foto

John Allen Nelson

  • nar. 28.8.1959 (59 let)
    San Antonio, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Allen Nelson se narodil v San Antoniu v Texasu a první tři roky života strávil v Německu spolu se svými třemi sourozenci Davidem, Nancy a Dianou. Poprvé na sebe výrazněji upozornil postavou Warrena Lockridge v americkém seriálu SANTA BARBARA. Natáčení tohoto seriálu se věnoval v letech 1984 – 1986.

Později si zahrál v seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA záchranáře Johna D. Corta, který je donucen odejít do penze. Mihnul se také jako Paul, přítel Moniky v první epizodě seriálu PŘÁTELÉ. V roce 2000 se objevil po boku své kolegyně z POBŘEŽNÍ HLÍDKY Geny Lee Nolin v seriálu SHEENA, kde ztvárnil postavu Matta Cuttera. Úspěch získal také díky roli Walta Cummingse v seriálu 24 HODIN a rolí senátora Jeffreyho Collinse v seriálu VANISHED. Objevil se také v epizodních rolích v seriálech: HUNTER, MATLOCK, V.I.P., CSI: MIAMI, BEZE STOPY, KNIGHT RIDER a CHIRURGOVÉ. V současnosti pracuje na natáčení válečného dramatu FIRE BAY.

Pokud jde o jeho osobní život, v roce 1988 se oženil se Švédkou Ase Nelsonovou. Od roku 2003 ale žili odděleně a v roce 2006 se rozvedli. Jejich dvě děti – syn Axel a dcera Linnea – žijí společně s matkou ve Švédsku. V září 2007 pojal za manželku herečku Justine Eyre, se kterou žije doposud.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2011 Partners (TV film)
2003 Pobřežní hlídka: Havajská noc (TV film)
1998 Útočiště
1996 Follow Me Home
1994 Anděl s břitvou
Polibky a objetí (TV film)
1993 Taking Liberty
1990 Bohatí muži, svobodné ženy (TV film)
1989 Perry Mason: Případ smrtící lekce (TV film)
Quantum Leap: Genesis (TV film)
1988 Deathstalker III – Nájezdníci z pekla
Klauni zabijáci
1987 Hunk
Saigon Commandos

TV seriály

2017 Crazy Ex-Girlfriend (TV seriál)
Can Josh Take a Leap of Faith? (S02E13)
Is Josh Free in Two Weeks? (S02E12)
2016 Crazy Ex-Girlfriend (TV seriál)
Josh Has No Idea Where I Am! (S01E15)
2015 Red Band Society (TV seriál)
Waiting for Superman (E13)
The Guilted Age (E11)
2014 Red Band Society (TV seriál)
What I Did for Love (E10)
How Did We Get Here? (E09)
Stav ohrožení (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Lidé a zrůdy (S11E14)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Hodný, zlý a nemluvně (S06E10)
2010 Kriminálka Miami (TV seriál)
Nevidím zlo (S09E03)
2009 Myšlenky zločince (TV seriál)
Šedý stín (S04E21)
2008 Knight Rider - Legenda se vrací (TV seriál)
I Wanna Rock and Roll All Knight (E07)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dobrý voják (S02E09)
2006 Spiknutí (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 5: 1:00 p.m.-2:00 p.m. (S05E07)
Day 5: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S05E06)
Day 5: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S05E05)
další epizody (7)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Letadlo plné peněz (S03E17)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S04E24)
Day 4: 1:00 a.m.-2:00 a.m. (S04E19)
Day 4: 12:00 a.m.-1:00 a.m. (S04E18)
další epizody (4)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2000 Sheena (TV seriál)
1994 Přátelé (TV seriál)
Zrušená svatba (S01E01)
Sweet Justice (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)
1956 The Edge of Night (TV seriál)

Dokumentární

2001 Baywatch: The E! True Hollywood Story (TV film)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

1998 Útočiště

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace