foto

Sara Stewart

  • nar. 28.6.1966 (52 let)
    Edinburgh, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sara se svým americkým rodičům narodila ve skotském Edinburghu jako Sara Scott Griffith. Poté, co strávila nějaký čas ve Spojených Státech, studovala na londýnské The Central School Of Speech and Drama a pojala Londýn za svůj domov.

Její herecká práce byla velmi různorodá, od klasických tragických hrdinek jako byla Natalya Petrovna v MONTH IN THE COUNTRY, přes sestru Gwyneth Paltrow ve snímku DŬKAZ ke komickým postavám jako byla Stella v televizním seriálu SUGAR RUSH. Její vůbec první rolí ale byla role Jenny v seriálu DROP THE DEAD DONKEY. Objevila se pak ve velkém množství seriálů jako MINDER, ANNA LEE, DOCTOR FINLAY, CHAMBERS, NCS: MANHUNT, jako Gill Templer v seriálu REBUS, ale především jako Stella v SUGAR RUSH.

Sara ale není pouze seriálovou herečkou. V roce 1997 jsme ji mohli vidět v romantickém dramatu PANÍ BROWNOVÁ. O dva roky později se pak objevila v dramatu UTAJENÝ PŘÍPAD. V roce 2005 si zahrála v skčním krimi thrilletu BATMAN ZAČÍNÁ a o rok později v komedii TRISTRAM SHANDY: PTÁKOVINA A BEJKÁRNA. Zatím naposledy jsme ji mohli vidět jako Alison ve filmu ACT OF GOD. V říjnu 1992 se stal jejím manželem Aden Gillet, se kterým má dvě děti. V současné době ale manželé žijí odděleně, Sara sídlí v londýnském Twickenhamu.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Princess Switch
2016 Miliardové výkupné
2015 Fear of Water
2014 S tváří anděla
Zázračné přistání na řece Hudson (TV film)
2013 Philomena
Side by Side
2012 Dovolenkáři
2011 Báječný hotel Marigold
2009 Act of God
2007 Medium Rare
2005 Batman začíná
Taggart: Předpovězená smrt (TV film)
Tristram Shandy
Very Social Secretary, A (TV film)
2004 London Voodoo
2001 Inspektor Rebus: Příčina smrti (TV film)
Inspektor Rebus: Zraněné duše (TV film)
NCS: Manhunt (TV film)
2000 Inspektor Rebus: Apoštol (TV film)
Inspektor Rebus: Válka gangů (TV film)
Meaningful Sex (TV film)
1999 Utajený případ
1997 Paní Brownová

TV seriály

2018 Unforgotten (TV seriál)
Episode 1 (S03E01)
2017 Doctor Foster (TV seriál)
Episode 4 (S02E04)
Episode 1 (S02E01)
2016 Noční recepční (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 3 (S01E03)
2015 Doctor Foster (TV seriál)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
Episode 2 (S01E02)
další epizody (4)
Bez hranic (TV seriál)
In Loco Parentis (S03E04)
2014 Quirke (TV seriál)
Elegy for April (E03)
Christine Falls (E01)
Pan Selfridge (TV seriál)
Epizoda 9 (S02E09)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Klub letců (S16E04)
2013 Zločiny nad Seinou (TV seriál)
Place Vendôme (E05)
2012 Above Suspicion: Silent Scream (TV seriál)
Playhouse uvádí (TV seriál)
The Minor Character (S01E01)
Wizards vs. Aliens (TV seriál)
Protiúder (TV seriál)
Epizoda 2 (S03E02)
Epizoda 1 (S03E01)
2009 Vězeň (TV seriál)
Schizoid (E05)
Darling (E04)
Úlovek (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Ashes to Ashes (TV seriál)
Blood Staines (S02E05)
2007 Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
2006 Robin Hood (TV seriál)
Sugar Rush (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
Episode 8 (S02E08)
další epizody (10)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Andělský chór (S09E07)
2005 Pán času (TV seriál)
Konec světa (S01E02)
Sugar Rush (TV seriál)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
další epizody (10)
2002 NCS Manhunt (TV seriál)
Profil vraha (TV seriál)
2001 As If (TV seriál)
2000 Chambers (TV seriál)
Inspektor Rebus (TV seriál)
Monarch of the Glen (TV seriál)
Mrtvé probouzeti (TV seriál)
Too Much Sun (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
1998 Supply & Demand (TV seriál)
1994 Crocodile Shoes (TV seriál)
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Nástrahy zubařského křesla (S04E03)
Inspektor Taggart (TV seriál)
Mechanik (S08E02)
1990 Drop the Dead Donkey (TV seriál)
1983 Auf Wiedersehen, Pet (TV seriál)

Dokumentární

2006 Cesta na Guantánamo
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace