Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

A mě osobně se to teda líbilo už od začátku. Má to dobrý příběh , myšlenku , která tu ještě nikdy nebyla (co kdyby za náboženskými zázraky bylo více) i zpracování. Je pravda, že triky jsou někde na úrovni nějakého céčkového hororu, ale zase hold každý nemůže být a nechce být James Wan. Bohužel se hold nepodařil konec spoiler kdyby ten kostel podpálila  i s nima třeba bylo by to lepší a mělo by to pointu takhle to vyšlo na prázdno. 80 procent ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mestečko Banfield v štáte Massachusetts sa stane svedkom niekoľkých zázrakov potom ako novinár Gerry Fenn prichádza na miestnu farmu prešetriť nahlásený prípad mrzačenia domácich zvierat. Nakoľko tuší že tento príbeh by sám o sebe nikoho nezaujal využije náhodu ktorá mu do cesty pripletie bábiku ktorú roľníci používali aby si zaistili dobrú úrodu a na ktorej je nezvyčajný dátum - 31.február 1845...príbeh viac menej iba rozvíja myšlienku prečo sa darí v Štátoch amerických rôznym kazateľom a sektám, prináša osvedčený stereotyp poslednej doby keď ľudia ktorí veria zázrakom a poverám sú belosi a bieleho novinára z práce prepustí jeho šéfka . žena, ktorá je zároveň afroameričanka. Bez tohto detailu by to zrejme ani neprešlo súčasnou cenzúrou, inak je to priemerný horor s náboženskou tématikou ktorý však po zhliadnutí The Lockdown Haunting vyzeral takmer ako dokonalý veľkofilm... ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Za mňa obrovské sklamanie. Na Unholy som sa riadne tešil, bohužiaľ po hororovej stránke je to úplne o ničom. Môžu zato hlavne efekty, kde nejaké ľakačky sícu sú ale sú na smiech a až do finále v nich nevidno skoro nič. Je to skôr kecanie a keby to nechcelo byť horor ale nejaký thriller o viere a zaslepení mohlo to byť oveľa lepšie. Za priemerný koniec a Jeffreyho dávam 2*. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Neviem či náhodou toto nebol prvý poriadny horor tohto roka, určite by sme už boli so súputnikom v kinosále a smiali sa na bizarnostiach a konečne sa stretli po vyše roku ale to nevadí. Treba vydržať a nič sa neda robiť len pozerať filmy v pohodlí domova. Aj keď v kine by to malo úplne iný efekt. Ničím zaujimavy nábožensky horor ktorý mal minimum lakaciek ale ako mnohí poznamenali po lockdown hauntingu toto pôsobilo ako taký veľkofilm. 3* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten scénárista....Titidopuli.......Titentudopole... budem mu říkat Ňak. Tak tenhle ten Ňak se rozhodnul že od psaní si odskočí k režírování a dopadlo to jako skoro vždycky tragicky. Morgan je možná zvyklý hrát v horších sračkách, ale marně sem se domníval že mu v posledních letech přece jen krédo trochu vzrostlo a nemusel by se topit v žumpě. Přitom má za sebou výtečnou Kletbu z temnot takže by člověk věřil, že u hororu nesáhne vedle. Unholy má solidní námět a skoro investigativní atmosféru. Morgan v roli zneuctěného novináře vlastně skoro sám drží film na hraně sledovatelnosti. Jak říkám, námět je super, ale vše kolem je špatně. Režisér absolutně nezvládá udržet film pohromadě, efekty jsou příšerný, hlavní příšera je komická a její "svatá" verze je jako to sluníčko z Teletubbies. Když se její nesvatá verze pustí do bitky s Morganem a režisér použije zpomalovačku, už sem jen čekal kdy Morgan přeskočí stůl který po bubákovi hodil a začne po něm pálit z devítky. Občas to má nádech solidní atmosféry, 3 lekačky jsou infarktový a miluju souboj boha s ďáblem a od doby co jsem se oženil v kostele tohle téma můžu opravdu hodně. Ale režisér veškeré nadějné pasáže vzápětí degraduje svým příšerným režijním umem a zkázu dokonají totálně směšné efekty. Má to svoje místa, Morgan je dobrej, ale tohle chtělo úplně jinýho člověka na režijní stoličce a praktické efekty místo laciného CGI. Uf a to jsem se tak těšil. 30% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)
  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)

Reklama

Reklama