak husí kůže byla snad i na prdeli. Mezi silné momenty považuji i zajetí největší otrokářské lodi Whydah! a představení korzára, lovce pirátů kapitána Woodse Rogerse, což byl úhlavní nemesis všech pirátů a nemilosrdný člověk už od pohledu. Seriál má výborné tempo, neskutečně graduje, je narvaný pěknými dějovými zvraty, hezky zde fungují intriky a zrady, je zde i dostatek sexuálních scén ( Nejslavnější pirátka Anne Bonney, která ve svých 16 letech ojela snad všechny!!) jsou zde silné dialogy a hutný vývoj všech charakterů, kde zamrzí možná jen akce, které nebylo ve výsledku tolik a finále bych si přál možná velkolepější, ale tak či tak je to záležitost, kterou jsem si moc pěkně užíval. "Budem tak bohatí, až budeme srát zlato!!". 9/10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ztracené království pirátů je důkazem, že Netflix může dělat i kvalitní dokumentární série, dobře zahrané, s atmosférou a kvalitním vším okolo. A také, že i Čt si troufne na to, na co si z tuzemských stanic netroufne prakticky žádná jiná (snad jen až na výjimku v podání Cool). Piráti jsou navíc téma, které samozřejmě zajímá, nejen díky popularizaci ve filmech. Filmaři si vybrali asi nejzajímavější a nejdramatičtější období těchto králů moře. Přiznám se, že hodně faktů o pirátech překvapí a zaujme a zbořila se mi řada mýtů o nich. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku na základě historie. Hraný dokument podává zajímavá fakta o zrodu pirátství. Zpočátku se jednalo o státem placené vojáky - korzáry, a to jak na straně Anglie, tak na straně Španělska. Než si na tu samou činnost udělali vlastní živnost. Hrané části korespondují s dobrodružnými filmy. Co mi trochu vadilo, že v různých dílech byly použity některé stejné záběry a že k jednotlivým postavám byly papouškovány určité události, jako by to bylo pro blbé nebo jako kdybych neviděl předchozí díly. Jinak zajímavé. ()

Galerie (156)

Reklama

Reklama